Oulu

Alkuvuodesta omistajaa vaihtanut oululainen Mammuttihirsi pääsi vel­ka­sa­nee­rauk­seen – Velkaa yli 17 miljoonaa euroa

Oulu 14.9.2019 11:56
Raimo Pirttikoski

Hirsitaloja Mammuttikoti- ja Mammuttihirsi-tuotemerkeillä markkinoinut oululainen Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus Oy on päässyt yritys- eli velkasaneeraukseen. Yrityksellä on velkaa yli 17 miljoonaa euroa.

– Oulun käräjäoikeus hyväksyi hakemuksemme jo toukokuussa. Yrityssaneerausta valmistellaan, ja tavoitteena on, että saneerausohjelma vahvistettaisiin vielä loppuvuoden aikana, yrityksen toimitusjohtaja Pasi Kohtala kertoo.

– Oli välttämätöntä, että pääsimme saneeraukseen, tätä kautta haetaan uutta alkua. Yhtiöllä on edellytykset terveeseen ja pitkäjänteiseen liiketoimintaan.

Pasi Kohtalan ja Vesa Syrin omistama Kiinteistö Oy Syrkoh osti talousvaikeuksiin ajautuneen hirsitalovalmistajan tammikuussa. Keväällä uudet omistajat jo kertoivat, että yrityksen taloustilanne oli paljon odotettua heikompi.

– Lähtötilanne oli erityisen haastava. Nyt saneerauksen hyväksymisen jälkeen myös yrityksen rahoitus on saatu järjestettyä. Sekä omistajat että rahoittajat ovat olleet siinä mukana, toimitusjohtajana vasta kesäkuussa aloittanut Kohtala sanoo.

Yritys on myös palannut käyttämään Mammuttihirsi-brändiä Mammuttikoti-tuotemerkin sijasta.

Kohtalan mukaan yrityksellä on yhä noin 70 työntekijää, mutta keväästä lähtien osa heistä on ollut lomautettuna.

– Operatiivisissa työtehtävissä on nyt noin 50 henkeä.

Yhtiön viimeisimmät yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla.

– Henkilöstöä saatetaan joutua vähentämään, mutta mitään päätöksiä ei vielä ole tehty, joten mahdollisia vähennystarpeita en lähde ennakoimaan. Myynti on kehittynyt kesän jälkeen suotuisasti, joten työmääräkin on taas kasvanut. Mietimme yhdessä kaikkia mahdollisia toimia yhtiön tervehdyttämiseksi, Kohtala sanoo.

Monet yrityksen asiakkaat ovat olleet huolissaan tilaamiensa hirsitalojen kohtalosta.

– Uudet kohteet ovat edenneet aikataulussa. Vanhempien projektien osalta merkittäviä viivästyksiä ei ole vielä pystytty kuromaan umpeen, Kohtala sanoo.

– Asiakkaiden kanssa on käyty tilannetta läpi ja rakennettu suunnitelma jatkosta. Viivästyneitä toimituksia viedään eteenpäin.

Esimerkiksi yrityksen velkataakasta Kohtala toteaa, että saneerauksen selvitysvaiheessa kaikki asiat vielä tarkentuvat.

– Yhtiön tilanne ja historia käydään läpi juurta jaksaen. Käynnissä on myös erityistilintarkastus.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Syri ja Kohtala ovat perustaneet alkuvuodesta uuden yrityksen Mammuttihirsi Oy nimellä ja poistaneet samalla Mammuttihirsi aputoiminimen Pohjois-Suomen Hirsitalokeskukselta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus saisi enää markkinoida nimellä Mammuttihirsi.
Tarkoitus lienee hämätä tulevia asiakkaita vai oliko tarkoitus pikkuhiljaa siirtää kaikki toiminta uudelle yritykselle.
Se jää nähtäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konkurssiyrittäjät teki hyvän tilin ja täyttivät omat taskunsa? Entisten omistajien taskut pitäisi tyhjentää velkojen vakuudeksi.
Vain yhteiskunta jäi ilman lakisääteisiä rahojaan. Kumma kun noita yhteiskunnan velkoja ei peritä johdolta siten, että heidän varallisuus takavaikoitaisiin vähintäänkin verovelkojen, sekä muiden yhteiskunnan antamien tukirahojen takaisinmaksua varten.
Tämä estäisi johtohenkilöitä käyttämästä yhteiskunnan verorahoja omaksi edukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen Mammuttitalon omistaja ollut reilun vuoden. Paljon talossa on hyvää, mutta selviä puutteitakin on. Reklamaatioista ei oteta vastuuta, eikä myöskään korjaustapaan oteta kantaa. Joudun itse omalla kustannuksella suunnittelemaan ja suorittamaan "takuukorjaukset".

Varoitus uusille Mammutin rakentajille: Muistakaa että talossanne on perävalotakuu. Tämän vuoksi olkaa todella tarkkoja, että kaikki työvaiheet tulee tehtyä asianmukaisesti ja älkää maksako laskuja maksutaulukkoa nopeammin, vaikka talotoimittaja yrittäisikin laskuttaa.

Varoitus (hirsi)talon rakentamisesta haaveilijoille: Miettikää tarkkaan mihin sijoitatte rahat. Jos huolellisen pohdinnan jälkeen päädytte mammuttiin, sopikaa ainakin maksutaulukko sellaiseksi että ette maksa mitään etukäteen.
Myös kaikki muu tarkkaivaisuus on tarpeen sopimusvaiheessa. Ymmärtäkää jokainen sana sopimuspaperissa ennen kuin laitatte yhdenkään talotoimittajan paperiin nimeänne, eli malttia vaikka myyjällä olisi kiire saada nimi paperiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rohkea yrityskauppa. Rakennusalan kova kilpailu asettaa suuret vaatimukset yrittäjille, uusia asumisen ratkaisuja, huonealan muunneltavuutta ja alhaisia asumiskuluja samaan pakettiin. Onnistuuko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saneerausohjelma Suomessa, akordi noin 80 prosentilla ja maksuaikojen jatkos noin kolme vuotta. Ja sitten noin 20 sivua niitä tavallisia höpinöitä, mutatis mutandis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käräjille menevät,, vähintään. Kiinnostavaa nähdä, kuka suurin roisto noista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä ollut se firma, jonka maskottina oli jättikokoinen mammutti? se, jonka penis heilahteli kun hännästä veti. En haluaisi olla vahingoniloinen, enkä olekaan koska onhan tuossa monien työpaikka, mutta jotenkin tuota uutisointia seuratessani heräsi silloin joskus aikanaan hämmästys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää tuotetta tekivät. Haikki toimi niin kuin oli sovittu. Talopuolella olisi aika siirtyä enempi hirsitaloihin. Toivottavasti Mammutti selviää ja saa asiansa kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eiköhän selvä syy kaikkeen ole rahapula. Tuotetta ei ole saatu myytyä kilpailukykyiseen hintaan kannattavasti, mutta kustannuksia on ollut. Myyntiä on pakko tehdä ennen kuin hoitaa reklamaatioita, koska rahaa tulee vain sieltä. Ilman rahaa ei reklamaatioitakaan saa hoidettua. Uppoavalta laivalta kuulostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heti rupesi myynti nousemaan kun pääsi saneeraukseen, ihmeellistä suorastaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko nuo 17 miljoonaa pääasiassa verorästejä? Paljonko yhteiskunta hävisi tuossa velkasaneerauksessa? Entinen omistaja vastuuseen jos verovelkoja on ollut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama virsi oli joskus vuosi sitten. Yritys oli paremmassa kunnossa kuin ikinä ja tilauskantaa hirveästi. Sitten konkurssiin (=velkasaneeraus). Kysyn vain kuka näitä johtajia uskoo? Nämä saavat palkkaa siitä että puhutaan ”muunneltua totuutta=

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotan kaikkea hyvää tälle yritykselle! Pohjalta on vain yksi suunta, ylöspäin 😊
-jo 2006 vuodesta asunut tyytyväinen mammuttihirren talon omistaja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirsirakenteinen talo on terveellinen asuttava kiinteistö ja helppohoitoinen. Kysyntää riittää kun saavat yrityksen talouden ja kaikki raha-asiat kuntoon.
Hirsitalo on Suomen paras vaihtoehto talotyypin valinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka/ketkä omisti Mammutin ennen ja ovatko nykyiset ostajat sukua tai tuttavia? Muuten on vaikea ymmärtää miten on voitu ostaa yritys, joka on puolen vuoden päästä konkurssikypsä käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entinen omistaja oli Vesa Nylander ( aiemmin myös Ilpo Nylander, joka savustettiin pihalle yhtiöstään ).
Uudet omistajat ovat Kiinteistö Syrkoh Oyn Pasi Kohtala ja Vesa Syri . Syri ollut aiemmin Mammutilla myyjänä Vaasan seudulla noin 10 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikohan palijo veromarkkoja rästissä?
Pienyrittäjä ois ollu velkavankeudessa loppuelämänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi en päättänyt tilata Mammuttihirsitaloa. Voiko enää luottaa mihinkään? huomenna voisi raha olla mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
19:00
Näin kajahtaa laitoslaulajan laulu Kaakkurin palvelukodissa
18:00
Kuinka Oulun ensimmäisen kuvernöörin kahvipannu päätyi Kiiminkiin: Vasta tarina tekee esineestä erityisen Tilaajille
18:00
Toisen roska on toisen aarre Pohjois-Pohjanmaan museossa
17:39
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
188
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image