Oulu

Kaleva mielii ra­dio­aal­loil­le, hakenut radiolupaa Pohjois-Suomessa toimivalle asemalle

Oulu 10.8.2018 13:48
Iida Ahonen

Kaleva on hakenut heinäkuun lopussa päättyneellä hakukierroksella radiolupaa koko Pohjois-Suomen alueella toimivalle asemalle, joka kattaisi yrityksen omistuksessa olevien medioiden levikkialueet. Radio toimisi ainakin Oulussa ja Rovaniemellä. Viestintävirasto myöntää vuosien 2020–2029 toimiluvat vuoden loppuun mennessä.

Toimitusjohtaja Juha Laakkosen mukaan liiketoiminnallisia päätöksiä ja konkreettisia suunnitelmia Kalevan tulevasta radioasemasta ei kuitenkaan vielä ole, vaan lupaa on haettu "mahdollisuuksien avoinna pitämiseksi" nopeasti muuttuvassa mediamaailmassa.

Myönnetty radiolupa antaa vain mahdollisuuden radioaseman perustamiseen eikä velvoita lupaa hakenutta tahoa mihinkään.

– Esimerkiksi kohderyhmää tai sisältöjä ei ole vielä tarkemmin mietitty. Olemme pohjoissuomalainen media, ja pohjoissuomalainen ääni kuuluisi tietenkin myös radioaalloilla. Jos lupa tulee, alamme miettiä asiaa tarkemmin, mutta mitään ei välttämättä tapahdu vielä useaan vuoteen, Laakkonen sanoo.

Radiosta Kaleva havittelee uusia kohderyhmiä, liiketoiminnan monipuolistumista ja lisäarvopalvelua sekä yrityksille että kuluttajille. Radio tavoittaa paljon kuulijoita ja sen mediamyynti on hyvässä jamassa. Radiotoiminta lisäisi Kalevan tarjoamia palveluita sekä yritysten että kuluttajien näkökulmasta.

– Kohderyhmistä esimerkiksi nuoret ovat melko haasteellinen joukko, jota Kalevan nykyiset kanavat eivät välttämättä tavoita parhaalla mahdollisella tavalla, Laakkonen toteaa.

Laakkonen korostaa, että Kalevalla riittää ennen radiotoiminnan aloittamista työtä nykyisten tuotteiden ja toimintojen kanssa. Kaleva osti vastikään Alma Median Lapin lehdet ja valtaosan Joutsen Median toiminnoista.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä idea, radioaseman voisi perustaa Valkeaan. Asema lähettäisi live-ohjelmaa Valkeasta ja musiikkina olis hissimusiikkia ja tavaratalojen kevyttä myyntipoppia. Toimittajiksi joku nuorekas pariskunta höpöttämään niitä ja näitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnolliselle radiolle olisi tilausta. Ei haittaisi mainoksetkaan, jos kuulisi kunnon musiikkia. Ylen Radio Suomi on menettänyt kaikki vanhemmat kuuntelijat, sillä sen musiikki on kertakaikkisen kamalaa. Ei sitä pysty kuuntelemaan erkkikään kiukustumatta. Nyt kuunnellaan netin kautta Järviradiota tai Pookia ja ollaan paremmin tietoisia muun maan uutisista kuin Lapin. Kalevan radion pitäisi kuulua koko Lapissa, että me muutkin (kuin kaupunkilaiset) saisimme sitä kuunnella, vaikka Nuorgamissa. Se olisi oikeaa palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siionin virret soi ja keskustalainen proganda julistus jylläisi! Ei todellakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä olisi Kaleva-radion musiikkilinjaus, sillä musiikkihan tunnetusti sanelee kuulijakunnan? Ei mutta nythän minulla on idea: musapuoli olisi karaokelaulantaa ja -soitantaa, joten kaikki oululaiset saataisiin taatusti mukaan kuulijoiksi. Päätoimittaja voisi sunnuntaisin esittää kolumni-räpin rytmikkään jumputuksen säestyksellä, ja kuntatoimittajat voisivat kertoa kaupunninvaltuuston edesottamuksista surumarssin soidessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiobusiness on 24/7 levyjen pyöritystä ja ikkunasta ulos kattelua (ns paikallisuutiset), joten jäädään odottamaan uutisia äänitysstudio- ja keikkamyyntikapasiteetin ostoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Business Oulu voisi innostua tukemaan tätä aluevaltausta. Ajatelkaapa montako ikkunaa maailmassa on, joista maailmaa voisi radioon katsella! Voidaankin arvioida että Oulussa n 2500 radiotoimittajan vaje ihan lähitulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko, että tuolle löytyy kysyntää, mutta voihan sitä lupaa hakea huvikseen. toivottavasti se ei ole kuitenkaan keneltäkään pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä avaus. Ylen alueradiotoiminta voitaisiin ajaa alas kokonaan jos Kalevan radio toteutuisi. Tätä tarvittaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon kyllä paikallista radioasemaa Ouluun. Tälle on ollut tilausta jo pitemmän aikaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, mikäli paikallisella tarkoitetaan paikallisesti tuotettuja uutisia sekä myös paikallista musiikkia ilman mitään keskusjohdon pakottamia soittolistoja.
Mikäli Kaleva saa radiotoimiluvan ja aloittaa toiminnan, niin odotan mielenkiinnolla, palkataanko töihin oikeita toimittajia vai somenkäyttötaitoisia juontajia? Jälkimmäisistä saa kärsiä nykyään ihan YLEn toimestakin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ja paikallisesti tuotettua musiikkia ?

Suomalaisten tuottama musiikki särkee niin sielun kuin korvatkin!

Parasta luottaa ulkomaalaisten tuottamaan musiikkiin, Elvis ja muut kevyen musiikin klassikot esityslistalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisiko Kaleva muuttaa täysin ilmaiseksi lehdeksi. (Rahoitus mainostuloista). Forum/Kale lehti kokonaan pois.
Nykyisellä hintatasolla lehti ei tule saamaan maksavi tilaajia nuorista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18.12.
Urheilutoimenjohtaja Harri Aho paljasti todennäköiset lähtijät Kärpistä – Niukka voitto Ilveksestä jäi ulosajojen ja jatkosopimusuutisten varjoon
18.12.
Turvapaikanhakijoita värvätään Saksassa rikollistoimintaan – Berliinin rikollisklaanit haluavat heidät myymään huumeita ja tekemään murtoja
18.12.
Kevytkuorma-autolla Ylitorniolla ajanut ruotsalaismies karautti poliisin tutkaan jäisellä tiellä yli sataaviittäkymppiä
18.12.
Pekka Asikainen valittiin Oulun seurakuntien uudeksi yhtymäjohtajaksi – strategiatyö alkaa heti kirkon toimintaympäristön muutosten paineissa
18.12.
Pohjolan Liikenne lopettaa kaikki pikavuoronsa helmikuun loppuun mennessä – linja-autoyhtiö keskittyy pääkaupunkiseudun sopimusliikenteeseen
18.12.
Trumpin entisen neuvonantajan oikeudenkäynnissä lykättiin tuomiota – sitä ennen tuomari puhui maanpetoksesta, maansa myymisestä ja lopulta pyörsi puheensa
18.12.
Kärpiltä iso joululahjasäkki faneille: Suuri määrä jatkosopimuksia julki, Kukkonen ja Pyörälä jatkavat – tässä on joukkueen runko seuraavalle kaudelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

se Bostonin Typykkä! kirjoitti sinulle jo vuosia sitten? Ei eläkeläiset ole ahneita vaan eläkevakuutusyhtiöt. Tähänkin o... Lue lisää...
Mites

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.12.

Fingerpori

19.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image