Oulu

IS: Elisan pu­­he­­lin­­myy­­jät va­­leh­­te­­li­­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­­tär­yh­­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­­ti­yk­­sik­­köön

Ilta-Sanomien mukaan osa Elisan puhelinmyyjistä on valehdellut järjestelmällisesti asiakkaille yrittäessään myydä lisänopeutta Elisan taloyhtiökohtaisiin laajakaistoihin. Kuvituskuva. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 18.1.2020 11:40
Riku Lavia

Osa Elisan puhelinmyyjistä on valehdellut järjestelmällisesti asiakkaille yrittäessään myydä lisänopeutta Elisan taloyhtiökohtaisiin laajakaistoihin, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan käytössä on ollut myyntipuhe, jossa myyjä on ensin moittinut taloyhtiön laajakaistan toimivuutta vedoten keksittyihin valituksiin, ja on sitten tarjonnut kokeiltavaksi nopeampaa yhteyttä.

Elisan kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Lehto pyytää anteeksi myyjien toimintaa.

– Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut. Ei siitä pääse mihinkään. Olemme toimineet väärin ja käsi pystyyn, Lehto sanoo Ilta-Sanomien jutussa.

Elisan käsityksen mukaan käytäntö oli pesiytynyt telemarkkinointia tekevän tytäryhtiön Enia Oy:n Pohjois-Suomen myyntiyksikköön. Sen toiminta-alue on koko Suomi.

Enialla on Pohjois-Suomessa toimipaikkoja Torniossa ja Oulussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (115)

On säädettävä laki, joka kieltää liittymien puhelinmyynnin kokonaan. Varsinkin Enian puhelinmyyjät kauppaavat Elisan ja Saunalahden tuotteita monesti agressiivisesti ja johdattavat kuluttajia helposti harhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän toi dna tekee samaa, kyselee tekstarilla pätkiikö netti niinkuin se pätkis useammalla, varaa aika niin korjataan asia. Nii, se korjaus tarkoittaa että tilataan "nopeampi" netti, elikkä kalliimpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo kauppojen eteisissä nuuska huulessa notkuvat Elisan myyjät ovat ottaneet asiakseen myydä televisioon liitettävää mediapurkkia valheellisin perusteluin. Kuulemma jo ihan lähiaikoina kaikista antennitalouksista loppuvat televisiolähetykset. No ei pidä paikkaansa vaan kanavat siirtyvät teräväpiirtokuvaan ja osa vanhimmista telkkareista ei enää osaa sitä näyttää ilman lisälaitetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koittaa vedota myös kotimais asteteellaan,soitellaan lähetetään sähköposteja ja todella nopeudet ei vastaa sitä mitä luvavattiin muutin operaattoria ei hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakisääteisesti markkinointi pitäisi kieltää kaikilta. Jos haluaisi sallia markkinointia niin sen voisi hyväksyä 3 vuodeksi kerrallaan ja kaikille toimijoille pitäisi ilmoittaa erikseen jos haluaa sallia yhteistietojen jakamisen. Ovelta ovelle kauppiaat ja puhelinmyyjät pitäisi laittaa linnaan kotirauhan rikkomisesta ja häirinnästä.

Loppuisi niiden heikompiosaisten huijaaminen jotka eivät osaa tai ymmärrä tehdä markkinointi kieltoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ovelta ovelle kaupustelu sekä puhelinmyynti tulisi kieltää lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä. Jos tarjoavat sopimusta, heillä on vain oma etu mielessä, koska työnantajan maksaakin heille sovittelusta, joten voittoa on sillä tarkoitus lisätä - eikä pienentää kuluttajan laskua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon rangaistukset kaikista myyntihuijauksista, loppuu se kieroilu. Samalla voisi kieltää kaupustelun yli 70-vuotiaille, jatkuvasti saa lukea juttuja kuinka vanhuksia huijataan, häpeäisivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälle alueelle tuntuu pesiytyneen kaikenlaista huijaukseen perustuvaa myyntityötä. Olisipa mielenkiintoista tietää, onko näissä kaikissa tapauksissa yksi tietty yhdistävä tekijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elisahan toimii kuin perussuomalaiset. Paljon luvataan ja vähän saadaan jos sitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jorma Tikka ei nyt ole lainkaan tämän jutun ytimessä. Kyse on laajakaistan nopeuksista.
Perussuomalaisiin viittasi, joten "pelko oli suuri vielä Kokkolassakin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelin kauppiaat saa häädettyä pois, kun laittaa puhelinnumeron salattavaksi oman operaattorin sivuilla. Numero katoaa samalla Fonectan luettelosta. Yhteydet voidaan ottaa vain niistä numeroista joiden haltijalle ilmoitat numerosi, esim. ystävät, terveyskeskus, pankit ja muut vastaavuudet. Mihinkään arvontalipukkeisiin tms. ei kannata antaa ositetietoja tai puhelinnumeroa, koska niistä voi tulla kauppatavaraa. Jäljelle jäävät ovelta ovelle kauppiaat ja kerjäläiset. Sen voi estää ovitiedotteella, "Kaikki kaupustelu ja kerjääminen kielletty".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä kun oman operaattorin myyjä huijaa? Näin teki eilen DNA kaupatessaan talonettiini lisänopeutta ja "ilmaista modeemia" vanhan tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (115)

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
21
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
17
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
9
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
3
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
3
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image