Oulu

Ilmakitaran maa­il­man­mes­ta­ruus ratkottiin täydellä Rotuaarilla – japanilainen Seven Seas siivosi ja heilui voittajaksi

Oulu 24.8.2018 21:32 | Päivitetty 25.8.2018 10:37
Antti Ervasti

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.

Naisen ilmeikkäät, teatraaliset esitykset tekivät tuomaristoon vaikutuksen. Hän jopa aloitti ensimmäisen kierroksen pukeutumalla siivoojaksi luututen lavan lattiaa. Asu vaihtui pian räväkämpään, ja meno muuttui vauhdikkaammaksi.

Nagura voitti maailmanmestaruuden myös vuonna 2014

Finaalin ajaksi osui sade, mutta vesipisarat eivät haitanneet yleisöä tai saati esiintyjiä. Taivas repesi viimeisen ilmakitaristin annettua esityksensä ja voittaja julistettiin ukkosen jylinän saattelemana. 

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns Yhdysvalloista sijoittui toiseksi ja kolmanneksi tuli kanadalainen Dana Schiemann ”Dana-Saurus Rex”.

Tänä vuonna kisassa nähtiin ennätysmäärä naisia, sillä 15 finalistista kuusi oli naisia.

Jo 23. kerran järjestetty maailmanmestaruusmittelö veti Rotuaarin nopeasti täyteen väkeä. Aapo Rautio ja idean isä Jukka Takalo julistivat juhlallisesti maailmanrauhan nimissä kilpailun avatuksi.

Ilmakitarakisan sääntöihin kuuluu, että mitään apuvälineitä ei saa käyttää. Jokaisella kilpailijalla on 60 sekuntia ilmaista itseään musiikin tahdissa.

Tämänvuotisen Ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi valittiin Rotuaarilla taiteilija Seven Seas, oikealta nimeltään Nanami Nagura Japanista.

Vain vähän aikaa sitten Ouluun Jyväskylästä muuttaneet Johanna Tolvanen ja Aleksanteri Levaniemi eivät olleet ennen tätä päivää ikinä kuulleetkaan sellaisesta kuin ilmakitara.

– Isäni on asunut täällä vähän pidempään, ja hän kertoi tästä. Huvittavaltahan tuo vaikuttaa. Saa nähdä, mitä on tulossa, Levaniemi sanoi ennen tapahtuman alkua.

Katso kuvagalleria kilpailusta

Juttua korjattu 25.8. kello 10.31: Aiemmin kilpailun kolmanneksi tiedotettiin tulleen yhdysvaltalaisen Andrew "Flying Finn" Finnin, mutta lauantaina järjestäjä korjasi kolmannen sijan menneen kanadalaiselle Dana Schiemannille.

Viime vuoden voittaja Matt ”The Airistotle” Burns tuli toiseksi ilmakitaransoiton MM-kisoissa Oulussa.
Kanadalainen Dana "Dana-Saurus Rex" Schiemann tuli ilmakitaran MM-kisoissa Oulussa kolmanneksi.
Yhdysvaltalainen Andrew "Flying Finn" Finn tuli neljänneksi.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kitara, soi Naguralla
kitaraa, ei näy?
Kitaraa, ei soittajalla
Naguralta, käy?
Kitaraa, ei Nanamilla
lavalla, nyt näy?
Kitaraa, ei soittajilla
ilmakitara, käy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Toivottavasti Tokyo Times julkaisee etusivuillaan artikkelin mahtavasta traditionaalisesta tapahtumastamme, ja samaa mahtavaa huomiota toivotaan myös lehdeltämme Maaseudun Tulevaisuus samaan tapaan kuin Tyrnävän mahtavasta Rattori Pullinkista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tykkää kuunnella tuota rautalankarämpytystä. Panisivat vahvistimet vähän pienemmälle, koko keskustan väki häiriintyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen ja SDP:n väki ei kuitenkaan häiriintynyt. Ja vasemmiston väki oli taas tapansa mukaan "tulppaaneissa turvallaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika usein satanut vettä näissä keimeissä vuosien varrella. Nyt voi salama iskeä kesken thunderstruckin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
33
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image