Kotimaa

Tänään juhlitaan Koiranpäivää – Lähetä kuvia ja kerro, mitä jäi mieleen koirasi pentuajasta?

Koiran pentuaika jää mieleen monella tavoin. KUVA: Kaleva
Kotimaa 24.4.2019 9:52
Kaleva

Valtakunnallista Koiranpäivää juhlitaan keskiviikkona. Tänä vuonna teemana on koiran tarina. 

Mitä sinulle on jäänyt mieleen koirasi pentuajasta? Kerro koiranpentusi kommelluksista alla olevassa kommenttilaatikossa tai lähetä kuvia numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta. Kuvat kootaan yhteiseen kuvagalleriaan.

Kennelliitto haluaa tuoda esille myös vastuullisen koiran hankinnan tärkeyttä Koiranpäivänä. Kennelliitto julkaisee tänään kaikille avoimen Tuleeko meille koira? -verkkokurssin. Maksuton kurssi antaa erityisesti ensimmäisen koiran hankintaa suunnitteleville työkaluja pohtia omia valmiuksia koiran omistamiseen.

Kennelliiton verkko-oppimisympäristö Digitassussa julkaistavalla kurssilla muistutetaan, ettei ulkonäkö saa olla rodun valinnan ensimmäinen peruste. Olennaista on koirarodun käyttötarkoitus ja sen soveltuvuus omaan elämäntyyliin.

Esimerkiksi liian vähäisestä liikunnasta johtuva häiriökäyttäytyminen, koiran omistajan taitoihin nähden liian vaativa luonne tai työläs turkki voivat viedä ilon koiran kanssa elämisestä.

Ensimmäistä koiraa hankkivalle saattaa tulla myös yllätyksenä, että pennun myyntihinta on vain murto-osa koiran kokonaiskustannuksista. Koiranomistajan talouden tulisi kestää koiran ruoasta, perusterveydenhoidosta, eläinlääkärikuluista, vakuutuksista ja erilaisista tarvikkeista ja harrastuksista koituvat menot.

– Vaikka Suomessa elää arviolta 700 000 koiraa, kaikilla ihmisillä ei ole omakohtaista kokemusta koirista ja niiden kanssa elämisestä. Kun tietää suunnilleen, mitä koiranpito maksaa ja paljonko koira ajallisesti sitoo, pystyy tekemään vastuullisemman päätöksen lemmikin hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä, kertoo kurssin tuottamisesta vastannut Suomen Kennelliiton projektikoordinaattori Kaisa Huttunen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voi miten kivaa! Oikein hyvää koiranpäivää ja paljon rapsutuksia kaikille sessuystäville! Milloin vietetään - ei kissanpäiviä - vaan kissanpäivää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ensimmäisten kolmen kuukauden aikana tehdyistä kävelylenkeistä että niitä kertyi noin 270kpl... Ensimmäisinä kahtena viikkona käytiin ulkoilemassa noin 2-3 tunnin välein onneksi oli aidattu piha ja tulos olikin että pennusta tuli sisäsiisti ennätyksellisen nopeasti niin että vain kerran tuli kakka lattialle ja pari kertaa pissa... No se oli isokokoinen alkukantainen rotu, nopea oppiminen on ehkä ominaista. Mutta meillä oli aikaa panostaa täysillä, tietty. Se jäi myös mieleen että ei yksin oma koulutus vaan jokainen pennun kohtaama ihminen ja eläin vaikuttaa pennun tulevaisuuteen (joskus todella ratkaisevastikin jos on huonoa tuuria). Huonoista tavoista poisoppiminen on kymmenen kertaa vaikeampaa kuin oikean tavan oppiminen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen usein ihmetellyt miksi jotkut koiran omistajat pitävät koiriaan niin paljon ulkona.

Olisihan tuollaisesta koirasta paljon enemmän iloa kun se olisi sisällä omisyajan seurana. Nykyisellään nuo koirat ilahduttavat lähinnä naapureita 24/7 haukkumisellaan.

Sisällä ääni kuuluisi paljon paremmin, kun ei olisi seiniä välissä haittana ääntä vaimentamassa.

Käsittääkseni haukkuvia koiria otetaan juurikin siksi, jotta omistaja saisi kotonaan nauttia taukoamattomasta koiran haukkumisesta. Siksi nykyistä käytäntöä vähän ihmettelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämmöisiä päiviä pitäisi viettää. Sen sijaan, että tehtäisiin lapsia korvataan perhelisäykset koiralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just joo, eli olet sitä mieltä, että ihmisten pitäisi tehdä lapsia vastoin tahtoaan, vai? Siinäpä vasta hyvät lähtökohdat onnelliseen lapsuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meikäläistä harhautettiin "ei siitä lähde karvaa juuri lainkaan". Varsinainen karvageneraattori siitä sk. colliepojasta tuli kuitenkin. Ja korvat olivat 1-2 vuotiaana lähinnä koristeina...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karvaa lähtee kaikista elukoista, mutta pointti onkin se, jaksaako/viitsiikö sitä lemmikkiään harjata. Lisäksi karvanlähtöön vaikuttaa merkittävästi ravinto: jos karvaa lähtee runsain määrin, voi olla kyseessä vääränlainen ruokavalio. Karvojen haittoja voi myös merkittävästi vähentään siivoamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pentuajalta jäi hyvin mieleen tuon kansa että neuvoteltiin useempaan kertaa mikä on väärin mikä oikein mutta nytten se on mukava kaveri jolleka oppi meni perille kun jaksoi itte vaan opettaa ja hyvä näin.. Lopputuloksena on rauhallinen ei turhia haukkuva iloinen lapinkoira joka tottelee sanaa hyvin ja voi pitää vappaana melekeenpä missä vain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungissa vain aidatulla alueella, järjestyslaki vaatii että koira on kytkettynä, samoin 1.3 alkaen pitää olla muuallakin kytkettynä.
Meillä oli käppänä helppo pentu ja on sitä aikuisenakin, kuin ajatus, murkkuikä oli haasteellinen mutta hyvin pärjättiin sekin aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se muuttunut? Ennen ainakin riitti "kytkettävissä", eli tottelevaista sai pitää irtikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, ai, kun ei saa pitää! Se ei riitä, että sinä luotat, mutta kun pitäisi luottaa kaikkien ohikulkijoidenkin. Mitäpä jos siitä menee joku ohi ulkoiluttaen pientä koiraa tai kissaa? Mitä teet, jos yllättäen ja ensimmäisen kerran se sinun lapinkoirasi ei tottelekaan, vaan käy kimppuun? Riittää pelkästään sekin, että koirasi ryntää jonkun ohikulkijan luo hyvissäkin aikeissa, koska kaikki eivät koirista pidä tai jotkut voivat niitä jopa pelätä. Koirat siis kiinni, aina! Näin sanoo myös laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image