Kotimaa

Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen

Vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen.
Kotimaa 24.3.2019 13:35 | Päivitetty 24.3.2019 16:07
STT

Ulkoministeri Timo Soinia (sin.) yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina päivällä.

Paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoo, että turvamiehet painoivat maahan Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunutta miestä ja pitivät tätä paikallaan.

Soini kertoi ympärillä oleville ihmisille, että kyseinen mies oli yrittänyt lyödä häntä ja että turvamiehet ottivat lyöjän haltuun. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen normaalisti kansalaisten tapaamista.

Soinin mukaan hänen kohdalleen tuli ikävä välikohtaus, jota kukaan ei kohdalleen halua tai toivo.

–  Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan, Soini kommentoi tapahtumia blogissaan.

–  Olen kertonut näkemäni ja kokemani poliisille. Asia on nyt viranomaisten hoidossa ja tutkinnassa. He osaavat asiansa.

Soini myös kiittää turvamiehiä hyvästä työstä.

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni tapahtumien johdosta. Miestä epäillään nykyisten tietojen perusteella virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lehtikuvan kuvaajan mukaan näytti siltä, että kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli useamman puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä. Eduskuntavaaleihin on enää kolme viikkoa.

Soldiers of Odin on profiloitunut muun muassa katupartiotoiminnallaan ja maahanmuuttovastaisuudellaan. Järjestö itse ilmoittaa olevansa isänmaallinen katupartioyhdistys, joka vastustaa muun muassa islamisaatiota, EU:ta ja globalisaatiota.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

On siellä nyt varmaan ollut kuvaajia kuvaamassa ja todistaja joka kertoo mitä todellisuudessa on tapahtunut.syytön kunnes toisin todistetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monenko kimppuun Soini on elämänsä aikana hyökännyt vähemmän sivistyneesti ja henkisesti politiikassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän mennessä tuo porukka on kulkenut aina jonkin kokoisessa porukassa. Nyt ei jokin täsmää, että yksinäinen ryhmän jäsen hyökkään ministerin kimppuun keskellä kirkasta päivää. Ja kaiken lisäksi vielä Soini. Sanokaa mitä sanotte, mutta ei Soini ole tässä kenenkään aattelle uhkana. Soini on edelleenkin siltä paremmalta puolelta. Lisää tietoja tarvitaan, että tämä uutinen ei riitä. Onneksi on sosiaalinen media.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äärioikeistolaiset puukkomiehet hyökkäsivät Jyväskylässä Li Anderssonin tilaisuuteen.Tähän ei Soinilla ollut aikoinaan mitään sanottavaa.Toivottavasti Soini edes hetken miettii mitä pahaa hän on saanut aikaan äärioikeistollaan.Tuhannet ihmiset joutuvat päivittäin kokemaan uhkaa näiden rasistien ja natsien taholta.Mies käytti heitä surutta hyväkseen oman etunsa ajamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin minäkin etsiessäni syitä miten politiikka voi mahdollisesti vaikuttaa eri kansalaisryhmien kokemaan turvallisuuden tunteen muuttumiseen. Nyt se horjahti Soinin kohdalla. Ei saa antaa pelolle valtaa, sanoi Soini silloin kun puhuttiin terroriuhista. Nythän ei ollut kyse terrorismista vaan siitä ettei Soinista joku tykännyt. Siihen lienee syynsä ja joskus syyt voivat olla perusteltuja. Ketäpä se kiinnostaa.
Isekkin väkivaltaa kokeneena olen jälkihoitona aina käynyt kysymmässä tekijältä syyn ja perustelut miksi toimi näin ja aina on tullut jonkinlainen vastaus ja lupaus olla vastaisuudessa käyttämättä väkivaltaa. Onko lupaus perustunut ja annettu vapaaehtoisesti, sillä ei ole minulle ollut merkitystä. Toisinsanoen en toimi tälläisissa tilanteissa kuten perussuomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku suuttunut kunnolla kun Soini haistatti pitkät äänestäjilleen ja halusi leikkiä ministeriä kokoomuksen ja kepun apupoikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä uutisesta tulee ristiriitainen olo. Väkivalta pitäisi aina tuomita ja "harjata" pois alkujuurillansa. Sama mies joka ratsasti kaksissa vaaleissa "jytkyyn" ottamalla suojiinsa äärioikean laidan monenkirjavat joukot joutuukin nyt itse väkivallan kohteeksi. Teko on tuomittava ja ko. järjestön laillisuudesta pitäisi osatakin myös tolkun poliitikkojen tehdä johtopäätöksensä. Ne ovat pelottavia odineita nämä kun porukassa liikkuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat ovat samoja Maalaisliitosta johdettuja, sekä Perussuomaiset, että Siniset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa johtavat poliitikot pari vuotta sitten puolustelivat tätä katupartiotoimintaa turvallisuustekijöillä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siniset ovat olleet niin kovan parjauksen kohteena, että ei ihme, että joku heikkopäinen "emäpuolueen" edustaja päätti tarttua toimeen.

Vihan lietsonta johtaa tällaisiin tapauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odineilta onnistuu kaikki mutta osittain ymmärrettävä asiahan tuo on , tosin laiton ja raskaasti tuomittava ja ehkäpä jopa Odineille toimintakiellon tee se itse tilaus : Soini on kieltämättä olemukseltaan ja ajoittain myös puheiltaan ennätysmäisen ärsyttävä : Jotain tuon kaltaista saattoi odottaakin sen perusteella , mutta eihän tuossa vielä mitään sillä kysyttiinhän hyvin paljolti Soinin kaltaiselta henkilöltä vuosia sitten että oletteko Veikko Vennamo ja myönteisen vastauksen jälkeen lyötiin lujaa , poliittinen kannanotto sekin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei osittainkaan ymmärrettävä asia! Minusta se on terrorisointia! Kuka haluaa enää laittaa itseään alttiiksi ehdolle asettuessaan,kun kaikille ei voi olla mieliksi jos aikoo asiota saada kuntoon ja nämä hullut on heti kimpussa! Näm jengiläisetkö alkaa hoitaan tähän viisiin hommia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteistä markkinamenoa. Ulkomailla on tv:n mukaan jotain vihanhallintakoulutusta - pitäisiköhän meillekin saada vastaavaa? olisi ne kurssit ainakin täynnä ja täyttäisivät aktiivisuusehdonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

15 s videolla kolme valokuvaa. Tätä ennen puoli minuuttia mainoksia. Saisitte hävetä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se soini tuolla tekkee?
eihän se oo edes tuskan sinisten ehdokaskaan
sintut ei saa yhtään kansanedustajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ja ihan tämmöinen tavallinen keski-ikäinen, kantasuomalainen ohikulkijakin on saanut kunnian joutua sen roskasakin jalkoihin littiin seinää vasten muutama sälli saman fillarin päällä Oulun keskustassa, kun yritti päästä kulkemaan rauhassa katua myöten. Niillä nyt oli niin kiire höykkyyttää siinä yhtä tyttöporukkaa ja huudella tytöille vallan karmeita kauheuksia, että eivät ne tällaista pikkuesinettä kuin nainen ja polkupyörä kerinneet väistelemään ja huomioimaan... Onneksi en ole ihan heikkohermoinen, jollekulle olisi kyllä paniikkihäiriö jäänyt ko. "sankari"komiteasta. Parhaatkin suojelijat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

126
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image