Oulu

Ilmakitaran maa­il­man­mes­ta­ruus ratkottiin täydellä Rotuaarilla – japanilainen Seven Seas siivosi ja heilui voittajaksi

Oulu 24.8.2018 21:32 | Päivitetty 25.8.2018 10:37
Antti Ervasti

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.

Naisen ilmeikkäät, teatraaliset esitykset tekivät tuomaristoon vaikutuksen. Hän jopa aloitti ensimmäisen kierroksen pukeutumalla siivoojaksi luututen lavan lattiaa. Asu vaihtui pian räväkämpään, ja meno muuttui vauhdikkaammaksi.

Nagura voitti maailmanmestaruuden myös vuonna 2014

Finaalin ajaksi osui sade, mutta vesipisarat eivät haitanneet yleisöä tai saati esiintyjiä. Taivas repesi viimeisen ilmakitaristin annettua esityksensä ja voittaja julistettiin ukkosen jylinän saattelemana. 

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns Yhdysvalloista sijoittui toiseksi ja kolmanneksi tuli kanadalainen Dana Schiemann ”Dana-Saurus Rex”.

Tänä vuonna kisassa nähtiin ennätysmäärä naisia, sillä 15 finalistista kuusi oli naisia.

Jo 23. kerran järjestetty maailmanmestaruusmittelö veti Rotuaarin nopeasti täyteen väkeä. Aapo Rautio ja idean isä Jukka Takalo julistivat juhlallisesti maailmanrauhan nimissä kilpailun avatuksi.

Ilmakitarakisan sääntöihin kuuluu, että mitään apuvälineitä ei saa käyttää. Jokaisella kilpailijalla on 60 sekuntia ilmaista itseään musiikin tahdissa.

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.

Vain vähän aikaa sitten Ouluun Jyväskylästä muuttaneet Johanna Tolvanen ja Aleksanteri Levaniemi eivät olleet ennen tätä päivää ikinä kuulleetkaan sellaisesta kuin ilmakitara.

– Isäni on asunut täällä vähän pidempään, ja hän kertoi tästä. Huvittavaltahan tuo vaikuttaa. Saa nähdä, mitä on tulossa, Levaniemi sanoi ennen tapahtuman alkua.

Katso kuvagalleria kilpailusta

Juttua korjattu 25.8. kello 10.31: Aiemmin kilpailun kolmanneksi tiedotettiin tulleen yhdysvaltalaisen Andrew "Flying Finn" Finnin, mutta lauantaina järjestäjä korjasi kolmannen sijan menneen kanadalaiselle Dana Schiemannille.

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns tuli toiseksi ilmakitaransoiton MM-kisoissa Oulussa.
Kanadalainen Dana "Dana-Saurus Rex" Schiemann tuli ilmakitaran MM-kisoissa Oulussa kolmanneksi.
Yhdysvaltalainen Andrew "Flying Finn" Finn tuli neljänneksi.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kitara, soi Naguralla
kitaraa, ei näy?
Kitaraa, ei soittajalla
Naguralta, käy?
Kitaraa, ei Nanamilla
lavalla, nyt näy?
Kitaraa, ei soittajilla
ilmakitara, käy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Toivottavasti Tokyo Times julkaisee etusivuillaan artikkelin mahtavasta traditionaalisesta tapahtumastamme, ja samaa mahtavaa huomiota toivotaan myös lehdeltämme Maaseudun Tulevaisuus samaan tapaan kuin Tyrnävän mahtavasta Rattori Pullinkista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tykkää kuunnella tuota rautalankarämpytystä. Panisivat vahvistimet vähän pienemmälle, koko keskustan väki häiriintyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen ja SDP:n väki ei kuitenkaan häiriintynyt. Ja vasemmiston väki oli taas tapansa mukaan "tulppaaneissa turvallaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika usein satanut vettä näissä keimeissä vuosien varrella. Nyt voi salama iskeä kesken thunderstruckin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
25
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
15
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
10
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
10
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
7
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
6
SDP:n Marin puolustaa avaustaan lyhyemmästä työajasta – "Tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image