Kulttuuri

Tilaajille

Puhelias Elias -trilogian viimeistellyt kirjailija Essi Kummu: "Sukupuolta ja sek­su­aa­li­suut­ta on las­ten­kir­jal­li­suu­des­sa käsitelty auttamattoman van­ha­nai­kai­ses­ti"

Essi Kummua ovat aina kiinnostaneet henkiset ja hengelliset asiat, tämän maailman ja tuonpuoleisen rajalinjat. Myös uskonnollisuus on tärkeä osa elämää. – Mutta mitään ahdasmielistä uskonnollisuutta tai lahkolaisuutta en pysty kannattamaan. Enkä halua leipoa pullaa mihinkään seurakunnan tilaisuuksiin. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Kulttuuri 19.6.2019 18:00
Maiju Ylipiessa

Kirjoittaminen toimii silloin, kun tarinaa ei suostu määräiltäväksi, uskoo Puhelias Elias -lastenkirjatrilogiansa juuri viimeistellyt kirjailija Essi Kummu. Tarina tulee ulos, kun on päättänyt tulla.

Kirjailija Essi Kummu on juhlatunnelmissa. Lastenkirjatrilogia Puhelias Elias on tullut vastikään päätökseensä, kun päätösosa Häätanssit julkaistiin toukokuussa. Hyvästit ovat myös haikeat: vaikka Elias onkin fiktiivinen, hän on kulkenut Kummun elämässä mukana jo vuosia.

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image