Oulu

Iso ur­hei­lu­kort­te­li alkaa nousta Hiuk­ka­vaa­raan – ­kun­to­sa­lin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä

KUVA: Ella Jokinen
Oulu 22.10.2019 6:07
Antti Ervasti

Hiukkavaaran keskukseen rakennetaan iso urheilukortteli, jonka ensimmäinen kuntokeskusrakennus voi olla valmis jo ensi vuoden syksyllä. Kaupunki hakee lisää toimijoita rakentamaan korttelia.

Hiukkavaaraan nousee urheilukortteli, johon aluksi rakennetaan kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus. Paraikaa kortteliin haetaan muita toimijoita urheilu-, ulkoilu-, virkistys- ja retkeilytoimintaan sekä niitä palvelevalle ravintola- ja majoitustoiminnalle.

Hiukkavaaran Padelhalli Oy:lle ja Hukka Oy:lle on myönnetty jo tonttivaraus keskuksen rakentamiseen. Varausalue on noin 7 000 neliön kokoinen.

Koko korttelilla on laajuutta vajaat 4 hehtaaria ja rakennusoikeutta kaikkiaan 25 000 kerrosneliömetrille. Kaavoitusvaiheessa varauksia on tehty muun muassa uimahallille, harjoitusjäähallille ja muille urheilutoimijoille. Vajaan neljän hehtaarin kokoinen kortteli sijaitsee Hiukkavaaran keskuksessa monitoimitalon vieressä.

– Toivotaan nyt useita toimijoita alueelle. Kiinnostus Hiukkavaaraa kohtaan on lisääntynyt viime vuosina Poikkimaantien sillan rakentamisen jälkeen. Hiukkavaaran keskuksessa on monta kohdetta rakentumassa. K-kauppa siellä on avautunut, ja siellä on muita liiketiloja sekä seurakunnan tilat, luettelee kaupungin kaavoitusarkkitehti Leena Kallioniemi.

Hiukkavaaran suunnittelun yksi lähtökohta on ollut liikunnan ja luonnon yhteys kaupunkiin. Keskuksesta lähtevät reitit seudun liikunta- ja retkeilyreitistöön.

Perustettava Hiukkavaaran Padelhalli Oy ja Hukka Oy ovat rakentamassa 2 600 neliön kokoista kuntokeskusta, joka sisältää viisi padelkenttää, loungetilat, kuntosalin pukuhuoneineen, kuntosalin laajennuksen ja yhteiset tilat. Kustannusarvio tullee olemaan 2,5–3 miljoonaa euroa, ja hankkeen uskotaan olevan valmis jo ensi vuoden syksyllä.

– Teemme kaikkemme, että se onnistuu. Riippuu paljon siitäkin, millainen talvi tulee olemaan, arvioi hankkeen puuhamies, Jarmo Palomaa Hiukkavaaran Padelhalli Oy:stä.

Hän sanoo, että vaikka padelhallien kysyntä ei välttämättä vielä ole suuren suurta, se kasvaa koko ajan hirmuisella vauhdilla. Padel on tennistä ja squashia muistuttava mailapeli.

– Olen kiertänyt eri paikoissa ja huomannut, kuinka valtavan kasvava laji tämä on, kuinka paljon kenttiä varataan ja kuinka pitkällä on valmennus. Haluamme tuoda hienon lajin Oulunkin, Palomaa kertoo.

Kallioniemi sanoo, että liikuntakortteliin on hyvät valmiudet muidenkin tulla ja rakentaa liikuntapaikkoja hyvinkin nopealla aikataululla.

– Hiukkavaaran alueellahan on mahdollisuudet myös monipuoliselle matkailutoiminnalle, hän huomauttaa.

Koko Hiukkavaaran asukasmäärä oli viime vuoden alussa 4 600 ihmistä. Uusimman väestösuunnitteen mukaan asukkaita pitäisi siellä olla vuoden 2022 lopussa 7 500. Tavoitteena on, että vuoden 2027 lopussa asukkaita olisi 10 000.

– Kivikkokankaalla ei ole enää juuri tontteja vapaana. Kiulukangas on rakennettu, ja Soittajakangasta sekä Vaskikangasta rakennetaan. Käynnissä ovat Sarvikankaan asemakaavoitus, Vanhan Hiukkavaaran kaavarungon tarkistaminen. Sen pohjoisosan suunnittelu on alkamassa tämän vuoden puolella, Kallioniemi luettelee.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Hieno juttu! Hiukkavaaran alueelle onkin jo kaivattu omaa kuntosalia ja liikuntakeskusta. Alueella asuu paljon urheilullisia ihmisiä, jotka kaipaavat lähisukua. Ei tarvitse lähteä autolla liikkumaan. Varmasti löytyy paljon asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi ei miks ihmiset tajua mikä oikiasti puutuu. Olin armeijan siel hiukkassa ja lääniä on miks ne ei tee maa uimalaa ja johonkin muuallekin. Semmoinen mis vois käydä uimassa. Muutaku joessa tai nallikarissa. Ois kyl mahtava päästä asumaan ouluun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi koska uimahalli maksaa 3-4 kertaa enemmän ja yksityistä rahaa ei näihin hankkeisiin löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on täynnä jo entuudestaan kaikenlaisia kuntosaleja, virkistyskeskuksia, lasten huvimekastusta ja liikuntakeskuksia.
Kaikkiin ei riitä asiakkaita, se on selvä.
Liikkua voi aivan ilmaiseksi vaikka luonnosssa ja hyötyliikunta päälle.
Käsittämätöntä tuhlausta ja hiilijalanjäljen jättämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntosaleja tulee niin monta kuin niihin löytyy käyttäjiä. Eikös tämä ole markkinalaki? Uusi asuinalue, lapsiperheitä, tulotaso yli keskiarvon. Luulisin että varmasti menestyy kuntosali ja padel- kokonaisuus tuolla.

Hiilijalanjäljestä voi rakennuksen suunnittelun myötä napata monen monta kengännumeroa pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllätys yllätys: kuntosali.
Kivenheiton päässä Fun (vaimikäseoli).
Näitä nyt riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fun on talvikankaalla ja nyt kyse hiukkavaarasta. Kivenheitto noin 5 kilometriä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemma jo jonkin aikaa on joku ampumarata ollut Hiukkavaarassa. Tarkimmat yksilöt osuu jopa golf-palloihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös alueen ole tarkoitus vielä jatkua muhokselle päin? Kivikkokankaan viereen tulisi vielä kaksi muuta aluetta.

Hiukkiskeskukseen toivoisin kovasti parturi-kampaamoa, jossa edulliset lapsihinnat. Hirvittää keskustassa maksaa miltei 30€ 4v pojan hiusleikkauksesta. Myös apteekki, s-market ja jokin muu ruokapaikka ois tervetullut sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa. Näillä seuduilla asuu liikunnallisia ihmisiä ja sinne on nopeat yhteydet eripuolilta Oulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä tämä padel. Kukahan sen hoksasi ja harrastaako sitä jo joku vai onko ihan uusi laji?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken tietävä Wikipedia kertoo, että padel on tenniksen ja kössin risteymälaji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Padelhan on Espanjan toiseksi suosituin laji ja on pikkuhiljaa leviämässä koko Suomeen. Oulun seudulla on pari sisähallia ja 3 ulkokenttää. Nykyiset hallit on täynnä joten tarvitaan uusia sisäkenttiä lisää. Padelin suosio kasvaa kovaa vauhtia ja on kylllä huippupeli harrastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumijoella avattiin ulkokentta viitisen vuotta sitten ja Kempeleessa on ollut halli ja ulkokenttä jo pari kolme vuotta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ollut itsekään kuullut. Näyttää uudelta squashilta. Nousukauden loppupuolella ilmestyy aina kaikenlaista uutta ja outoa, joka sitten muutaman vuoden päästä laskusuhdanteella on konkurssissa, mutta eiköhän sille hallille löydy sitten jotain uutta käyttöä - kirpputori tms. Antaahan yrittäjän yrittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yhtä nopeaa rakennetaan kuin Linnanmaan uimahalli niin pääsen sinne sitten aikanaan senioreiden vesijumppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image