Kotimaa

Viestikohun keskelle joutunut va­sem­mis­to­lii­ton toi­min­nan­joh­ta­ja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toi­min­nan­joh­ta­jan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yle. Kuvituskuva. KUVA: JUSTIN LANE
Kotimaa 27.2.2020 20:01 | Päivitetty 27.2.2020 23:21
STT, Heikki Uusitalo

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, kertoo Yle. Nyt jo poistetun @huggywuggy2-tilin viestejä on levitetty kuvakaappauksina.

Viesteissä kutsutaan muun muassa perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista. Kiistanalaiset viestit on lähetetty vuosina 2016 ja 2017.

Dellinger kirjoittaa Twitterissä, että hän tuomitsee kaiken väkivallan ja sillä uhkailun. Hän sanoo, että tili on anonyymitili, jolla on useita käyttäjiä.

– Tili perustettiin ennen työsuhdettani vasemmistoon, eivätkä tilillä julkaistut väkivaltaviestit vastaa arvojani. Pyydän nöyrästi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltani ja vasemmistoliiton äänestäjiltä asian ympärille syntynyttä kohua.

 Dellinger on myöntänyt perustaneensa tilin vuonna 2010, jolloin hän ei ollut vielä vasemmistoliiton palveluksessa. Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoo Ylelle keskustelleensa asiasta Dellingerin kanssa. Dellinger oli Koikkalaisen mukaan kertonut luovuttaneensa tilin kahdelle muulle henkilölle, jotka olisivat kirjoittaneet viestit.

Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Puoluesihteeri sanoo Ylen mukaan, ettei pidä tarpeellisena jatkaa asian selvittelyä. Dellinger ei vastannut STT:n soittopyyntöön.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Mitä tämä tili-sekoilu on? Hän on perustanut tilin, mutta ei itse käytä sitä vaan on antanut muiden käyttää sitä? Eli hän ulkoistaa itsensä tästä vastuusta? En itse käytä Twitteriä, joten en ymmärrä mikä pointti tuossa on.

Joka tapauksessa en ole yllättynyt, että kommunistisesta puolueesta aikoinaan irtautuneen vasemmistoliiton edustaja puhuu näin. Tässä tullaan siihen hyvisten syndroomaan, jolla he oikeuttavat itselleen sellaisia asioita, joita eivät oikeuttaisi muille. Tarkoitus pyhittää keinot. Vähän sama kuin vihreiden Emma Karin kannanotot koskien Haaviston virkarikostutkintaa: ulkoministerin toimissa ei Karin mukaan ollut mitään paheksuttavaa, koska tarkoitus on pelastaa ”pieniä lapsia kauheista oloista”. Vastoin lakia saa siis toimia, kun oma tarkoitusperä on moraalisesti oikein. Ongelma on se, että vasemmiston ja vihreiden mielestä heidän arvonsa ovat juuri ne oikeat ja muiden arvot ovat paheksuttavia ja vääriä.

Toki vasemmistoliitto yrittää tällaiset lausahdukset kieltää, mutta eivät ne sieltä ajatuksista mihinkään katoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa myös että pyysi anteeksi vain vasemmistolta: "Pyydän nöyrästi anteeksi puolueelta, puoluetovereiltani ja vasemmistoliiton äänestäjiltä asian ympärille syntynyttä kohua."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan järjetön touhua, olisi edes pyytänyt anteeksi niiltä joita uhkasi mutta ei selvästikään halua. Ei taida olla mieli muuttunut uhkailijalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Twitter sääntöjen mukaan jokainen tilin hallitsija vastaa tilin sisällöstä, eli viesteistä. Tässä tapauksessa hallitsija on Dellinger, eli vaikka joku muu olisi kirjoittanut näitä viestejä, vastuussa on Dellinger, siksi on kummallista vastuunpakoilua häneltä itseltään, koska hän olisi milloin tahansa voinut puuttua tähän mutta ei ole puuttunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on vaan nopeasti keksitty väite ettei muka ole itse kirjoittanut.
Jos asetelma olisi toisinpäin jossa joku samaan sävyyn olisi kirjoittanut vasemmistoliittoon kohdistuvia uhkauksia, niin silloin olisi vasemmistoliitossa mölinä kovaa ja syyllistäminen käynnissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö löydy vanhempia tviittejä, kovin ovat köykäisiä kohun nostamiseksi, mutta kyllähän porvarit ja varsinkin persut tonkivat sadan vuodenkin vahoja asioita, että saisivat jotain kohua aikaiseksi. Kun on pikkusielu, niin on pikkusielu, eikai siitä taida kyylä parantua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hyvä esimerkki vasemmistolaisesta ajattelumallista. Ehdottaisin heille mindfullnessharjoituksia. Erityisesti myötätuntoharjoituksia. Oppisivat arvostamaan lähimmäisiään ja elämän ainutkertaisuutta. Luulenpa, että suurempi ymmärrys elämästä avautuisi. Ehdotan myös rukoilua Jumalan johdatuksesta ja armosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ihmetellyt vasemmistoliiton agressiivisuuden lietsontaa. Aiheuttaa pahoinvointia. En ymmärrä ollenkaan miksi he eivät näytä arvostavan ihmisyyttä. Sitäkö sitten kannattaisin? Voi miettiä kahteen kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persunuoret ovat pyhäkoulupoikia verrattuna vasureihin.Heti poliisitutkinta kiihotuksesta,ja puoluetuet vasureilta pois,kuten otettiin persunuoriltakin.
Älkää unta nähkö,asia painetaan villasella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään uutta. Reilu sata vuotta sitten muuan Lenin joukkoineen teki maailmasta parempaa paikkaa kommunismin ja väkivallan avulla. Sieltä ne juuret löytyy. Suomessakin on nuita politiikan huligaaneja, onneksi eivät vielä aseisiin ole tarttuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos on kirjoittanu vaikka Kemin Esson(ei vissiinkää oo ees olemasa enää) vessan seinään niitä ihan-noitavia viestejä ja permamentti tussilla vielä?? Mitenkäs sitten toimitaan...(22:11)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääripäät muistuttavat toisiaan. Totalitarismit toimivat nimellisistä eroistaan riippumatta samalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan oma toimittaja juuri eilen syytti tällaisesta nimenomaan perussuomalaisia. Uutta kolumnia odotellessa. Ei varmaan kannata hengitystä pidätellä kuitenkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kyseessä olisi ollut perus olisi tullut valtava myrsky, mutta kun oli vasuri niin painetaan villaisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image