Kotimaa

Vasemmiston Dan Koivulaakso pahoittelee vanhoja kir­joi­tuk­si­aan, joissa puolusti poliittisen väkivallan käyttöä – merkittävässä roolissa hal­li­tus­neu­vot­te­luis­sa

Vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson vanhat kirjoitukset nousivat jälleen julkisuuteen. Keskusteluista käy ilmi, että Koivulaakso on aikoinaan hyväksynyt jopa poliittisen väkivallan käyttämisen tietyissä tilanteissa. Nyt hän sanoo, etteivät kirjoitukset edusta enää hänen ajatteluaan. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 13.5.2019 21:13 | Päivitetty 13.5.2019 23:05
Minna Akimo

Dan Koivulaakso kokee, ettei hänen vanhoilla keskustelupalstakirjoituksillaan ole vaikutusta Oikeusvaltion kehittäminen -alatyöryhmän puheenjohtajuuteen, jota hän hallitusneuvotteluissa hoitaa.

Hallitusneuvotteluiden Oikeusvaltion kehittäminen -alatyöryhmän puheenjohtaja Dan Koivulaakso (vas.) myöntää, että jälleen julkisuuteen nousseet kuvakaappaukset hänen aiemmista kirjoituksistaan ovat aitoja ja hänen kirjoittamiaan.

Perussuomalaisten puoluelehti Suomen uutiset jakoi maanantaina julkaistun artikkelin yhteydessä kuvakaappauksia noin kymmenen vuotta vanhoista Koivulaakson kirjoituksista, jossa hän puolusti muun muassa väkivallan käyttöä tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Lisäksi hän totesi yhdessä kirjoituksessaan "poliisin suojelevan natseja".

Kuvakaappaukset ovat vasemmistonuorten keskustelufoorumilta.

– Viestit ovat minun kirjoittamiani, mutta Suomen uutisten tulkinta viesteistä on harhaanjohtava. Viestit on alun perin julkaissut Magneettimedia ja Pohjoismainen vastarintaliike maalittamistarkoituksessa, Koivulaakso vastaa tekstiviestillä Lännen Medialle.

Korkein oikeus määräsi kuluvan vuoden maalikuussa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan väliaikaisesti kielletyksi.

Lehden esiin nostamat kuvakaappaukset ovat kiertäneet netissä jo aiemmin. Kirjoitukset ovat pääosin vuosilta 2007 ja 2009. Nyt Koivulaakso pahoittelee silloin käyttämäänsä kieltä.

– Olen pahoillani, että käytin asiatonta kieltä 10–12 vuotta vanhoissa foorumikeskusteluissa. Kirjoitukseni eivät edusta ajatteluani ja toivon, että voimme vanhojen pohdintojen sijaan keskittyä tähän päivään ja viranomaisten resurssien turvaamiseen, oikeusvaltion vahvistamiseen sekä Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen, hän sanoo.

Ei vaikuta puheenjohtajuuteen hallitusneuvotteluissa

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Dan Koivulaakso toimii tällä hetkellä Turvallinen oikeusvaltio Suomi työryhmän Oikeusvaltion kehittäminen alatyöryhmässä. Hänen mukaansa vanhoilla kirjoituksilla ei ole vaikutusta hänen tehtäväänsä.

– En näe, että viestit vaikuttavat tehtävääni alatyöryhmän puheenjohtajana.

Dan Koivulaakso on osallistunut useiden erilaisten mielenosoitusten järjestämiseen. Vuonna 2012 hänen kasvoilleen sumutettiin kaasua Oulussa, jossa hän oli puhumassa äärioikeiston vähemmistöihin kohdistuvasta väkivallasta.

Korjattu otsikkoa kello 23.01: Otsikossa väitettiin alunperin, että Koivulaakso "kehotti" poliittiseen väkivaltaan. Oikea verbi on "puolusti".

Kommentointi uutiseen on päättynyt.

 

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Kylläpä näyttäis vasemman linja edustajilla takit kääntyvän niinku väyrysellä konsanaan kun on rahhoo ja valtaa tarjolla. Joka viikko on näköjään joku irtisanoutumassa omasta ideologiastaan. Kenen vuoro ensi viikolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahoittelen pahoitelen, mutta sehän tehdään vasta, kun on pakkorako - menee muuten tienesit aivan sivu suun.
Suomalaisvihamielisiä nämä kellokkaat ja hallitukseen pääsevät ovat oikeasti. Uskomatonta touhua, keitä tuonne on päässyt Suomea tuhoamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koivulaaksot ja Al-taeet pääsevät puheistaan kun sanovat että "sori". Puoluetausta näemmä ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP:n jäsenkirja suojeli Hussein al-Taeeta, saa nähdä onko vasemmistoliiton jäsenkirja samanlainen taikaesine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kolmikymppiseksi asti voi kirjoitella ihan mitä vaan, ja sitten vanhempana kieltää nämä. Aivojenkin kehitys lakkaa noin 25-vee, mutta politikoilla näköjään vasta 30.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa Dan kantaisi vastuunsa ja eroaisi suosiolla, on sen verta väkivaltaista ja yhteiskuntavastaista toimintaa että on jotain pahoja ongelmia taustalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vasureilla ja demareilla on omat vihapuhujansa ja silti ollaan muka huolissaan PS:n arvopohjasta, aika surullista hommaa ja äänestäjien kusetusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tyyppi syytti jossain tv-lähetyksessä oikeistoa väkivallasta ja takana riehuva joukko oli hänen kaveraitaan vasemmistolaisia. Dan on täysin väärä tyyppi hoitamaan nykyistä tehtäväänsä ja vasemmiston pitää antaa hänelle kenkää jos ei älyä itse häipyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No höpö höpö, meidän Dan ei ole kyllä tuommoisia ole kirjoittanut saatika kiertänyt vasemmistoradikaalien mellakoissa pitkin eurooppaa, ehei :DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
14
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
12
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
11
Ulkoministeri Haavisto al-Holin jupakasta: Ylin virkamiesjohto on vakuuttanut, ettei mitään lainvastaista ole tapahtunut
11
Valtuusto päätti: Ruoantuotanto keskitetään Oulun Tuotantokeittiöt Oy:lle
10
Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuoden budjetin – "Valtuutettujen hyväksyttyjen muutosesitysten ja ponsien vaikutus nolla euroa", kommentoi kaupunginjohtaja Päivi Laajala
7
Varjakan saaresta voi tulla ryhmämatkailun helmi, kohde voisi tukea myös kulttuurikaupunkihanketta Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image