Kotimaa

Vähämäki lopettaa saunan vuokrauksen ja luopuu myös toisesta vuok­ra­huo­neis­tos­taan – jättää uuden selvityksen ensi viikolla

Ville Vähämäki aikoo jättää uuden selvityksen asumisjärjestelyistään ensi viikolla. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 29.8.2018 6:06
Daniel Wallenius

Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) sanoo, että aikoo katkaista vuokrasopimuksensa kumpaankin Helsingissä vuokraamaansa huoneistoon.

– Esille tulleiden seikkojen takia katkaisen kummankin sopimuksen, hän sanoo.

Iltalehti uutisoi heinäkuun lopussa, että Vähämäki ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) vuokraavat yhdessä Taka-Töölössä sijaitsevaa saunatilaa, joka on Hakkaraisen kakkosasunto.

Vähämäki asui tilassa ennen Hakkaraista. Hän asuu tällä hetkellä toisessa huoneistossa samassa taloyhtiössä.

Vähämäki kertoi eduskunnalle viime viikolla antamassaan selvityksessä olleensa siinä uskossa, että hänen kakkosasunnokseen vuokraamansa huoneistot ovat olleet asumiseen tarkoitettuja.

Selvityksessä sanotaan myös, että Vähämäki tuli ensimmäisen kerran tietoiseksi vuokraamiensa huoneistojen mahdollisista epäkohdista lukiessaan niistä iltapäivälehdistä.

Vuokrasopimuksen Vähämäen kanssa solminut Roni Pasterstein kertoi maanantaina STT:n mukaan, että Vähämäki oli tietoinen siitä, että saunaa ei ollut tarkoitettu asumiseen.

Pastersteinin mukaan ensimmäisessä vuokrasopimusluonnoksessa vuokrauskohde oli määritelty saunalaitokseksi, mutta se muutettiin Vähämäen aloitteesta. Lisäksi hän sanoo Vähämäen saaneen täyden selvityksen huoneiston lupakäytännöstä.

Vähämäki ei kommentoi STT:n uutisen väitteitä.

– Jätän vielä uuden selvityksen asiaan liittyen syyskuun neljäntenä päivänä, enkä voi kommentoida asiaa ennen sitä.

Myös Teuvo Hakkaraisen on määrä jättää selvityksensä asumisjärjestelyistään viimeistään tuolloin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Mahdollisesti vuokrattavat tilat. Mutta eiköhän jonkun talon yläkerrasta löydy hissin konehuone vielä kansanedustajan vuokrakäyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkin odotan ensimmäistä positiivista uutista perussuomalaisista, mutta en taida pidättää hengitystä sitä odottaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleehan niitä kommentteja, kun sille on aihetta. Pitääkö kehua vaikka ei ole aihetta? Kaikki edustajat ja puolueet saavat osansa, joten ei persut ole erityiskohtelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai ovat erityiskohtelussa kun eivät vastaa median omia arvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pasterstein'in sanaan voinee luottaa, mutta Vähämäki on osoittautunut epäluottamuksen arvoiseksi politiikan harrastelijaksi Oulun Rajakylän kuppikunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai katkaista vuokrasopimuksen? Normi ihminen joutuu irtisanomaan. Ei koske lainsäätäjää näköjään samat lait kuin tavallista veronmaksajaa. Jos perusjanttari lähtee kotoaan yli 100 kilometrin päähän töihin ja vuokraa sen takia asunnon, saa vuokran huomioida verovähennyksenä. Sama systeemi kansanedustajille. Heillä on muutenkin halpompi järjestellä asioitaan hyvä veli -verkostojen avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukin äänestäjä sen päätöksen tekee omilla kritereillään. Äänestäjä voi vaikkapa olla sitä mieltä, että ko. edustajat ovat piristäneet arkea kaikilla näillä toimillaan - muutenhan heitä ei juuri ole julkisuudessa näkynyt. Eihän nykypolitiikassa tunnu asiaosamisella olevan mitään merkitystä - pääasia on, että on jollain muulla avulla ollut julkisuudessa, missi, urheilija,paikallinen julkkis, jotain asiaa erityisesti vastustaja, uskonnollisesta yhteisöstä tuttu yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaakkois-Suomen kokoomuksen ex-toiminnanjohtaja Paula Kylä-Harakka saa syytteen törkeästä kavalluksesta. Mikä on toimituksen kanta tähän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen lakimies Kari Uoti laati Vähämäen ja Hakkaraisen ensimmäiset vastineet. Uotin selittelyiltä putosi pohja pois kun paljastui että Vähämäki oli täysin tietoinen vuokraamansa asunnon sopivuudesta asuinkäyttöön. Nyt lakimies Uoti väsää Villen puolesta uuden satukokoelman joka julkaistaan Vähämäen mukaan 4.9. Ennen sitä Ville ei voi kommentoida mitään koska Uotin teksti ei ole valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi niille maksetaan kakkosasunto? Ei mekään saada mistään vuokria jos joudutaan työn perässä ottaa asunto muualta paikkakunnalta. Näyttää valtiolla olevan paljon ylimääräistä rahaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan! Sama 250€ verovähennys/kk vuokratusta kakkosasunnosta kuin muillakin kansalaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee olleen "entinen politikko"? En äänestäisi keplottelevaa edustajaa, luottamus "0".

"Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, mikään vain ei muutu" - sehän tässä surullista onkin! Uskotko tätä miestä jatkossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastine "Saunamajurille"!

En usko, en luota Vähämäkeen enkä Hakkaraiseen. Pannaan Koirat haukkumaan kuuluvammin, jotta saadaan muutos aikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vaalit on tulossa. Äänestäjät ehtii unohtaa menneet laittomat touhut. Vai unohtavatkohan sittenkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa muistaa!

Ikävältä tuntuu ajatus, että eduskuntaan hyväpalkkaiseen, määräaikaiseen pestiin valitaan vain roskaväeksi luokiteltavia luopioita.

Mikäli emme unohda tapahtuneita tosiasioita, ymmärrämme äänestää rehdimmän ehdokkaan poliitiikan harrastajaksi Arkadian mäelle. Vaalit ovat ensi keväänä, 2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

122
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
37
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
34
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
26
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
21
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image