Oulu

Kaksi henkilöä altistui kemikaalille Stora Enson Oulun sel­lu­teh­taal­la, molemmat vietiin sairaalaan tar­kas­tet­ta­vik­si

Kahden henkilön epäillään joutuneen kemikaalialtistuksen kohteeksi Stora Enson Oulun sellutehtaan alueella perjantaina iltapäivällä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 19.4.2019 17:51 | Päivitetty 19.4.2019 17:58
Heidi Peltonen

Kahden henkilön epäillään joutuneen kemikaalialtistuksen kohteeksi Stora Enson Oulun sellutehtaan alueella perjantaina iltapäivällä. 

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että tehdasalueella tapahtui toimintahäiriö, jonka vuoksi kahden henkilön epäillään altistuneen kemikaalille. Heidät vietiin tarkastettavaksi sairaalaan. 

– Heidän altistumisensa ja vammansa ovat hyvin lieviä, sairaalaan tarkastettavaksi vienti on lähinnä varotoimenpide, päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo. 

Timosen mukaan jäi epäselväksi, mistä kemikaalista onnettomuudessa oli kyse. 

Pelastuslaitos tarkasti kohteen. Paikalla ei ollut leviämisvaaraa, eikä kemikaalille altistunut muita henkilöitä. 

Stora Enso tutkii tapahtunutta. 

Hälytys keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta tuli Nuottasaarentielle hieman ennen kello neljää iltapäivällä. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ilmeisesti jokin sattuma joka johti toiseenyhtymään elikkä valvomon ja työtehtävän virhearviointi ikäviä sattumia työmoralikin jotenki hakusessa koska Stora-Enso sulkee PK-6 ja arkittamon ja mitä puuhastellu vuosien varrella tehtaiden lopetuksissa Kuopio,Imatra,Summa,Kemijärvi,Kemi ja Oulu linjoja.Ilmeisesti Stora-Enso tekee tilaa Ruottsin tehtaille ja hajottaa Suomalaisten kansallista varallisuutta mitään suunitelmaa Suomalaisten Paperi ja Sellu tehtaiden jatkuvuudesta..Mikä on tämä Ruotsalainen yritys joka särkee kaikki kannattavat toiminnat Suomessa"kysyn vaan"Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stora- Enso Oyj on kylläkin suomalais- ruotsalainen yhtiö joka on noteerattu sekä Helsingin että Tukholman pörsseissä. Kotipaikkana on Helsinki Suomi ja sen 25 000 työntekijää työskentelevät 35 maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa kaupungilla pyöri paljonkin ihmisiä jotka olivat altistuneet nestemäiselle kemikaalille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko ollenkaan kuvan tekstiä? Kuvan tekstissä kerrottiin , että Stora Enson Oulun sellutehtaan alueella perjantaina iltapäivällä.
Missään ei väitetty, että kuvassa olisi sellutehdas.
Hiukan tarkkuutta siihen lätinään taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikossa puhuttiin sellutehtaasta. Ja kuva paperikoneesta. Tuo ei ole sellutehtaan aluetta. Melkoisen turvallista aluetta, kokonaisuudessaan. Tosin kaikkea haveria ei taideta aina ilmoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko on aivan oikein, mutta kuvatekstissä lukee näin: Kahden henkilön epäillään joutuneen kemikaalialtistuksen kohteeksi Stora Enson Oulun sellutehtaan alueella perjantaina iltapäivällä. KUVA: Jarmo Kontiainen.

Eli ihan oikein on otsikko, kuva sekä kuvateksti. Hiukan kannattaa perehtyä tuohon luetun ymmärtämiseen ja sisäistää lukemansa.

Kuvassahan ei ole paperikonetta, vaan rakennus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai klooridioksidiä sellun puolella oo, paperin puolella vissiin? Lipeää ym on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä klooridioksidivettä on, putkella tulee naapurista... Ammoniakki taitaa nyt olla altistumisen aiheuttaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.9.
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
19.9.
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
19.9.
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
19.9.
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
19.9.
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
19.9.
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
19.9.
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image