Oulu

Endurolegenda Kari Tiaisen koneliike Li­min­gan­tul­lis­sa asetettiin konkurssiin – Motorman ei kykene suoriutumaan veloistaan

Oulu 7.2.2019 12:59
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on asettanut Limingantullissa sijaitsevan koneliike Motorman Oy:n konkurssiin. Motormanin omistaa enduron seitsemänkertainen maailmanmestari Kari Tiainen.

Omistaja on itse hakenut yritystään konkurssiin.

Käräjäoikeuden mukaan velallinen on ylivelkainen ja maksukyvytön eikä kykene suoriutumaan veloistaan.

Motorman Oy on Oulun Limingantullissa toiminut koneliike, joka myy muun muassa moottoripyöriä, -kelkkoja ja mopoja.

Velallinen on hakenut konkurssiin myös Oulu Adventure Oy:n ja Mosamies Oy:n. Hakemukset ovat vireillä, mutta käräjäoikeus ei ole tehnyt niiden suhteen vielä päätöstä.

Yhtiön suurimpia velkojia ovat muun muassa Nordea, Finnvera ja Verohallinto, Brandt Polaris Oy sekä Harley-Davidson Motorcycles.

Käräjäoikeus antoi päätöksensä torstaina.

Kaleva ei ole tavoittanut Kari Tiaista kommentoimaan asiaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (61)

Taisi tulla se selväksi, että Motorman on hyvä liike ja polttomoottoriajelu on ok. Ja , että aasialaiset
saastuttaa niin, että suomalaiset kaikki saisi ajaa moottoripyörällä, -kelkalla ja mönkijällä yötäpäivää, ennenkuin saatais kiinni
ne saastuttelussa.
Mutta huomasko kukaan , että legendaarisen miehen omistama koneliike meni konkkaan. Joo, itse haki, mutta miksi?
Onko Pohjois-suomalaiset köyhää kansaa, kun ei yhtä mopoliikettä jakseta pitää yllä.
Kyllähän sitä päristelis, mutta kun meinaa massi loppua.
Vai kertoisiko tapaus, myös liikkenjohdollisesta ongelmasta ?
Legendaarista.
Taidan hypätä Lynxin kyytin ja kaasutella kauemmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helkkarinmoinen harmi kyllä. Palvelu oli hyvää, varaosiakin kivasti ja pyörävalikoima kohtuullinen. Ainoastaan varustepuoli vähän vajaa, kun ei esmes Klimiä löydy vaikka enska kamaa myydäänkin.

Toivottavasti löytyy jatkaja.

Saastutushuplatukseen voi miettiä myös sitä lähtökohtaa, että pyörän valmistuksen päästöt ovat murto-osa auton vastaavista, ne myös yleensä syö huomattavasti vähemmän sekä polttoainetta että muita kuluvia mikä esmes kakkoskulkuneuvona aika jees. Sekä olihan heillä myös sähkövimpaimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tämä mikään yllätys ole.
Nuo pojat eivät ymmärtäneet asiakaspalvelusta yhtikäs mitään. Asiakkaathan heille ilmeisesti olisi leivän tuoneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, jos joku ihmettelee miksi näin käy, vastaus löytyy kun katselee keskustassa vähän ympärilleen. Tyhjiä liikehuoneistoja on kaupunki pullollaan. Oulu on pieni kylä, asukkaita vähän, rahamiehiä/naisia vielä vähemmän. Ei täällä tällaiset erikoisliikkeet kauaa porskuttele, yksi voi juuri ja juuri kituuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi pee. Nytpä se selvis miksi ne portit on kiinni olleet jo tovin. Missäs sitä nyt harrikan huollattaa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi,no hintataso löyty vasta viimevuonna käytettyjen suhteen.Oli nimittäin melko korkeat nuo käytettyjen hinnat verrattuna muihin liikkeisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konkurssi on ikävä juttu. Kertoo siitä, että yrittäjä ei ole liikemiehiä. Ihan hyvä, että loppuu tuommoinen joutovälineiden myynti. Ajakaa ihmiset vaikka polkupyörällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on harmi. Kaikki vehkeet on sieltä hankittu, kun ei muualta saanut tarpeeksi isoilla koneilla. No onneksi tosiaan kaikki on hankittuna pihassa, voi odottaa hetken että joku jatkaa liikettä. Tai sitten ostan jatkossa muualta. Hmm, taidanpa täräyttää pihasta samantien lumet pois tuolla mönkijällä, kun se on niin kätevää. Ei hikoa selkä. Pääsee sitten paremmin lähtemään kelkalla suoraan lämpimästä tallista reiteille pöristelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lintubongarit ajelee tuhansia kilometrejä lintujen perässä ja kiipeilevät torneihin joiden rakentamisessa on käytetty polttomoottorikoneita.Hiihtäjät ja jääurheilijat niinikään tarvivat polttomoottorivehkeitä baanojen ja jäitten tekoon.Sienestäjät,marjastajat,laskettelijat jne..käyttävät polttomoottorikalustoa siirtymiseen.Aika vähissä on harrastukset mihin ei konevoimaa tarvita.Ja vielä harvemmassa ovat ne ihmiset joille riittää kävelylenkki kotipihasta.Että elekääpä viittikö valittaa toisten harrastuksista.Kenenkään harrastus ei ole parempi kuin toisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Honda Vision on tuolta ostettu menopeli, ja valitettavasti asiakaspalvelu puuttui yrityksestä, myynti ja huoltoasioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Motorman ja asiakaspalvelu sanat ei taho edes mahtua sammaan lauseeseen. Asiantunteva liike ja todella laadukkaat merkit ei vaan tahdo riittää. Asiakkaan eteen pitää tehdä töitä, että hän tuntee olevansa palveltu. Itse huollatin mönkijää heillä ja harmittaa kovasti tämä huono uutinen. Palvelu tiskillä oli keskinkertaista vähän huonompaa, mutta huolto toimi erinomaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EMCn aikoinaan legendaarisen surkeaan, jopa töykeään asiakaspalveluun verrattuna Motormanissa oli mukava asioida, harmi kuulla konkurssista. Ehkä tärkeät merkkiedustukset siirtyneet muualle?

EMC kyllä parantanut sittemmin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeen pitkään meni. Konseptina kun oli kovaan hintaan Speden rautakauppasketsin palvelua. Ei ollut kauppiaalla aikaa kuunnella asiakasta, yritin kertoakin että yrityksessä olisi kehittämisen varaa. Tavallaan tämä ei muuta mitään. Olen ostanut Etelä-Suomesta postimyynnistä, kun paikalllisesti ei ole saanut palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt syntyykin mielenkiintoinen tilanne kun ko. yrityshän varastoi asiakkeiden moottoripyöriä talven yli. Nyt taidetaan tarkkaa lukea allekirjoitettu säilytys sopimus ja varsinkin ne yleiset ehdot joihin viitataan sivulauseessa.
Konkurssipesän hoitaja saattaa kiinnostua sisällä olevista vempeleistä ... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image