Kulttuuri

Vuokrasopimus päättyy: Areena Oulu voi joutua lopettamaan toimintansa nykymuodossa

Saara Aaltoa kuultiin Areena Oulussa toukokuussa 2017, kun hän lauloi Arinan 100-vuotisjuhlakonsertissa. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 18.8.2019 20:23 | Päivitetty 19.8.2019 9:57
Esko Aho

"Ainoastaan se on varmaa, ettei Arina itse aio ryhtyä tapahtumia järjestämään, vaan se toimii jatkossakin vuokranantajan roolissa."

Suosittu tapahtumapaikka Areena Oulu mainostaa yllättävästi verkkosivuillaan vain kahta konserttia ennen joulua: Ysärinkuninkaalliset (12.10.) ja Ismo Alanko (5.12.).

Vähennys on aikaisempiin vuosiin verrattuna radikaali. Ajetaanko Areenan toimintaa syystä tai toisesta alas? Syökö lähellä sijaitseva Club Teatria Oulu asiakaspohjaa?

Areenan toimitusjohtaja Petri Koivisto sanoo, että kyse ei ole lopettamisesta eikä kilpailutilanteesta, vaan siitä, että heidän viisivuotinen vuokrasopimuksensa päättyy. Yritys on nyt saanut jatkoaikaa jouluun saakka.

– Emme kilpaile Club Teatrian kanssa. Paikat ovat niin erilaisia ja Teatrialla on erityylinen ohjelmisto. Viime kaudella järjestimme päinvastoin Areenassa enemmän keikkoja kuin koskaan.

Parhaillaan Koivisto käy kiinteistön omistavan Osuuskauppa Arinan kanssa neuvotteluja uudesta vuokrasopimuksesta.

– Olemme tässä vaiheessa tarjonneet yritykselle mahdollisuuden järjestää toimintaa syksyllä. Areena on ollut Oulussa todella hyvä palvelu. Siitä on kehittynyt hieno tapahtuma- ja konserttipaikka, arvioi Arinan hallintojohtaja Paavo Härö.

– Tietysti liiketoiminnassa aina keskustellaan säännöllisesti myös siitä, onko vuokra sopiva vai ei. Tämä on arkipäivän kaupankäyntiä; millä hinnalla kukin haluaa ostaa tai myydä.

Areena ei kuitenkaan elä pelkästään julkisten konserttien varassa. Siellä järjestetään tulevalla syyskaudella kymmeniä yksityistilaisuuksia, jotka eivät näy ulospäin.

– Kaikki marraskuun viikonloput on jo varattu isoja pikkujouluja varten, kertoo Koivisto.

Hallintojohtaja Härön mukaan on silti mahdollista, että Areenan vuokralainen vaihtuu vuodenvaihteen jälkeen.

Hyvästä paikasta kiinnostuneita tahoja Suomesta löytyy. Nimiä hän ei tässä vaiheessa halua mainita.

Ainoastaan se on täysin varmaa, ettei Arina itse aio ryhtyä tapahtumia järjestämään, vaan se toimii jatkossakin vuokranantajan roolissa.

Areenan vieressä toimivan kanainvälisen SuperPark -yhtiön toimitusjohtaja Juha Tanskanen taas pitää Oulua niin keskeisenä kaupunkina Suomessa, että yrityksellä ei ole aihetta muutoksiin.

Lämpimät kesät ovat verottaneet kävijöitä, mutta siihen osattiin varautua.

Tällä hetkellä Tanskasella on suurempi huoli yrityksen Hongkongin toimipisteestä, jossa heidän asiakkainaan on paljon opiskelijoita.

Viikonloppuisin he viihtyvät paremmin hallinnon vastaisissa mielenosoituksissa kaduilla kuin SuperParkissa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Tuohon sopii hyvin Alepa tilalle. Saisi tupla boonuksen kun kävisi ensin Prismassa ja sitten Alepassa👍🏻👍🏻👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siinähän olis justiin se satojen kaipaama tavallisenkansan tanssi ja karaokepaikka. Olis tulioita varsinkin perjantaiilloin kun Oulussa ei ole sillä rintamalla mitään tarjottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Areena ei sovellu akustiikaltaan isoihin musiikkijutskiin, tehkää siitä klubityyppinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko kiittää Arinaa siitä, miten hienoa toimintaa tälle varastolle keksi. Kesko ei ole tuonut tänne muuta kuin peltomarketteja. Rahat menee pörssikeinottelijoiden taskuun ja merkittävät investoinnit pääkaupunkiseudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinako se keksi nuo toiminnot? Mm. PilatesOulu ja CityDance olivat olemassa jo ennen muuttamistaan Terminaaliin, ja Superparkia vastaava puisto oli jo Vuokatissa ennen Oulua. Citydance ainakin etsi jo vuosia uusia toimitiloja ennen kuin nämä nykyiset löytyivät Terminaalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika! Eiköhän jokainen tajua, ettei nuo ole Arinan toimintoja. Nyt puhutaan tuon varastotilan hyötykäyttöön ottamisesta. Paljon paremmillakin paikoilla on huonommin hyödynnettyjä tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa, kun oma ruokakauppa vieressä. Saneerauksen yhteydessä haettiin erilaisia toimijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Areena on siinä mielessä parempi kuin Teatria, että siellä on istumapaikat kaikille kävijöille - toisinkuin Teatria. Teatriassa tuntui olevan erittäin hyvä äänentoisto Tom Jones konsertissa. Uskomatonta teräshallille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Arina aja tuota hommaa johonkin suuntaan, jossa saadaan joko uusi toimija, tai jossa pääsisi itse rahastamaan samalla toiminnalla. Mutta me eskorttilaisethan se omistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotatko muidenkin kiinteistöjen kohdalla, että päätökset niistä tekisivät vuokralaiset eivätkä omistajat? Tämä ideologia romutettiin naapurissa 90-luvun alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai päättyy vuokrasopimus? Onko sille SOK:n keskusvarastolle muka keksitty parempi käyttäjä ja vuokralainen, vai puuttuuko olulusta liiketiloja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain yhden tilan vuokrasopimus päättyy. Superpark, Citydance, Liikuntakeskus Voitto, Kamppailuklubi ja ravintola Robsons säilynevät paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolissaan hongkongin toimipisteestä? HÄH ?
Mikä juttu se tuo oli?
Eiköhän pitäs olla kyllä ensin huolissaan oman kaupungin porukoista?
Muuten, kummassakin paikassa käyty tasan yhden kerran. Se riitti.
Onhan meillä madetojan sali jossa saa kuunnella unelmiaan ihan riittämin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis koko SuperPark - yhtiö ei tietenkään toimi Areena Oulun vieressä, vaan yksi sen toimipisteistä. Kyseessä on suomalainen kasvuyritys, jolla on jo SuperParkkeja mm. ympäri Aasiaa. Mikä siinä on ihmeellistä? Pääkonttori lienee Helsingissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alunperin Limingantullin Karjapohjolan ja myöhemmin Atrian lihankäsittely laitoksessa . Teki mutkan useammassa paikassa mm. Torniossa ja kaupunginosissa ja on nyt palannut Limingantullin käytöstä poistuneille teollisuusalueelle entisten autoliikkeiden ja tukkurien ja myöhempien kierrätysromun kunnostettuihin tiloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
39
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image