Kulttuuri

Toivosen ja Larivaaran tytär valittiin Oulun teatterin Peppi Pitkätossuksi – noin 400 nuorta haki Pepin, Tommin ja Annikan rooleihin

Kulttuuri 1.11.2018 0:00
Elina Ursin
Meeri Toivosen esittämä Peppi Pitkätossu seikkailee Huvikummussa Oulun teatterin kevään ensi-illassa. KUVA: Kaisa Tiri

Ensi keväänä Oulun teatterissa nähtävän Peppi Pitkätossu -näytelmän päärooleihin haki 400 nuorta. Viime talvena järjestettyyn koe-esiintymiseen Ouluun kutsuttiin 70 hakijaa.

Loppuvaiheeseen selvisi 15 nuorta, joista raati valitsi päärooleihin kolme oululaista. Peppinä nähdään Meeri Toivonen, Annikan roolissa Tiia Sillanpää ja Tommina Antti Annola.

Koe-esiintymisten raadin muodostivat koreografi Petri Kauppinen, kapellimestari Merzi Rajala sekä kaksi Oulun teatterin "kokenutta näyttelijää". Koe-esiintymisissä arvioitiin hakijoiden laulu-, tanssi- sekä dialogitaitoja.

Raadin päätökset olivat yksimielisiä, kerrotaan teatterin viestinnästä.

Meeri Toivonen on Oulun teatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen ja Peppi Pitkätossun ohjaavan Merja Larivaaran tytär.

Oulun teatterin johtajakaksikko, Kari-Pekka Toivonen ja toimitusjohtaja Tuija Hyppönen, eivät kommentoi haku- ja valintaprosessia.

Meeri Toivonen on ollut Oulun teatterilla kulttuuriharjoittelijana. Hän on mukana myös parhaillaan esitettävässä My Fair Ladyssä. Aiemmin hänet nähtiin Kari-Pekka Toivosen ohjaamassa Rakkautta-esityksessä, johon Meeri Toivonen oli tehnyt myös koreografian.

Raati valitsi Annolan mukaan Peppi-produktioon aiempien näyttöjen perusteella. Annola on tuttu Oulun teatterin tuotannoista, muun muassa The Addams Familystä ja My Fair Ladystä.

Sillanpää työskentelee Oulun teatterissa järjestäjä-kuiskaajana.

Astrid Lindgren -klassikon ensi-ilta on suurella näyttämöllä 16. maaliskuuta.

Teatterin kevään ohjelmistossa on yhteensä kolme ensi-iltaa, syksyllä jatkavia esityksiä sekä useita vierailuja.

Suurella näyttämöllä nähdään alun perin elokuvana tutuksi tullut Rakastunut Shakespeare. Fiktiivinen tarina kertoo näytelmäkirjailija William Shakespearesta, joka kärsii valkoisen paperin kammosta. Kuvioihin saapuu viettelevä Viola, joka ihailee miestä ja hänen tekstejään. Viola on kuitenkin jo luvattu toiselle miehelle.

Näytelmän ohjaa Tuomas Parkkinen, ja sen ensi-ilta on 2. helmikuuta.

Pienellä näyttämölle nähdään näyttelijä, ohjaaja Petja Lähteen perhedraama Pohjoisesta tuulee. Mustalla huumorilla sävytetty tarina kertoo inhimillisistä ihmisistä, erilaisten haasteiden ja kipeiden muistojen edessä. Lähteen kantaesityksen ohjaa OlkaHorila, ja ensi-ilta on 15. maaliskuuta.

Uusien näytelmien rinnalla keväällä jatkaa suurella näyttämöllä ensi-iltansa 24. marraskuuta saava Sirkku Peltolan Ihmisellinen mies.

Vierailuesityksiä on keväällä useita. Lavalle nousee muun muassa Matti Nykäsen elämästä ja sutkautuksista kertova Hyppy sumuun, euroviisu-ilottelu LailastaLoordiin sekä dokumenttiteatteriesitys Miehen kosketus. Lisäksi Oulun teatteriin saadaan englanninkielinen näytelmä Macbeth.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Isi Toivonen on muuten aika surkea näyttelijä! Eikä merjakaan mikään välkky lavalla ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras ja kokenut valittiin, sillä sipuli. Ihmeellistä kateellisten nettimölinää ja sekopäisten luulotautisuutta taas liikkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnittelijat samat kuin Helsingin kaupunginteatterin Peppi pitkätossussa. Luodaanko tässä teosta valmiin teoksen päälle, ohitetaanko tässä taiteellinen ennakkosuunnittelu kokonaan? Ostetaanko puvut ja lavastus siis valmiina? Halvempaako, kun ei tarvitse palkata visuaalisia suunnittelijoita? Vai miten tämä menee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin järkevää ja taloudellista.
Oulun Teatteri ja kaupunki säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa olemaan samanlaista toimintaa kuin Ilmasotakoulussa. Tosin Larivaara jää vielä kakkoseksi Ilmasotakoulun everstiin verrattuna. Olis Larivaaran pitänyt rekrytoida vielä joku siskon/veljen lapsi johonkin sivurooliin, niin silloin olis everstin tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julmia ihmisiä kommentaattoreina täällä, hävetkää jos osaatte. Syytön on tytär vanhempiensa hölmöilyyn ja aika huonon pohjan luotte hänen alulleen haluamallaan ja taitamallaan uralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tilanteessa valinta herättää varmasti "pahaa verta" vaikka saattaisi objektiivisesti ajatellen ollakin kaikkein taitavin ja paras (en tiedä kun en ole koskaan lavalla nähnyt). Harmi nuoren näyttelijän puolesta! Sinänsä jotenkin kiusaannuttavasti monissa esityksissä pääosissa on ollut M.L. jota en hirveästi fanita, K.P.on enemmän mieleen, ja häntäkin on toki usein nähty... Osa puheista lienee silkkaa kateutta, osa aitoa tunnetta siitä että koetaan esim.roolitusten jakaantuneen epätasaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin aplodeeraamaan esityksiin hyville näyttelisuorituksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas uusi mahdollisuus ilkeilyyn. Onneksi olkoon valituille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko Larivaara/ Toivosta, vai kateellisten arvostelijoitten joukkoa??? Ja kehtaavathan ne, molemmat. Teatteri on draamaa ja skandaaleja pullollaan, sehän on teatteria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pätevin valittiin entisten näyttöjen perusteella. Hyvä Meeri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtajan ja ohjaajan tytär saa roolin? Hiukkasen arveluttavaa. Kannuksensa pitää lähteä ansaitsemaan jossain muualla kuin isän ja äidin "teatterissa" etenkin verovaroin ylläpidetyssä. Suomessa on ilmeisen vaikeaa päästä näiden teatteriperheiden ohi näyttämöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri siksi monissa yrityksissä esimies ei voi palkata omia lähisukulaisiaan. Vaikka joskus paras jää palkkaamatta, huimasti suuremmassa määrässä tapauksia vältetään ns kotiinpäin vetäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan eri henkilöt oli tehnyt valinnan.
Vanhemmat ovat jääväneet itsensä tietäen mikä meteli Oulussa olisi syntynyt mikäli he olisi tehneet valinnan.
Harmi, että paras mahdollinen taiteellinen johtaja irtisanoo itsensä vakituisesta virasta, jättää Oulun yhteistyökuviot, säästöjä tuli kun itse myös näytteli, jokainen tietää näyttelijäyhdistyksen roolin alusta alkaen. Toivaselle nostan hattua kun ei ole selittelemässä Oulusta lähtemisen syytä, toisin sanoen on yläpuolella, oli tykätty ollaan käyty joka esityksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valinnat tehneet "kaksi kokenutta näyttelijää" ovat varmastikin näytelmän ohjaaja, näyttelijä M. Larivaara, ja ohjelmiston suunnitteleva johtaja, näyttelijä KP Toivonen. Miksi muutoin "kokeneiden näyttelijöiden" nimet olisi salattu, vaikka kapellimestari ja koreografikin nimeltä mainitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

15:44
Tokmanni vetää takaisin Kotikulta-valosarjoja – muuntajissa saattaa olla viallinen muuntajan kotelo, laitteissa sähköiskun vaara
15:18
Poliisi hankki panssaroituja autoja – Uusi luotisuojattu "Hevi" painaa 5,4 tonnia, ja sellaisia tulee pian joka puolelle Suomea
14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
50
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
44
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
36
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
24
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
23
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image