Oulu

Hornet teki vai­je­ri­las­keu­tu­mi­sen Oulun lentokentälle rengasvian vuoksi

Arto Kyngäs kuvasi Oulunsalon lentokentälle laskeutuneen Hornet-koneen renkaan vaihdon. KUVA: Arto Kyngäs / Lukijan kuva
Oulu 12.3.2019 13:44 | Päivitetty 12.3.2019 14:55
Heidi Peltonen

Hornetin renkaassa ollut vika aiheutti hälytyksen keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta Oulunsalon lentokentälle tiistaina päivällä. 

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Timo Antikainen Karjalan lennostosta kertoo, että kone laskeutui lentokentällä suunnitellusti vaijerille. Vaijerilaskeutumiseen turvauduttiin, sillä koneen renkaassa oli vikaa. 

– Minun tietoni mukaan koneessa oli rengas puhki, Antikainen toteaa. 

Antikainen kertoo, että vaijeriin laskeutuminen on Hornet-lentäjille tavallinen harjoituskohde. Hornet on tukialuskone, joka lentotukialukselle laskeutuessaan käyttää aina vaijeria. 

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. 

Tilanteen vuoksi paikalle hälytettiin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Hälytys keskisuuresta ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta annettiin kello 12.58. 

Karjalan lennosto harjoittelee tällä viikolla muun muassa Oulusta käsin. Oulunsalon lentokenttää käyttää tukikohtanaan yhteensä yhdeksän hävittäjää. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Satsaisivat sisäiseen turvallisuuteen yhtä paljon kuin ulkoiseen turvallisuuteen, niin Suomi olisi maailman turvallisin maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. niin kauan kun kaikki höpöviisaat väittävät elämää olevan vain kolmessa etelän kaupungissa tulevaisuudessa. Sama kuin lahjottasivat saman tien loppu osan maata muille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikin kivaa,kun kaikki voitaisiin olla kiltisti nätisti rauhassa keskenämme. Säästyisi rahaa,polttoainetta ym. resursseja... mutta kuka aloittaa armeijattoman maailman,USA,Venäjä,Kiina? Siihen asti lienee harjoiteltava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha kunnon vaijeritemppu! Vanhan kuppilassa 60-luvulla se nähtiin harva se päivä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Sodankylän maisemissa niitä vihreitä miehiä Atlannin takaa ramppaa harjoittelemassa Suomesta käsin sotimista. Itään päin sohivat keihäillään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotan aluksi rauhallista yhteiseloa,kauppaa käyden!
Ps. tulee paljon halvemmaksi ja Suomi säilyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapihan sitä lapsellisesti haaveilla sinisilmäisestä yhteiselosta, mutta naapuri kun arvostaa ainoastaan miehistä voimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa kivalta, harmi kun täyttä utopiaa kiitos itä naapurimme joka valloittelee ja sotii rajanaapureiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ellei meillä lennä hornetit, niin sitten suhoit tai migit. Lennonjohdon selvitykset saattavat niin ikään olla useimmille meille suomelaisille jotka jaksoja kuuntelemme, kielellisesti hiukan vaikea ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näitä pelastusyksikköjä piti olla seitsemän. Kyllä tuli kalliiksi tuo laskeutuminen,sen piti olla normaali vaierilaskeutuminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

entäs sitten kun sinun talo on tulessa tulevat seitsemällä yksiköllä eikä sinun talon hinnalla saa kun hornetin renkaat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko luulet k.o. varmistuksen hinnaksi; tuskin sadoissamiljoonissa laskettavaa osaa hornetin arvosta. Ja mitä olisi ollut mahdollinen henkilövahinko. Mikähän mahtaa olla normaalilaskijan henkilön arvo euroissa, et kai vaan hinnoittele itseäsi yläkanttiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ison kiinteistön automaattihälytys laukeaa niin paikalle säntää myös se seitsemän yksikköä. Oli tulta tahi ei. Ja saman verran niille palomiehille maksetaan tuli hälytyskeikka tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

missäpä mahtoivat yksiköt sijaita ennen hälytystä. äly hoi!

ok, ilmoita niille, ettei sun mökillesi tarvi tulla ollenkaan. tulee yhteiskunnalle kokonaisedulliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että osaavat laskeutua tukialukselle. Sitä tiedä millloin kuumana käyvä puolustusministeri ostaa päräyttää tukialuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä sen sanoit. Suomi ja suomalaiset tarvitsevat laivastoon lentotukialuksen tai jopa pari sellaista. On hyvät koneet, tottakai tarvitaan myös tukialukset, muuten täytyy luottaa NATO:n apuun. Kyllä puolustusministeri osaa hoitaa asian kotiin! Asia täytyy ottaa vakavaan harkintaan heti vaalien jälkeen aloitettavissa hallitusneuvotteluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

137
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
76
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
31
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image