Kotimaa

Touko Aallolle aluksi myönnetty sairausloma loppuu pian – lupasi ilmoittaa paluustaan hyvissä ajoin

Kun kaikki oli vielä hyvin. Puheenjohtaja Touko Aalto osallistui elokuussa puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Kouvolassa. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 11.10.2018 11:39
Aki Taponen

Vedonlyöntitoimisto veikkaa kansanedustaja Antero Vartiasta vihreiden uutta puheenjohtajaa vielä ennen eduskuntavaaleja.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon paluusta takaisin hoitamaan kansanedustajan ja puoluejohtajan töitä ei ole tietoa. Aalto jäi uupumuksen takia sairauslomalle 13. syyskuuta.

Keskisuomalaisen mukaan Aallolle myönnettiin sairauslomaa lokakuun puoliväliin, mutta on epävarmaa, palaako hän silloin töihin.

Aalto ei ole itse kertonut julkisuuteen sairauslomansa pituutta.

– Minulla ei ole syvempää tietoa asiasta. Toukon oma ilmoitushan oli silloin, kun hän jäi sairauslomalle, että hän ilmoittaa paluupäivästään hyvissä ajoin syysistuntokauden aikana, sanoo vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Miettinen toteaa, että siitä, mikä on kerralla eduskuntaan ilmoitettu poissaoloksi, ei pysty tekemään johtopäätöstä, mikä varsinainen paluupäivä tulee olemaan.

– Olen lähtenyt siitä, että se, mitä Touko on sanonut, pätee, eikä siihen ole tullut muutosta. Asia vaatii varmaan sekä hänen oman arvionsa että keskustelut lääkärin kanssa.

Miettisen puheesta saa sen käsityksen, että Aallon olisi todennäköisesti pitänyt jo ilmoittaa, jos hän palaisi eduskuntaan ensi tiistaina.

– Varmaan on niin, että se minkä lääkäri arvioi sairausloman kokonaistarpeeksi ja se, mitä hän kerralla kirjoittaa, eivät useinkaan ole sama asia, Miettinen sanoo.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson veikkaa, että kansanedustaja Antero Vartiasta tulee vihreiden uusi puheenjohtaja vielä ennen eduskuntavaaleja. Huhut hänen mahdollisesta ehdokkuudestaan saivat vauhtia, kun hän maanantaina kertoi myyneensä osuutensa saunakompleksi Löylystä yrityksen toiselle perustajalle Jasper Pääkköselle.

– Ainahan sitä voi kirjoittaa nimiä lapulle, laittaa niitä hattuun ja ravistaa hatusta ulos. Silloin päätyy suunnilleen saman luotettavuuden lopputulokseen, Miettinen sanoo.

Ohisalo pärjännyt hyvin tv:ssä

Nyt vihreiden puheenjohtajan tehtäviä hoitaa varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo. Häntä luonnehditaan puolueen vasempaan siipeen kuuluvaksi, kun taas Vartia on asemoitu puolueen oikeistolaiseen siipeen.

Ohisalo on pärjännyt televisiokeskusteluissa hyvin ja onnistunut haastamaan ponnekkaasti jopa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu Helsingissä 17.–18. marraskuuta. Miettinen lähtee siitä, että siihen mennessä Touko Aallon tilanne on tiedossa.

Jos Touko Aalto ilmoittaisi luopuvansa puheenjohtajuudesta, puoluevaltuuskunta valitsisi marraskuun kokouksessa vihreille uuden puheenjohtajan. Hän hoitaisi tehtävää ensi kesäkuussa järjestettävään puoluekokoukseen saakka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Vihreät eivät tarvitse henkilöitynyttä keulakuvaa, jonka tehtävä olisi pitää ryhmänsä kurissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Touko palaa töihin ennen touon tekoa keväällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät haluavat nostaa veroprosenttia, luopua ydinvoimasta ja korvata polttomoottiriautot sähköautoilla. Kuka näitä haluaisi johtaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vartiaisesta ja Karista ei ole puheenjohtajaksi. Tämä uusi vaalea nainen vaikuttaa terävältä fiksulta, ei ole pyrkyrin oloinen. Haastatteluissa pärjää hyvin, eikä kiihdy. Touko Aaltoa ei kaivata takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että "saunamajurista" uusi pj! Ei hyvää päivää. Jos tästä Pääkkösen saunakaverista tulee uusi vetäjä vihreille, niin pian ollaan alle 5% kannatuksen puolue! Vartia voisi mieluummin tehdä ohjelman kadonneen (puheenjohtajan) jäljillä.:)
Jotain uskottavuutta kehiin ja joku kannuksensa hankkinut pj:ksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden jäsenenä eroan taatusti puolueesta jos Vartiasta tulee puheenjohtaja.Meillä on vielä edustajia joilla on oikeat arvot ja osaavat käyttäytyä julkisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ehdotus,että puheenjohtajaksi tulisi Antero Vartiainen.Hän on rauhallinen,asiallinen ja osaa pukeutua niinkuin kansanedustajan pitää.Hän tuo luotettavan kuvan.Muistan hänet TV-ohjelman Kadonneen etsimisen juontajana,siinä hän taitavasti osasi olla etsivien sivupersoona,vaatimattomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreä liike perustettiin Saksassa teemalle: Atomkraft Nein! - ei ydinvoimalle. Nyt Vihreät ovat hylänneet oman perustamisensa kivijalan, atomivoiman vastustamisen vaatien ydinvoiman rakentamista. On kummallista, että Suomen koulutetuin ja fiksuin poliittinen ryhmä on ollut näin väärässä ja joutuu nyt kääntämään takkinsa! Mitä ovatkaan muitten puolueitten edustajat, vaikkapa kouluttamattomat Persut?? Siinäpä kysymys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kyllä persuissa olla enemmän akateemisia (siis loppututkinnonkin suorittaneita) kuin vihreissä. Vihreiden mahdollinen koulutus taitaa olla myös aika yksipuolista. Pelkkä naistutkimus tai varteenotettavampikaan humanistinen koulutus ei anna valmiuksia luonnontieteellisten asioiden (esim. ydinvoima) loogiseen ajatteluun. Putkinäöstä sen huomaa. En muuten ole kummankaan puolueen kannattaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin ainakaan äänestäjien puolella, eiköhän Persujen äänestäjät ole lähinnä sitä vähemmän akateemista karjala-lippis ja suomileijona-kaulakoru-kansaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on ollut jo 30 vuotta suomileijona koru kaulassa ja kannan sitä ylpeydellä. Lahja edesmenneelle rakkaalta vaimoltani, jolle lupasin huolehtivainen tyttärien kasvatuksesta. Oksettaa kommenttisi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa nyt kuitenkin tarkistaisit lukujen kautta niin pystyisit objektiivisemmen vahvistamaan, että Vihreiden puolueen jäsenet ovat aivan ylivoimaisesti eniten kuolutetut Suomessa. Kepusta eronneet Perussuomalaiset ovat kaikkein vähiten kouluttautuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kaiketi pitää paikkaansa. Miksipä muuten PS ajaisin etupäässä suomalaisten asioita ja vähemmän maailmanhalailua. Maalaisjärki on yllättävän toimiva työkalu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä perustettu Itä-Saksassa ja tavoitteena on ollut länsi-saksan ja kapitalismin kukistaminen.
Tästä syystä vihreät ja vasemmisto onkin niin lähellä toisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden ilmasto"asiantuntija" Oras Tynkkynen on tehnyt gradunsa ," Lihavien ongelmat televisiossa". Fiksua sakkia siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaisi olla rankat bileet Toukolla ruotsissa, kun toipuminen näin kauan kestää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että ihan vetoa pitää lyödä? taitaapi olla itse päähenkilö voitolla kohta..:D itsepä tietää millonka voi työt aloittaa..tai sitten ei.
noo..kohta taitaa olla kaikkien viisain siirtää tilinsä ruotsiin mikäli oikeistopopulisti hallituksemme aikeet että kaikki näkis sun tilitietos menis läpi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotettu tilitetojen välittäminen viranomaisille on todella hyvä ehdotus joka osaltaa auttaa kitkemään harmaata taloutta. Ne piilotetut rahat ovat kaikkien muiden pussista pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmaa talous operoi lähinnä käteisellä sekä Western Unionin tai PayPalin kautta. Yritysten ja yrittäjien pankkitilit ovat olleet muutenkin viranomaisten valvonnassa jo aikoja sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image