Oulu

Hen­gi­tys­tie­tu­leh­duk­sia sairastavat potilaat ruuh­kaut­ta­neet akuut­ti­vas­taa­no­tot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

KUVA: Pekka Peura
Oulu 24.2.2020 9:47
Heidi Peltonen

Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ovat ruuhkauttaneet Oulun akuuttivastaanotot ja yhteispäivystyksen. 

Hengitystietulehdusta sairastavat potilaat ovat ruuhkauttaneet vastaanotot siinä määrin, että muiden asioiden vuoksi vastaanotolle hakeutuvia henkilöitä kehotetaan harkitsemaan, voisiko asian vuoksi käydä vastaanotolla epidemiatilanteen rauhoituttua. 

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen mukaan influenssaa on todettu yhä enemmän Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Liikkeellä on sekä influenssaa A että influenssaa B. Myös RS-virus kiertää Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Influenssa tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisara- ja kosketustartuntana. Influenssalle on tyypillistä äkillisesti alkava yli 38 asteen kuume, jonka lisäksi on hengitystieoireita, kuten yskää tai kurkkukipua. Myös lihaskipua, yleistä sairauden tunnetta ja ripulia voi esiintyä. Influenssa ei tyypillisesti ala pelkällä nuhalla.

Hyvinvointipalveluista muistutetaan, että perusterve voi sairastaa influenssan kotona. Influenssaa hoidetaan levolla, riittävällä nesteellä ja tarvittaessa kuumetta alentavilla lääkkeillä. Kotona tulisi pysyä siihen saakka, kunnes kuume on poissa ja muut oireet vähenemässä. 

Lääkäriin on syytä hakeutua, jos yleistila huononee, tulee hengitysvaikeuksia tai oireet palaavat takaisin niiden ensin lievennyttyä.

Ennen lääkäriin menemistä tulee ottaa yhteyttä ensiksi oman alueen terveysasemalle tai hyvinvointikeskukseen tai päivystysaikana yhteispäivystykseen. Oulun kaupungin mukaan puhelun perusteella potilas voidaan ohjata omaan terveyskeskukseen, hyvinvointikeskukseen ja päivystysaikana yhteispäivystykseen. Lääkäriin mennessä kehotetaan käyttämään suu- ja nenäsuojusta vastaanotolle pääsyä odottaessa. 

Terveysasemien numerot: 

Haukiputaan hyvinvointikeskus, 08 5585 4600
Kaakkurin hyvinvointikeskus, 08 5584 4510
Kiimingin hyvinvointikeskus, 08 5585 9312
Kontinkankaan hyvinvointikeskus, 08 5584 4333
Oulunsalon terveysasema, 08 5587 3401
Tuiran hyvinvointikeskus, 08 5584 4477

Yhteispäivystys:

Puhelinneuvonta, 08 315 2655

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

jos jonkun viruksen haluaa,kannattaa mennä ruuhka aikaan päivystykseen.pelko on tietysti ymmärrettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelin kaupunkia varautumaan tähän lisäämällä sähköpyörien määrää ja suljemalla katuja ostareille. Myös muutama tornitalo olisi syytä kaavoittaa👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö suomessa flunssa potilaat odotta odotusaulassa lääkäriä ilman hengityssuojaimia yskii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointikeskuksissa on hengityssuojia ja käsidesiä. Mutta siellä asiodessani en ole yhdenkään yskivän nähnyt niitä käyttävän. Sen sijaan laitan sen itselleni. No katseet kääntyy että.mikähän tuota vaivaa. Eli siellä voi hieman suojata itseään näiltä tautisilta kun eivät näy itse tajuavan vaan antaa osan taudistaan muille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt kaikki lomalle lentelemään ja ahtautumaan juniin, sit köhimään sakilla terkkariiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelen, jotta luin jostain tiedotteesta, jotta tk:n ja Hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanottoon menevät akuutissa tilanteessa olevat. Kroonista sairautta potevat saavat ajan soittamalla ajanvaraukseen. Nämä krooniset vaivat ovat diabetes, astma ja tules-vaivat mm.ssa.
Mutta tuo käytäntö ei toimi. Aikaa ei saa, eikä jaksa jankata asiaa tyttösen kanssa, joka hyvin tietäväisenä vastaa puheluihin.
Täytyy sanoa, jotta jotain on nyt Suomessa ja etenkin Oulussa todella pahasti pielessä julkisen terv.huollon toimivuuden kanssa.
Veronmaksajan ääntä ei kuulla, muuta kuin silloin, kun jotain tältä maksajalta halutaan, muttei koskaan toisinpäin.
Tulee riistetyksi olemisen tunne!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi potilaan pitää jonottaa yhteispäivystyksessä useita tunteja?

Eikö yhteispäyvystystä saada ikinä toimimaan? Miksi normi veronmaksaja ei saa sitä palvelua mistä maksaa? Kuka ja ketkä tämän takana ovat? Lääkäriliitto yksityislääkäreineen vai sairaanhoitopiiri? Koska ei kai se nyt vaan voi olla niin vaikeaa? Vai ilmeisen kyvytöntä väkeä päättämässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin olet käyttänyt päivystystä viimeksi? Se on toiminut nykyisin kohtuullisen hyvin, kun sinne on palkattu lisää työntekijöitä ja muutettu toimintatapaa. Nämä influenssa-aallot on tietysti poikkeustilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on paha silloin jos työnantajat antavat viikon saikkua ilman lääkärinlappua. Näin on muistaakseni käynyt ainakin kerran. En tainnut silloin sairastua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille oululaisille on varmaankin toimitettu suu- ja nenäsuojukset postin välityksellä. Voi hyvä jyssäys mitä kirjoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hengityssuojaimia saa yleensä heti oven sisäpuolelta, kun menee hyvinvointileskukseen. Niiden käyttäminen itseä tai muita suojaten on vain järkevää tällaisena yskä- ja pärske-aikana, tuijottivat muut tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä tietysti, ainahan käy niin, että kaikki tulee pyytämättä ja yllättäin, sillä eihän se ole peruste aloittaa ennalta ehkäisevään ja varautuviin toimenpiteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Akuutti, henkeä uhkaava, oikea päivystyksellinen vaiva menee räkätaudin ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjen käyttö on sallittua myös sairastellessa.. Ei tulis itelle mieleenkään käydä varalta PÄIVYSTYKSESSÄ jos vaikka sattuis korona olemaan. Saikkua varten on terveyskeskuksen akuuttipuoli ja perusterveys mm olemassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän sitten kun koronavirus iskee. Nykyisistäkään ei näköjään selvitä. Noo, THL hoitaa homman. Ensin kielletään, sitten väheksytään ja sitten hyväksytään tosiasiana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lirissä ollaan silloin. Sairaalat ruuhkautuvat välittömästi, minkä seurauksena myös muuten kuin koronaviruksesta sairaat ihmiset joutuvat hengenvaaraan, koska eivät saa hoitoa. Ja monenkohan keuhkokuumeisen hoitoon Suomessa riittää resursseja?

Kiitos vaan kaikille valtioille, jotka eivät ole ottaneet tilannetta tarpeeksi vakavasti. Lennot kulkevat vieläkin. Kaikki on tietenkin vain turhaa ylireagointia, kunnes pandemia rantautuu ja ihmisiin iskee paniikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten meillä on ongelma, kun Suomesta löytyy syntyperäinen suomalainen korona-viruspotilas ja some-panikoijat laittavat myllyn käyntiin. Kaikki on tehty väärin ja asiaa vähätellään. Syy on varmaankin maahanmuttossa tai jossain muussa ulkoisessa syyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image