Oulu

ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työ­voi­ma­haas­te

KUVA: Tiina Mäntykivi
Oulu 18.6.2018 11:22
Kaleva

Oulun alueen ICT-ala kohtaa positiivisen työvoimahaasteen.

Oulun kauppakamari julkaisi maanantaina selvityksen, jossa kartoitettiin Oulun alueen ICT-yritysten osaaja- ja osaamistarpeita seuraavalle neljälle vuodelle.

Tuoreen selvityksen mukaan Oulun seudulla rekrytoitiin vuonna 2017 noin 1100 henkeä ICT-alalle. Vuonna 2018 arvio on Oulun kauppakamarin mukaan sama.

Selvityksen mukaan vuosien 2019–2020 kuluessa Oulun seudulla tehdään arviolta yhteensä noin 1800 rekrytointia. Lukema vastaa noin 12 prosenttia Oulun alueen ICT-yritysten henkilöstöstä.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun rehtorit uskovat, että alan koulutus pystyy vastaamaan kasvaneeseen osaajatarpeeseen. Haasteita on silti jonkin verran. Esimerkiksi naiset ovat edelleen hyödyntämätön potentiaali ICT-alalla.

– Olemme valmiita panostamaan tutkintokoulutusmäärien nostoon, mikä edellyttää tiivistyvää yhteistyötä lukioiden kanssa. Pula matematiikkaa ja luonnontieteitä osaavista hakijoista on todellinen. On selvää, että koulutusta kannattaa käyttää kansainvälisen työvoiman houkuttelemiseen, arvioi Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

– Oulun ammattikorkeakoulussa hakijoita alalle on tällä hetkellä aika hyvin. Keskimääräinen hakijasuhde on tekniikan alan parhaimmistoa eli yli kaksi hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Valtaosa hakijoista on miehiä. Naiset ovat edelleenkin valtaosin hyödyntämätön potentiaali, toteaa Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso.

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston mukaan Oulun kauppakamarin selvitys on toteutunut oikeaan aikaan.

– Kartoitus on osoittanut, että osaavalle työvoimalle on entistä enemmän kysyntää. Jos aiemmin tarvittiin koulutusta vastaavaa työtä, niin nyt on tarve työtä vastaavalle koulutukselle, toteaa palvelujohtaja Pirjo Juntunen Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Korkeakoulut kuulevat IT-yritysten lobbausta ja ylikouluttavat IT-ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehtorit on ihan pihalla. IT a-alan yritttäjä kaverini on kertonut jo vuosia että heillä "on koko ajan täky tai pari vedessä". Odottavat että jos joku huippu sattumalta kiinnostuisi mutta tavallisia osaajia ei kuulemma tarvita eikä kouluteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on harhaa. Kun yksi yritys kysyy 10-20 yritystä tekemään jotain, niin nämä kaikki ilmoittavat tutkimuksessa tarvitsevansa työntekijän. Työntekijätarve näyttättä paljon todellista suuremmalta, kun sama tarve raportoituu monen yrityksen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus aikanaan opetettiin että todella fiksut koodarit kirjoittaa koodinsa lyhyessä muodossa, toisin kuin aloittelija joka helposti kirjoittaa ns. turhaa koodia yms. Ehdotankin, että sen sijaan että palkattaisiin lisää väkeä näihin hommiin, niin laitetaan nykyiset työntekijät kirjoittamaan fiksumpaa koodia! Jos vaikka vuositasolla säästyisi 10-20 prosenttia työajasta, niin sehän olis jo ihan merkittävä muutos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä nämä avoimet paikat on ollut auki? Jos aktiivisesti seuraa eri listauksia työpaikoista (esim mol.fi, indeed, glassdoor yms yms.) ja yritysten sivuilta niin olen huomannut että siellä ne ainakaan ei ole. Samat yritykset pitää samoja ilmoituksia auki uusien ne välillä että aikaleima vaihtuu.
Ihmettelen hyvin paljon tämän uutisen antavaa kuvaa että paikkoja olisi ollut oikeasti auki ja näkyvillä haussa.
Samat firmat ja samat paikat ja kun kerran on niihin hakemuksen laittanut niin miksi vaivautua uudestaan, ja kun tiedustelee (jos on on edes mahdollista) niin selviää että nämä paikat on ns. kalastelua varten jos sattuu joku alansa guru joka haluaa vaihtaa työpaikkaa hakemaan paikkaan.
Ilmeisesti Kauppakamarilla on tulossa joku rahahaku ja pitää jotenkin todistaa nollatutkimuksella että he ovat oikeutettu samaan tämän rahan jonka voi tuhlata turhiin asioihin esim johtajiston bonuksiin ja etuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-80% avoimista paikoista täytetään verkostojen ja somen kautta. Profiilit kuntoon ja verkostoitumaan. Oma osaaminen selvästi näkyville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tuntus olevan ylivoimaisen vaikeaa monelle ymmärtää. LinkedIn-profiilit kuntoon ja selvästi näkyville omat osaamisalueet ja vahvuudet. Ja pitäkää ne silmät auki, seuratkaa mitä lähialueenne firmat suurinpiirtein tekevät niin tiedätte ainakin sinnepäin mitä kannattaisi osata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on hieman ongelma, mitä tiedän ettei sosiaaaliset ympyrät auta oikeasti. Tiedän tapauksia jossa työtön ja työssä oleva saman taitotason omaavat ihmiset niin tuolle työssä olevalle tulee sosiaalisen verkoston kautta työtarjouksia ja olen kuullut tapauksia jossa on suoraan sanottu että käsketty rekryämään työssä olevia ja jos on suositeltu työtöntä kaveria on suoraan sanottu suosittelijalle että työtöntä ei edes harkita koska ei haluta käyttää aikaa työttömän ohjaukseen koska työttömissä on jotain vikaa kuitenkin.
Kaksinaismoralismi kukkii ICT alalla ja varsinkin vaikka on kuinka sosiaalinen ja tuntee ihmisiä niin se ei ole takuu työllistymisestä koska jos jää edes hetkeksi työttömäksi leimataan alimpaan kastiin ICT alalla ja varsinkin oulussa tätä mielikuvaa ruokitaan esim Business Oulun ja nyt oulun kauppakamarin toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Listaus näistä avoinna olevista työpaikoista olisi mukava nähdä. Muutenhan tämä uutinen on taas samaa nollatasoa joka on laskettu esille puskista ja perustuen stetson-tutkimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia haaskaa työvoimaansa. Arvonsa tietävät lähtevät kun kokevat tyhmänleuhkan esimiehen kyykytys yritykset. Olin rekrytoinnissa ja huomasin että hakuilmoitus vaatimuksineen täytyi olla pluffia koska haastaytelijoista paistoi läpi vaatimuste n tietämättättömyys, jota he yrittivät peitellä. Kuulin että nämä sitten pelolla johtavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret opiskelijaplantut ja hieman työkokemusta omaavat amiskorkeasta valmistunet ovat halvimpia työntekijöitä firmoille. Siksi heidän työllisyystilanteensa on kutakuinkin ok. Mutta keski-ikäistyneelle, runsaan ja monipuolisen työkokemuksen omaavalle henkilölle ei ole töitä, koska firman pitää maksaa osaamisesta ja kokemuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin kuulun keski-ikäistyneeseen ja kokeneeseen ICT-kaartiin ja töiden löytäminen ei ole helppoa. Mutta markkinatalous vallitsee: jos töitä on vähän kokemusta omaaville, pienipalkkaisille työntekijöille, niin lisäkokemus on työnantajalle turhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustelun kirjon takana näkyy yleisesti tiedossa oleva ongelma. Ict osaamisen heikko taso. Oululaisten diplomi-insinöörien taidot eivät vastaa alan standardeja eikä muun Suomen tasoa, mikä näkyy yritysten vaatimattomana taloudellisena menestyksenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme propagandaa muutaman kuukauden välein

Laittakaa suoraan lista firmoista ja avoimista tehtävistä. Ei niitä ainakaan Kalevan sunnuntailiitteissä näy

Hankalaa vai mitä? (tyhjästä on toimittajankin paha nyhjäistä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorisolle sanoisin hyväksi ohjeeksi että ei kannata luottaa ammatinvalinnassa vain anonyymikommentaattorien vihjeisiin.

Faktapohja kun saattaa olla elämäm koulusta, 80-luvulta ja tai stetsonista. Pahimmillaan kaikista kolmesta eikä tulevaisuuden todellisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anonyymikommentaattoreilla vaikuttaisi olevan alasta jonkinmoista kokemusta - jokaisella omanlaistaan, tottakai. Sinulla ei taida olla kuin halua uskoa ihmisiin/ihmeisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa valita siis ala jossa ei joudu muitten ihmisten kanssa tekemisiin jos niitä arastelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin osaan sen verran sanoa että jos joutuu aikakoneella tekemään yhteisvalintaa vuonna kasiseiska niin ei kannata tulla oulun tekuun opiskelemaan lankapuhelinteknikoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse nostin kytkintä 2015 ja lähdin Saksaan töihin kun Oulun työpaikkatilanne tuntui jotenkin ahdistavalta/hankalalta. Töitä olisi ollut mutta kukaan ei ollut valmis maksamaan (kunnolla). Nyt tyytyväinen, 3,5v takana isossa elektroniikkafirmassa, työ mielekästä ja palkka kohdillaan... Se on vaan niin että jos haluaa (kunnon) töitä niin ei auta jäädä Ouluun makaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille
0:03
Tähtihyökkääjä iski upean maalin ja loukkaantui myöhemmin – Barcelona-pelaaja hölmöili itsensä ulos kentältä
25.2.
Mertens nousee Hamsikin rinnalle Napolin parhaana maalintekijänä – kierteinen laukaus painuu ter Stegenin selän taakse
25.2.
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
25.2.
Etta maksaa oppirahoja – oululaisjoukkue kyykkäsi voitokkaan avauserän jälkeen Raisiossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image