Kotimaa

Vähämäki lopettaa saunan vuokrauksen ja luopuu myös toisesta vuok­ra­huo­neis­tos­taan – jättää uuden selvityksen ensi viikolla

Ville Vähämäki aikoo jättää uuden selvityksen asumisjärjestelyistään ensi viikolla. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 29.8.2018 6:06
Daniel Wallenius

Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) sanoo, että aikoo katkaista vuokrasopimuksensa kumpaankin Helsingissä vuokraamaansa huoneistoon.

– Esille tulleiden seikkojen takia katkaisen kummankin sopimuksen, hän sanoo.

Iltalehti uutisoi heinäkuun lopussa, että Vähämäki ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) vuokraavat yhdessä Taka-Töölössä sijaitsevaa saunatilaa, joka on Hakkaraisen kakkosasunto.

Vähämäki asui tilassa ennen Hakkaraista. Hän asuu tällä hetkellä toisessa huoneistossa samassa taloyhtiössä.

Vähämäki kertoi eduskunnalle viime viikolla antamassaan selvityksessä olleensa siinä uskossa, että hänen kakkosasunnokseen vuokraamansa huoneistot ovat olleet asumiseen tarkoitettuja.

Selvityksessä sanotaan myös, että Vähämäki tuli ensimmäisen kerran tietoiseksi vuokraamiensa huoneistojen mahdollisista epäkohdista lukiessaan niistä iltapäivälehdistä.

Vuokrasopimuksen Vähämäen kanssa solminut Roni Pasterstein kertoi maanantaina STT:n mukaan, että Vähämäki oli tietoinen siitä, että saunaa ei ollut tarkoitettu asumiseen.

Pastersteinin mukaan ensimmäisessä vuokrasopimusluonnoksessa vuokrauskohde oli määritelty saunalaitokseksi, mutta se muutettiin Vähämäen aloitteesta. Lisäksi hän sanoo Vähämäen saaneen täyden selvityksen huoneiston lupakäytännöstä.

Vähämäki ei kommentoi STT:n uutisen väitteitä.

– Jätän vielä uuden selvityksen asiaan liittyen syyskuun neljäntenä päivänä, enkä voi kommentoida asiaa ennen sitä.

Myös Teuvo Hakkaraisen on määrä jättää selvityksensä asumisjärjestelyistään viimeistään tuolloin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Mahdollisesti vuokrattavat tilat. Mutta eiköhän jonkun talon yläkerrasta löydy hissin konehuone vielä kansanedustajan vuokrakäyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkin odotan ensimmäistä positiivista uutista perussuomalaisista, mutta en taida pidättää hengitystä sitä odottaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleehan niitä kommentteja, kun sille on aihetta. Pitääkö kehua vaikka ei ole aihetta? Kaikki edustajat ja puolueet saavat osansa, joten ei persut ole erityiskohtelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai ovat erityiskohtelussa kun eivät vastaa median omia arvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pasterstein'in sanaan voinee luottaa, mutta Vähämäki on osoittautunut epäluottamuksen arvoiseksi politiikan harrastelijaksi Oulun Rajakylän kuppikunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai katkaista vuokrasopimuksen? Normi ihminen joutuu irtisanomaan. Ei koske lainsäätäjää näköjään samat lait kuin tavallista veronmaksajaa. Jos perusjanttari lähtee kotoaan yli 100 kilometrin päähän töihin ja vuokraa sen takia asunnon, saa vuokran huomioida verovähennyksenä. Sama systeemi kansanedustajille. Heillä on muutenkin halpompi järjestellä asioitaan hyvä veli -verkostojen avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukin äänestäjä sen päätöksen tekee omilla kritereillään. Äänestäjä voi vaikkapa olla sitä mieltä, että ko. edustajat ovat piristäneet arkea kaikilla näillä toimillaan - muutenhan heitä ei juuri ole julkisuudessa näkynyt. Eihän nykypolitiikassa tunnu asiaosamisella olevan mitään merkitystä - pääasia on, että on jollain muulla avulla ollut julkisuudessa, missi, urheilija,paikallinen julkkis, jotain asiaa erityisesti vastustaja, uskonnollisesta yhteisöstä tuttu yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaakkois-Suomen kokoomuksen ex-toiminnanjohtaja Paula Kylä-Harakka saa syytteen törkeästä kavalluksesta. Mikä on toimituksen kanta tähän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen lakimies Kari Uoti laati Vähämäen ja Hakkaraisen ensimmäiset vastineet. Uotin selittelyiltä putosi pohja pois kun paljastui että Vähämäki oli täysin tietoinen vuokraamansa asunnon sopivuudesta asuinkäyttöön. Nyt lakimies Uoti väsää Villen puolesta uuden satukokoelman joka julkaistaan Vähämäen mukaan 4.9. Ennen sitä Ville ei voi kommentoida mitään koska Uotin teksti ei ole valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi niille maksetaan kakkosasunto? Ei mekään saada mistään vuokria jos joudutaan työn perässä ottaa asunto muualta paikkakunnalta. Näyttää valtiolla olevan paljon ylimääräistä rahaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan! Sama 250€ verovähennys/kk vuokratusta kakkosasunnosta kuin muillakin kansalaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee olleen "entinen politikko"? En äänestäisi keplottelevaa edustajaa, luottamus "0".

"Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, mikään vain ei muutu" - sehän tässä surullista onkin! Uskotko tätä miestä jatkossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastine "Saunamajurille"!

En usko, en luota Vähämäkeen enkä Hakkaraiseen. Pannaan Koirat haukkumaan kuuluvammin, jotta saadaan muutos aikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vaalit on tulossa. Äänestäjät ehtii unohtaa menneet laittomat touhut. Vai unohtavatkohan sittenkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa muistaa!

Ikävältä tuntuu ajatus, että eduskuntaan hyväpalkkaiseen, määräaikaiseen pestiin valitaan vain roskaväeksi luokiteltavia luopioita.

Mikäli emme unohda tapahtuneita tosiasioita, ymmärrämme äänestää rehdimmän ehdokkaan poliitiikan harrastajaksi Arkadian mäelle. Vaalit ovat ensi keväänä, 2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

117
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
89
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
60
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
52
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
32
Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia
31
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
31
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illalla maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi tulen äänestämään Keskustaa?

Likapyykin pesu alka heti vaalien jälkeen, kun tulos tai ulos on ULOS. Tämänaamuisiessa HS:n kannatuskyselyssä kepun k... Lue lisää...
SMP(b)

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image