Kotimaa

Yön uutiskooste: Halla-aho puuttunut nuo­ri­so­jär­jes­tön ää­ria­jat­te­luun ainakin kahdesti, Yh­dys­val­lois­sa liittovaltion työntijät olleet ilman palkkaa jo kolme viikkoa

Helsingin Sanomien mukaan Halla-aho lähetti jo viime keväänä ojentavan sähköpostin Ps-nuorten jäsenille nähtyään ruutukaappauksia Facebook-viesteistä, joita järjestön suljetussa Facebook-ryhmässä oli kirjoitettu. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 12.1.2019 8:11
STT

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Vasemmalta oikealle vaaleissa? Ei olisi helppoa, sanoo lähes puolet suomalaisista

Vajaa puolet suomalaisista sanoo, että vasemmiston ja oikeiston välisen rajan ylittäminen vaaleissa olisi enemmän tai vähemmän vaikeaa. Kaikkein hankalinta ideologisen hypyn tekeminen olisi kokoomuksen ja vasemmistoliiton kannattajille.

Lukema selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön joulukuun Ilmapuntari-tutkimuksesta.

Noin kolmasosa vastaajista arvioi, että rajan ylittäminen olisi erittäin tai melko helppoa. Neljäsosa ei osaa sanoa.

Tutkimukseen vastasi 1  020 osallistujaa. Virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

HS: Perussuomalaisten Halla-aho puuttunut ainakin kaksi kertaa nuorisojärjestön ääriajatteluun

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ojentanut ainakin kaksi kertaa perussuomalaisten nuorisojärjestön jäseniä ääriajattelusta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Nuorisojärjestö Ps-nuorissa ottivat syksyllä vallan aiempaa radikaalimman nationalismin kannattajat. Niin sanotuilla etnonationalisteilla on emopuoluetta rajummat näkemykset esimerkiksi siitä, ketä voidaan pitää suomalaisena.

Helsingin Sanomien mukaan Halla-aho lähetti jo viime keväänä ojentavan sähköpostin Ps-nuorten jäsenille nähtyään ruutukaappauksia Facebook-viesteistä, joita järjestön suljetussa Facebook-ryhmässä oli kirjoitettu. Halla-ahon sähköpostin jälkeen nuorisojärjestö erotti yhden jäsenensä kokonaan ja kaksi määräaikaisesti.

Unettomuus heikentää monen suomalaisen työtehoa

Uniongelmat aiheuttavat usein työtehon laskua ja sairauspoissaoloja, kertovat unitutkijat STT:lle. Välittömät seuraukset univajeessa ovat suorituskyvyn lasku, keskittymiskyvyn heikkeneminen, muistivaikeudet sekä reaktionopeuden lasku.

Nykyaikainen työ itsessään voi olla aivoille rasittavaa, myös pitkät työpäivät ja ylityöt vaikuttavat uneen. Ylitöitä tekevien ja vuorotyöläisten lisäksi riskiryhmässä ovat niin sanotut aivotyöläiset eli asiantuntijatöiden tekijät.

THL:n mukaan joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta unihäiriöstä.

Metroliikenne seisahtaa lähes koko Helsingissä viikonlopuksi

Helsingissä metroliikenne keskeytyy viikonlopuksi uuden asetinlaitteen asentamisen vuoksi.

Keskeytys koskee kaikkia Lauttasaaren itäpuolisia asemia, eli Helsingin puolella metro palvelee matkustajia vain Lauttasaaren ja Koivusaaren asemilla. Lännessä eli Espoon puolella kaikki junat ajavat Matinkylään asti. Keskeytys alkoi Itäkeskuksen itäpuolella jo eilen illalla.

Metrovuorot korvataan pääosin busseilla. Helsingin seudun liikenne (HSL) on neuvonut matkustajia varaamaan matkantekoon ainakin vartin ylimääräistä aikaa.

Liikenne palaa normaaliksi maanantaiaamuna.

Financial Times: Nikki Haley ja Ivanka Trump tyrkyllä Maailmanpankin johtoon

Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs Nikki Haley ja Yhdysvaltain presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump on nostettu esiin mahdollisina ehdokkaina Maailmanpankin uudeksi pääjohtajaksi. Asiasta kirjoittaa Financial Times.

Maailmanpankin pääjohtaja Jim Yong Kim ilmoitti alkuviikosta, että hän aikoo jättäytyä pois tehtävästään helmikuun alussa eli kolme vuotta ennen kautensa virallista päättymistä.

Kimin ennenaikainen ero voi avata Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille merkittävän mahdollisuuden vaikuttaa kansainvälisen jälleenrakennus- ja kehityspankin johtajan valintaan. Kirjoittamattoman säännön mukaan suurin jäsenmaa Yhdysvallat on voinut nimetä pääjohtajan. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta palkatta oleville hallinnon työntekijöille

Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta hallinnon työntekijöille, jotka saattavat hallinnon sulun takia tarvita lisää aikaa lainojensa takaisinmaksuun.

Noin 800  000 liittovaltion työntekijää on ollut ilman palkkaa jo kolme viikkoa Yhdysvaltain hallinnon osittaisen sulkemisen takia.

Osa hallinnosta on suljettuna, sillä osasta maan budjetista ei ole päästy sopuun. Budjettikiistan taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaatimus Meksikon muurin rakentamisesta. Trump haluaa muuriin yli viisi miljardia dollaria rahaa, mutta demokraatit eivät ole suostuneet tähän. (Lähde: AFP)

Leikkauksesta toipuva Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari pääsee töihin ensi viikolla

Leikkauksesta toipuva Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg jatkaa työskentelyä ensi viikolla, maan korkein oikeus kertoo tiedotteessa. Asiasta uutisoi Washington Post. Oikeuden tiedottajan mukaan Ginsburg työskentelee ensi viikolla kotoa käsin. Tiedottajan mukaan leikkauksen jälkeisissä tutkimuksissa ei ole ilmennyt sairauksia, joten hoitoja ei enää tarvita.

Ginsburg leikattiin joulukuun 21. päivänä, jolloin hänen keuhkoistaan poistettiin pahanlaatuisia kyhmyjä. Ginsburgia on hoidettu syövän vuoksi jo kahdesti aiemmin.

85-vuotiasta Ginsburgia pidetään kuudesta korkeimman oikeuden tuomarista liberaaleimpana.

Ginsburgin vetäytyminen voisi kasvattaa korkeimman oikeuden konservatiivien osuutta, sillä päätöksen tuomarinimityksistä tekee presidentti Donald Trump.

Kanadassa kolme ihmistä kuoli ja 23 loukkaantui bussin törmättyä linja-autopysäkkiin

Kanadassa kolme ihmistä on kuollut ja ainakin 23 loukkaantunut kaksikerroksisen linja-auton törmättyä bussipysäkkiin Kanadan pääkaupungissa Ottawassa, viranomaiset kertovat. Onnettomuus tapahtui perjantaina iltapäivällä ruuhka-aikaan.

Ensihoitajien mukaan loukkaantuneista 14 on kriittisessä tilassa.

Kaksi kuolonuhreista oli linja-auton matkustajia ja kolmas kuolonuhri seisoi pysäkillä. Poliisijohtajan mukaan kuljettaja otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja häntä aiotaan kuulla osana tutkintaa, jossa selvitetään tapahtumien kulku. (Lähde: AFP)

Syyrian valtiollisen uutistoimiston lähde: Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia

Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia myöhään perjantaina, kertoo sotilaslähde Syyrian valtiolliselle uutistoimisto Sanalle. Lähteen mukaan Syyria onnistui pysäyttämään suurimman osan Israelin sotilaslentokoneista ampumista ohjuksista. Lähteen mukaan ainoastaan liikenneministeriön varasto Damaskoksen lentokentällä sai osuman.

Syyrian sotaa tarkkailevasta Syrian Observatory for Human Rights -järjestöstä sanotaan, että kaksi Iranin joukkojen ja Hizbollah-liikkeen sotilastukikohtaa ovat olleet iskujen kohteena.

Järjestön mukaan alueet ovat lähellä lentokenttää Kiswehin alueella eteläisessä Damaskoksessa.

Israel on useasti aiemminkin pommittanut Syyriaa. Israel on aikaisemmin pommittanut Syyriassa kohteita, joiden se sanoo olevan yhteydessä Iraniin tai Iranin tukemaan libanonilaiseen Hizbollah-järjestöön. (Lähde: AFP)

Länsi-Afrikan Burkina Fasossa 12 siviiliä kuoli jihadistien iskussa

Länsi-Afrikan Burkina Fasossa 12 siviiliä on kuollut ja kaksi haavoittunut jihadistien iskussa, kertoo maan turvallisuusministeriö. Isku tapahtui torstaina Burkina Fason pohjoisosassa.

Ministeriö kutsuu iskua terrori-iskuksi ja sanoo, että sen takana oli noin 30 armeijan ihmistä.

Burkina Faso on taistellut islamistisen ja etnisen väkivallan aaltoa vastaan. (Lähde: AFP)

Carolinan suomalaistähdet tehokkaina: Aho tykitti kaksi maalia, Teräväinen kaksi syöttöpistettä

Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen oli tehokkaana illan ottelussa jääkiekon NHL:ssä. Ahon ja Teräväisen Carolina voitti Buffalon 4–3. Aho tykitti ottelussa kaksi maalia ja Teräväinen kaksi syöttöpistettä.

Aho iski ensimmäisen maalinsa ottelun toisessa erässä ajassa 5.42. Ahon ensimmäinen maali vei joukkueen tasatilanteesta 3–2-johtoon. Pian ensimmäisen maali-iskunsa jälkeen Aho tykitti toisen maalin ja kuroi joukkueensa 4–2-johtoasemaan. Teräväinen oli syöttämässä Ahon toista maalia. Lisäksi Teräväiselle kirjattiin syöttöpiste ottelun avausmaalista.

Buffalo iski vielä kolmannessa erässä yhden maalin.

MAINOS

Kommentoi

Persut siirtyy koko ajan keskemmälle,keskusta on mennyt jo kokoomusta oikeammalle.On hyvä että on edes yksipuolue jolle suomi ja suomalaiset ennen eu ta,pitää vain äänestää suomen kohtalosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nikki ja Ivanka, kaksi katastrofia ehdolla pankinjohtoon !! Ei näytä hyvältä. Kun katselee maailmanpankin johtajien nimilistaa, niin siltä löytyy :
Eugene Meyer 1946–1946 United States Newspaper publisher and Chairman of the Federal Reserve
John J. McCloy 1947–1949 United States Lawyer and US Assistant Secretary of War
Eugene R. Black, Sr. 1949–1963 United States Bank executive with Chase and executive director with the World Bank
George Woods 1963–1968 United States Bank executive with First Boston Corporation
Robert McNamara 1968–1981 United States President of the Ford Motor Company, US Defense Secretary under Presidents John F. Kennedy and Lyndon B. Johnson who escalated the Vietnam War[29]
Alden W. Clausen 1981–1986 United States Lawyer, bank executive with Bank of America
Barber Conable 1986–1991 United States New York State Senator and US Congressman
Lewis T. Preston 1991–1995 United States Bank executive with J.P. Morgan
James Wolfensohn 1995–2005 United States
Australia (prev.) Wolfensohn was a naturalised American citizen before taking office. Corporate lawyer and banker
Paul Wolfowitz 2005–2007 United States US Ambassador to Indonesia, US Deputy Secretary of Defense, Dean of the School of Advanced International Studies (SAIS) at Johns Hopkins University, prominent architect of 2003 invasion of Iraq, resigned World Bank post due to ethics scandal[30]
Robert Zoellick 2007–2012 United States Deputy Secretary of State and US Trade Representative
Jim Yong Kim 2012–2019 United States
South Korea (prev.) Former Chair of the Department of Global Health and Social Medicine at Harvard, president of Dartmouth College, naturalized American citizen[31]
Listalla on sotarikollsia, military-industrial-complexin edustaja ja federal reserven johtaja, siis suuren rahan edustajia. Worldbank on IMF,n tapaan valtioitten alistaja velka- ja lainapolitiikallaan. Lainat menevät hallitusten taskuihin, eivät kansalaisten hyödyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho kokee pian soinilaisten kohtakon puolueessa kun tulee vieläkin kahelimpia tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin puolueen nuorisojärjestöllä tuntuu olevan terveemmät mielipiteet kuin itse puolueella. Taitaa Jussistakin olla tullut puolueen myyrä saalistettuaan Brysselin hillotolpalla Hyvien Looshilaisten kanssa ja opissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs tuota amerikkalaiset äkisevät, en minäkään työelämässä ollessani saanut palkkaani kuin kerran kuukaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolme viikkoa ilman palkkaa? Suomessa palkat maksetaan kerran kuussa, joten täällä ollaan ilman palkkaa neljä viikkoa. :) Vai maksetaanko USAssa palkat viikottain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:49
Kuhmon Jonkerissa keskisuuri maastopalo
15:21
Nordea kertoo mediayhtiön kuvanneen pääkonttorin tiloja luvatta – drone lensi vain metrien päässä ikkunoista
15:20
Vaihtoehtomusiikin tapahtuma siirtyy lähemmäksi Oulun keskustaa – lauantain Pikipop havittelee nyt urbaania henkeä
15:11
Oulussa poliisien murhan yrityksestä syytetyn miehen tuomio lieveni edelleen hovioikeudessa
15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
59
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
34
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
32
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
27
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
26
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image