Kulttuuri

Ihmiskaupan uhriksi joutuneen ou­lu­lais­läh­töi­sen Marissa Jaakolan auttamiseksi on käynnistetty jouk­ko­ra­hoi­tus­kam­pan­ja – elokuvan erikoisnäytös järjestetään tänään Oulun Plazassa

Marissa Jaakolan (vas.) tarinasta on tehty dramatisoitu dokumenttielokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Arto Halonen. KUVA: Sandra Enkvist
Kulttuuri 26.11.2018 11:35
Kaleva

Ihmiskaupan ja petoksen uhriksi joutuneen Marissa Jaakolan auttamiseksi on käynnistetty joukkorahoituskampanja, joka on nimetty tapauksesta kertovan dramatisoidun dokumenttielokuvan mukaan.

Takaisin valoon -elokuva kertoo Jaakolan tarinan. Jaakola kaapattiin Tunisiaan, jossa hänet huumattiin ja häntä pahoinpideltiin. Hänen nimissään tehtiin petoksia, joista hänelle kertyi huomattava määrä velkaa: korkoineen summa kohosi 62 000 euroon.

Tuotantoyhtiö Art Films production on tehnyt elokuvatuotannon ohessa työtä myös Jaakolan velkatilanteen muuttamiseksi. Tuotantoyhtiö lähestyi Jaakolan velkojia ja neuvottelujen tuloksena velkojat suostuivat antamaan kaikki korkosaatavat anteeksi sekä korotonta maksuaikaa velkojen pääomalle. Jotkut velkojat antoivat anteeksi myös velan pääoman.

Jaakola on saanut velkojaan anteeksi 37 000 euron edestä, mutta maksettavaa hänellä on yhä 24 000 euroa. Takaisin valoon -kampanja on käynnistynyt Mesenaatti.me -yhteisörahoitusalustalla. Sen tarkoituksen on auttaa Jaakolaa aloittamaan uusi elämä taidekokoelmateoksen avulla. Kokoelmateos sisältää runoja ja maalaustaidetta ja sen on määrä valmistua keväällä. Teosta ei julkaista Mesenaatti-kampanjan ulkopuolella.

Arto Halosen käsikirjoittamasta ja ohjaamasta Takaisin valoon -elokuvasta nähdään tänään erikoisnäytös Oulun Plazassa kello 17.15. Elokuvan jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, johon osallistuvat Jaakola, Halonen ja ihmiskaupan uhrien auttamistyön koordinaattori Pia Marttila Rikosuhripäivystyksestä.

Lue tästä arvio elokuvasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image