Kulttuuri

Tilaajille

Alpualaisen korpitilan emännän arki kiinnosti 1930-luvulla lukijoita laajasti – Impin Ystävien ykköstavoite on julkaista elämäkerta ja vii­ti­sen­kym­men­tä Impi Aronahon pakinaa

Elämäkerrallinen näytelmä Impi Aronahosta täytti Alpuan nuorisoseuran salin joka ilta 1.–9. joulukuuta 2017. Sari Jaatisen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Impiä esitti Päivi Tuomainen (oik.). Kohtalon roolissa (Asta Juntunen) johdattaa nuorta rouvaa korpitilan emännyyteen. KUVA: Sari Jaatinen
Kulttuuri 10.6.2019 18:00
Eeva Kauppinen

Pakinoitsija Impi Aronahon nimikkoyhdistyksen perustamiselle suurin ponnin oli Impi itse. Alpuan Minna Canth ei jättänyt teatteriohjaaja Sari Jaatista rauhaan. – Keskiössä on Impin tuotanto ja hänen kirjallinen perintönsä, Jaatinen sanoo.

Tänään on Impin ja Immin nimipäivä. Juuri perustettu Impin Ystävät ry juhlii Impi Aronahoa, joka oli supersuosittu pakinoitsija 1920- ja 1930-luvuilla.

Aronaho tavoitti suomalaiset laajasti kynällään Vihannin Alpuan perukoilta käsin . Impin pakinoita julkaisivat Suomen Kuvalehti, Kotiliesi, Aamulehti, Nyyrikki, Perjantai ja Liitto.

Impi kirjoitti korpitilan emännän arjesta ja havainnoista. Tekstit koskettivat inhimillisyydellään, älyllä ja huumorilla. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image