Oulu

Han­si­kas­ku­ris­ta­jan tuomio lieveni ho­vioi­keu­des­sa

Oulu 20.4.2011 15:51
Kaleva
Rovaniemen hovioikeus on lieventänyt niin sanottuna hansikaskuristajana tunnetun Michael Maria Pentholmin saamaa väkivaltarikostuomiota.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Pentholmin viime kesäkuussa kuuden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kolmesta tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.

Hovioikeus alensi keskiviikkona rangaistuksen keskiviikkona neljään vuoteen viiteen kuukauteen. Se katsoi hänen syyllistyneen kolmeen törkeään pahoinpitelyyn.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2009. Hän muun muassa pakotti kotiinsa tulleen naisen riisuuntumaan, kaatoi tämän lattialle ja kuristi tätä kaulalta. Pentholm kertoi hovioikeudessa, että hän halusi vain harrastaa sadomasokistista seksiä naisen kanssa. Hän kertoi hellittäneensä välillä otettaan varmistaakseen naisen turvallisuuden, minkä lisäksi hän haki kaulalta oppimansa turvallisen kuristuskohdan.

Hovioikeus uskoi miehen kertomusta ja katsoi jääneen toteen näyttämättä, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa nainen. Tämän vuoksi hovioikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä.

Hän kuristi samana vuonna myös kahta muuta naista suurin piirtein vastaavalla tavalla ja samasta syystä. Näistäkin teoista tuli tuomiot törkeästä pahoinpitelystä. Rikokset tehdessään hän käytti hansikkaita.

Pentholmille tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan häntä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Käräjäoikeus määräsi hänet istumaan koko tuomionsa vankilassa, mutta hovioikeus päätti toisin. Se katsoi, ettei edellytyksiä päättää koko tuomion istumisesta vankilassa ole.

Pentholm oli aiemmin nimeltään Jukka Lindholm. Hänet on takavuosina tuomittu runsaaksi 15 vuodeksi vankilaan muun muassa useista kuristamalla tehdyistä henkirikoksista, seksuaalirikoksesta ja muista rikoksista. Hän surmasi vuonna 1986 äitinsä, vuonna 1987 12-vuotiaan tytön ja vuonna 1993 naisystävänsä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image