Kulttuuri

Vuokrasopimus päättyy: Areena Oulu voi joutua lopettamaan toimintansa nykymuodossa

Saara Aaltoa kuultiin Areena Oulussa toukokuussa 2017, kun hän lauloi Arinan 100-vuotisjuhlakonsertissa. KUVA: Jukka Leinonen
Kulttuuri 18.8.2019 20:23 | Päivitetty 19.8.2019 9:57
Esko Aho

"Ainoastaan se on varmaa, ettei Arina itse aio ryhtyä tapahtumia järjestämään, vaan se toimii jatkossakin vuokranantajan roolissa."

Suosittu tapahtumapaikka Areena Oulu mainostaa yllättävästi verkkosivuillaan vain kahta konserttia ennen joulua: Ysärinkuninkaalliset (12.10.) ja Ismo Alanko (5.12.).

Vähennys on aikaisempiin vuosiin verrattuna radikaali. Ajetaanko Areenan toimintaa syystä tai toisesta alas? Syökö lähellä sijaitseva Club Teatria Oulu asiakaspohjaa?

Areenan toimitusjohtaja Petri Koivisto sanoo, että kyse ei ole lopettamisesta eikä kilpailutilanteesta, vaan siitä, että heidän viisivuotinen vuokrasopimuksensa päättyy. Yritys on nyt saanut jatkoaikaa jouluun saakka.

– Emme kilpaile Club Teatrian kanssa. Paikat ovat niin erilaisia ja Teatrialla on erityylinen ohjelmisto. Viime kaudella järjestimme päinvastoin Areenassa enemmän keikkoja kuin koskaan.

Parhaillaan Koivisto käy kiinteistön omistavan Osuuskauppa Arinan kanssa neuvotteluja uudesta vuokrasopimuksesta.

– Olemme tässä vaiheessa tarjonneet yritykselle mahdollisuuden järjestää toimintaa syksyllä. Areena on ollut Oulussa todella hyvä palvelu. Siitä on kehittynyt hieno tapahtuma- ja konserttipaikka, arvioi Arinan hallintojohtaja Paavo Härö.

– Tietysti liiketoiminnassa aina keskustellaan säännöllisesti myös siitä, onko vuokra sopiva vai ei. Tämä on arkipäivän kaupankäyntiä; millä hinnalla kukin haluaa ostaa tai myydä.

Areena ei kuitenkaan elä pelkästään julkisten konserttien varassa. Siellä järjestetään tulevalla syyskaudella kymmeniä yksityistilaisuuksia, jotka eivät näy ulospäin.

– Kaikki marraskuun viikonloput on jo varattu isoja pikkujouluja varten, kertoo Koivisto.

Hallintojohtaja Härön mukaan on silti mahdollista, että Areenan vuokralainen vaihtuu vuodenvaihteen jälkeen.

Hyvästä paikasta kiinnostuneita tahoja Suomesta löytyy. Nimiä hän ei tässä vaiheessa halua mainita.

Ainoastaan se on täysin varmaa, ettei Arina itse aio ryhtyä tapahtumia järjestämään, vaan se toimii jatkossakin vuokranantajan roolissa.

Areenan vieressä toimivan kanainvälisen SuperPark -yhtiön toimitusjohtaja Juha Tanskanen taas pitää Oulua niin keskeisenä kaupunkina Suomessa, että yrityksellä ei ole aihetta muutoksiin.

Lämpimät kesät ovat verottaneet kävijöitä, mutta siihen osattiin varautua.

Tällä hetkellä Tanskasella on suurempi huoli yrityksen Hongkongin toimipisteestä, jossa heidän asiakkainaan on paljon opiskelijoita.

Viikonloppuisin he viihtyvät paremmin hallinnon vastaisissa mielenosoituksissa kaduilla kuin SuperParkissa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Tuohon sopii hyvin Alepa tilalle. Saisi tupla boonuksen kun kävisi ensin Prismassa ja sitten Alepassa👍🏻👍🏻👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siinähän olis justiin se satojen kaipaama tavallisenkansan tanssi ja karaokepaikka. Olis tulioita varsinkin perjantaiilloin kun Oulussa ei ole sillä rintamalla mitään tarjottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Areena ei sovellu akustiikaltaan isoihin musiikkijutskiin, tehkää siitä klubityyppinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko kiittää Arinaa siitä, miten hienoa toimintaa tälle varastolle keksi. Kesko ei ole tuonut tänne muuta kuin peltomarketteja. Rahat menee pörssikeinottelijoiden taskuun ja merkittävät investoinnit pääkaupunkiseudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinako se keksi nuo toiminnot? Mm. PilatesOulu ja CityDance olivat olemassa jo ennen muuttamistaan Terminaaliin, ja Superparkia vastaava puisto oli jo Vuokatissa ennen Oulua. Citydance ainakin etsi jo vuosia uusia toimitiloja ennen kuin nämä nykyiset löytyivät Terminaalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika! Eiköhän jokainen tajua, ettei nuo ole Arinan toimintoja. Nyt puhutaan tuon varastotilan hyötykäyttöön ottamisesta. Paljon paremmillakin paikoilla on huonommin hyödynnettyjä tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa, kun oma ruokakauppa vieressä. Saneerauksen yhteydessä haettiin erilaisia toimijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Areena on siinä mielessä parempi kuin Teatria, että siellä on istumapaikat kaikille kävijöille - toisinkuin Teatria. Teatriassa tuntui olevan erittäin hyvä äänentoisto Tom Jones konsertissa. Uskomatonta teräshallille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Arina aja tuota hommaa johonkin suuntaan, jossa saadaan joko uusi toimija, tai jossa pääsisi itse rahastamaan samalla toiminnalla. Mutta me eskorttilaisethan se omistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotatko muidenkin kiinteistöjen kohdalla, että päätökset niistä tekisivät vuokralaiset eivätkä omistajat? Tämä ideologia romutettiin naapurissa 90-luvun alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai päättyy vuokrasopimus? Onko sille SOK:n keskusvarastolle muka keksitty parempi käyttäjä ja vuokralainen, vai puuttuuko olulusta liiketiloja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain yhden tilan vuokrasopimus päättyy. Superpark, Citydance, Liikuntakeskus Voitto, Kamppailuklubi ja ravintola Robsons säilynevät paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolissaan hongkongin toimipisteestä? HÄH ?
Mikä juttu se tuo oli?
Eiköhän pitäs olla kyllä ensin huolissaan oman kaupungin porukoista?
Muuten, kummassakin paikassa käyty tasan yhden kerran. Se riitti.
Onhan meillä madetojan sali jossa saa kuunnella unelmiaan ihan riittämin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis koko SuperPark - yhtiö ei tietenkään toimi Areena Oulun vieressä, vaan yksi sen toimipisteistä. Kyseessä on suomalainen kasvuyritys, jolla on jo SuperParkkeja mm. ympäri Aasiaa. Mikä siinä on ihmeellistä? Pääkonttori lienee Helsingissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alunperin Limingantullin Karjapohjolan ja myöhemmin Atrian lihankäsittely laitoksessa . Teki mutkan useammassa paikassa mm. Torniossa ja kaupunginosissa ja on nyt palannut Limingantullin käytöstä poistuneille teollisuusalueelle entisten autoliikkeiden ja tukkurien ja myöhempien kierrätysromun kunnostettuihin tiloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
179
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
66
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image