Kulttuuri

Oululainen Marras-lyhytelokuva kahmi kan­sain­vä­li­siä palkintoja – vuoteen 1288 sijoittuva elokuva julkaistaan syksyllä Kalevan verk­ko­si­vuil­la

Elokuva kertoo Nuutti-tytön tarinan. KUVA: Kuvakaappaus Youtubessa julkaistusta trailerista
Kulttuuri 20.8.2019 16:19
Heidi Peltonen

Kansainvälinen New York Cinematography AWARDS (NYCA) on palkinnut oululaisen Sami Mustosen Marras-lyhytelokuvan peräti kahdeksassa eri kategoriassa. Marras sai palkinnot kategorioista paras lyhytelokuva, kuvaus, ohjaus, musiikki, äänityö, tuottaja, leikkaus ja nuori näyttelijä.

Elokuvan on tuottanut oululainen Mutant Koala Pictures -tuotantoyhtiö. Elokuva julkaistaan tulevan syksyn aikana muun muassa Kalevan verkkosivuilla. 

NYCA on maailmanlaajuinen elokuvakilpailu. Kuukausittain palkituista voittajista valitaan myöhemmin Golden Eagle -pääpalkinnon saajat, jotka palkitaan NYCA Film Festivaleilla ensi vuoden alkupuolella. 

Lyhytelokuva jatkaa Golden Eagle -elokuvakilpailuun, joka ratkaistaan ensi vuoden puolella.

Vuoteen 1288 sijoittuva Marras kertoo tarinan nuoresta Nuutti-tytöstä, jonka elämä saa täyskäännöksen metsästysleiriin kohdistuneen hyökkäyksen vuoksi. Elokuva seuraa Nuutin matkaa läpi muinaisen Suomen korven. 

Rooleissa nähdään muun muassa Saara Runtti ja Tuomas Kinnunen. Elokuvan musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Elokuvan äänisuunnittelusta vastaa Kimmo Vänttinen ja suurimman osan musiikista esittää Budapest Symphony Orchestra.  

Tuotanto on saanut tukea AVEKilta. 

Katso, miltä elokuvan traileri näyttää: 

MAINOS

Kommentoi

Upea elokuva! Hieno tarina joka piti otteessaan alusta loppuun. Huikeat näyttelijäsuoritukset, etenkin pääosan esittäjältä. Kaikki tunneskaalat tuli käytyä läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevalle tiedoksi, että elokuvan on tuottanut oululainen elokuvayhtiö, mutta tekijät ovat Muhokselta! Toivottavasti tämä asia korjataan Kalevassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Muhoslainen lyhytelokuva niin kuvaajan kuin kuvauspaikankin suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trailerilla ollaan ainakin Koitelilla Kiimingissä ja Hepokönkäällä Puolangalla (ja kenties Paltamon Kivesvaaralla?).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, Onnittelut! Elokuva ehdottomasti ansaitsee palkinnot. Nuori, lupaava näyttelijä, josta varmasti kuullaan vielä. Liikuttava tarina, joka vetoaa tunteisiin.. 😍 Kannattaa katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan kiinnostuneena Marras-lyhytelokuvan esitystä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
11:20
JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat ensi tiistaina, junien kunnossapito lakossa seuraavan päivän
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image