Kotimaa

Viikkojen työt voi tehdä parissa päivässä? – Si­joit­ta­ja­jah­ti Slushissa käynnistyy tänään

Medusolin toimitusjohtaja Dimitrios Terzis esittelee teknologiajohtaja Maren Katterbachin kanssa näytettä kiinteytetystä maaperästä. Medusoilin biokemiallinen menetelmä maaperän vahvistamiseksi on kehitetty Lausannen kuuluisassa EPFL-yliopistossa.
Kotimaa 21.11.2019 6:00
Visa Noronen

Start up -tapahtuma kokoaa jälleen Suomeen yrityksiä ja rahoittajia eri puolilta maailmaa. Slush kiinnostaa, koska tarjolla on rahaa paremmilla ehdoilla kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Bern

Joukko sveitsiläisiä kasvuyrityksiä valmistautuu esittäytymään toimittajille Sveitsin pääkaupungissa Bernissä.

– Teillä jokaisella on nyt seitsemän minuuttia aikaa esitellä yrityksenne. Älkää ylittäkö sitä. Tämä on hyvä harjoitus. Helsingissä teillä jokaisella on vähemmän aikaa, sanoo lähetystöneuvos Philippe Crevoisier Sveitsin Helsingin-suurlähetystöstä.

Innosuisse eli Sveitsin innovaatiovirasto on valinnut 15 sveitsiläistä kasvuyritystä, jotka se tuo Helsinkiin Slush-tapahtumaan.

Crevoisier vetää Bernin tilaisuutta ja jakaa puheenvuorot paikalle kutsutuille yrityksille, jotka ovat tulossa Helsinkiin.

Bakteereilla maaperä sopivaksi rakentamiselle

Sveitsin viennistä melkein puolet on kemian ja lääketieteen tuotteita, joten nämä alat löytyvät myös Bernissä esittäytyvien yritysten joukosta. Noin puolet Bernissä puhuvista yrityksistä edustaa Slushin tutuinta alaa eli tietotekniikkaa.

Nanoglue tekee nanovalmistetta, jota käytetään leikkauksissa auttamaan ihosiirtojen onnistumisessa.

– Koska Nanoglue on lääketieteellinen tuote, joudumme suorittamaan sarjan kokeita. Näiden rahoittamiseksi aiomme kerätä noin 1,2 miljoonaa dollaria 2020. Slushissa etsimme sijoittajia ja yhteistyökumppaneita, jotta tuote saadaan tuotua käyttöön, kertoo Sebastian Loy, joka on yksi yrityksen perustajista.

Medusoilin tuotteiden avulla jäljitellään luonnon mekanismeja, joilla maaperää saadaan vahvistettua biokemiallisesti. Hyödyntämällä bakteereja esimerkiksi pehmeää maaperää voidaan kiinteyttää rakentamista varten.

– Slush on esimerkki siitä, kuinka hyvin optimoitu verkostoitumistapahtuma voi olla. Meistä tuntuu, että saamme siellä tehtyä kahdessa päivässä 5-6 viikon työn, kehuu Medusoilin teknologiajohtaja Maren Katterbach.

Rahoitusta paremmilla ehdoilla

Katterbachin mukaan sijoitusrahaa on tarjolla myös Sveitsissä, mutta tarjotun rahan ehdot eivät tyydytä. Medusoil lähtee Helsinkiin hakemaan rahoitusta paremmilla ehdoilla.

Slush on Katterbachin mukaan kiinnostava nimenomaan merkittävänä kansainvälisenä kohtauspaikkana. Esimerkiksi sijoittajat, joita sveitsiläiset haluavat Helsingissä tavata, saattavat tulla Pohjois-Amerikasta.

– MeduSoil perustettiin vuonna 2018. Nyt on jo toinen vuosi, kun osallistumme Slushiin, Katterbach kertoo.

Valtiot tukevat kasvuyrityksiään tukemalla niiden lähtemistä Slushin kaltaisiin tapahtumiin.

KetoSwiss torjuu migreeniä ravintolisän avulla. Yrityksen perustaja Elena Gross kuuli Slushista Innosuisselta. Käytännön avun lisäksi tarjolla on rahaa.

– Innosuisse antoi meille puolet osallistumisen kuluista, sanoo Gross.

Eri maat tuovat esille kasvuyrityksiään Slushin aikana myös järjestämällä erilaisia sivutapahtumia, joihin ne koettavat saada esimerkiksi sijoittajia. Sveitsin suurlähetystö järjestää oman iltatapahtumansa Slushin aikana varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuolella Helsingin keskustassa.

Vuonna 2018 Slushiin osallistui yli 3100 kasvuyritystä ja 1800 sijoittajaa.

Toimittajia paikalle saapui vajaat 700.

Viime vuoden osallistujat tulivat yli 130 maasta eri puolilta maailmaa.

Ensimmäinen Slush vuonna 2008 Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla keräsi 15 näytteilleasettajaa, 200 maksanutta osallistujaa ja toistasataa opiskelijaa.

Slush muutti Helsingin messukeskukseen vuonna 2014.

Slush on levittäytynyt ulkomaille. Vuodesta 2015 alkaen Slushia on järjestetty esimerkiksi myös Tokiossa ja Pekingissä.

Järjestäjien tavoitteena ei ole enää kasvattaa kävijämäärää merkittävästi, vaan lisätä startup-yrittäjien ja sijoittajien osuutta kävijöistä

MAINOS

Kommentoi

Monella on lappu luukulla vuoden päästä. Tsemppiä silti kaikille jotka yrittävät👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä tapahtuma. Harmi vaan etteivät yksityiset sijoittajat ymmärrä riskejä.
Jos yksi 50 yrityksestä menestyy niin hyvä💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikkojen työ voidaan tehdä parissa päivässä, mutta sitten tulee porvarihallitus ja syyttää siitä aiheutunutta työllisyyden heikkenemisestä työttömiä ja rankaisee heitä leikkamalla 4,65% heidän muutenkin matalasta toimeentulostaan.

Jotta viikon työn tekemiseen yhä edelleen niin nyt kuin vastaisuudessakin menisi viikko, meidän tulisi ihan työllisyyden ylläpitämiseksi perustaa kansalaisjärjestöjä joiden toiminnan ainoa päämäärä olisi insinööreihin kohdistuva kaikkinainen sorto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:32
HIFK korjasi pisteet mukaansa Raksilasta selvin numeroin
21:24
Ville Leskinen lähti etelään hakemaan roolia – "Olen käynyt Sakun kanssa shoppailemassa kaupungilla" Tilaajille
21:21
SDP:n Sanna Marin ja Antti Lindtman kamppailevat tasapäin pääministeriehdokkuudesta, käy ilmi MTV Uutisten kyselystä
20:46
Herola piti kovinta hiihtovauhtia ja nousi kuudenneksi
20:46
Niskanen ei löytänyt parasta iskua yhdistelmäkilpailuun
20:45
Jenna Laukkanen ui EM-Skotlannissa toistamiseen pronssia – "Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta"
20:36
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
91
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
72
HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle
50
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
43
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
42
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
35
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
27
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

kyllä parasta joulumusiikkia on köyhän ulina. T: Mersu-mies Lue lisää...
Philos

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image