Kotimaa

Suomeen yrittää laittomasti yhä useampi afrikkalainen

Kotimaa 4.2.2012 11:24
STT

Suomeen laittomasti yrittävien joukossa on yhä useammin ihmisiä läntisestä ja keskisestä Afrikasta. Uusia tulomaita ovat esimerkiksi Kamerun, Norsunluurannikko ja Kongo. Valtaosa tulijoista on nuoria miehiä.

Useimmille Suomi on kauttakulkumaa, josta aiotaan jatkaa muualle Schengen-alueelle. Suosikkimaita ovat Italia, Espanja, Ranska ja Saksa.

Viranomaisten mukaan Kaakkois-Suomen raja on läpikulkualuetta, jonne tullaan Venäjän kautta Pietarista tai Moskovasta. Osa päätyy yrittämään EU-rajan ylitystä Viron ja Latvian kautta.

Pohjois-Afrikasta alkunsa saanut arabikevään pakolaistulva ei kasvattanut laitonta maahantuloa Suomeen. Alueen maista esimerkiksi Libyassa tilanne on kuitenkin varsin sekava. Maan tulevilla tapahtumilla voi olla vaikutusta tilanteeseen myös Suomen rajoilla.

Suurimpia Suomeen pyrkiviä afrikkalaisryhmiä ovat somalit. He myös haluavat jäädä tänne perheenyhdistämissyistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Onko meillä todella varaa kaikkiin vastikkeettomiin ja elinikäisiin maahanmuuttajiin jotka eivät tule sopeutumaan, oppimaan kieltä ja tekemään rehellistä työtä?. Kun nyt maaliskuussa tulee suuria leikkauksia omaa kansaa kohtaan on kohtuullista myös leikata tulijoiden määrää ja heille annettavia vastikkeettomia etuuksia joka saa yhä lisää uusia yrittäjiä päästä ilmaiseen pöytään syömään ja asumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heidän täytyy saada tulla Suomeen. Suomi tarvitsee työvoimaa. Sitä paitsi lentäväthän linnutkin vapaasta rajojen yli. Miksei siis ihmiset saisi kulkea vapaasti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittominen maahan muuttajien takaisin kotiin palauttamis systeemiä on nopeutettava ja tehostettava huomattavasti ilmiön torjumiseksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Afrikkalaisilla on kovat työhalut kun laittomasti pitää tänne pyrkiä huutavaa työvoimapulaa paikkaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nää pakkaset jatkuu niin meikä voi lähtä vaihdossa afrikkaan heimopäälliköksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

15.45 Pajauttavalla Patriootilla ei sitten ole mitään rakentavaa sanottavaa, mutta kuitenkin katsoo asiakseen haukkua halveksuvasti muita keskustelijoita. Tuollainen ylimielisyys on vastenmielinen piirre.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän sitä jokainen lähtee leveämmän leivän ääreen.itse olin ruotsissa mutta työssä siirtolaisena ja .toisenluokankansalaisena,mutta ei tehnyt onnelliseksi.kyllä itse olen mieluumin kotimaassa suomessa täällä missä perheenjäsenet ovat ja maanmiehet.kyllä se on helppo istua valmiiseen pöytään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täällä on kommentoijien elämä taas nähtävästi niin surkeaa, kun jopa sodan ja nälän runtelemilta alueilta saapuvia ihmisiä kadehditaan. Joskus, jos itseäni masentaa ja stressaa niin ei muuta kuin Kalevan sivuille lukemaan maahanmuuttoaiheisia keskusteluja, niin kyllä saa aina nauraa itsensä kipeäksi näiden perussuomalistyylisten kommentoijien ansiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa tarvitaan kansainvälisiä osaajia pahan työvoimapulan vuoksi. Rasistimaineen vuoksi meidän on nyt otettava kaikki vastaan jotka suinkin haluavat tänne tulla. Suomi on rikas maa, kyllä meillä on varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naiset eivät pääse muuttamaan kurjuudesta, koska naisella on hoidettavana ne tusina lasta, joiden isä päättää lähteä aidan vihreämmälle puolelle. Miksi muuten vain miehiä on pyrkimässä varakkaimpiin maihin. (Sota)pakolaisia tulee ehdottomasti auttaa, mutta ei talouspakolaisia jotka etsivät vain parhaita etuuksia typeristä maista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ja rajavartiolaitos tietää tasan tarkkaan tämän touhun. Heiltä on kuitenkin sidottu kädet poliittisen painostuksen vuoksi. Varmastihan se kyrsii rajamiehiä ja poliisia, kun pitää tuhlata aikaa ja resursseja pari metrisen viiksekkään sotalapsen kanssa, joka on sattumalta hukannut passinsa. Nämä parrakkaat sotalapset saavat jäädä Suomeen ainakin 3-6 kuukaudeksi ennenkuin heidän asiansa selviävät. 3-6 kuukaudenkin jälkeen heillä on valitusoikeus, joka jatkaa maassa oloa useammalla vuodella ennenkuin heidän asioihin voidaan kohdistaa toimenpiteitä. Tämän muutaman vuoden aikana he ovat onnistuneet hankkiutumaan isäksi Suomessa syntyneelle lapselle, joten heidän Suomessa olo on käytännössä varma. Tilastokeskuksen tilastot todistavat, etta Suomen nopeimmin lisääntyvä kansanryhmä ovat somalialaiset yksinhuoltaja äidit. Yksin asuvat sinkku somaliäidit saattavat saada 5 vuoden aikana 3-4 lasta. Näin suurta lisääntymistä ei yleensä ole yksinhuoltajien keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja mitähän ne täältä oikein hakevat....helpotusta ehkä ainaiseen helteeseen. No sitä täälät kyllä saa, mitä muuta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se kumma kun näitä pellejä vielä raahataan tänne lisää!! ovat laiskoja mitään saamattomia ja joita ei mikään työnteko kiinnosta. veronmaksajien taakkoja ovat kaikki,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työhaluja ja veronmaksuvalmiutta löytyy, niin tervetuloa vaan lämpimästi!Mutta muuten jos tarkoitus tulla loisimaan ja öllötteleen, niin nokka vaan kohti kotimaata...sitäpaitsi täällä on niin hemmetin kylmäkin nyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tulkaa katsomaan tänne keski-ruotsiin,KRAMFORSiin ja puhukaa vasta sitten.sfi:n ruotsinkielenkursseilla ei tahdo omaa ajatustaan kuulla kun joukko somaliveljiä ja sisaria pistää parastaan!afganistan,irak,iran,sri lanka,somalia,algeria,puola!KAIKENKIRJAVAT KIELIKURSSIT!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähennetään poliisin ja rajavartion resursseja niin tilastoissa näyttää kauniimmalta kun ei saada laittomia maahantulijoita kiinni, niitä ei siis silloin ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

29.3.
Tuhdissa humalassa ollut kuljettaja pakeni poliisia Rovaniemellä – takaa-ajo päättyi tieltä suistumiseen ja ilmalentoon
29.3.
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
29.3.
Metsä Groupin Kemin kartonkitehtaalla syttyi pieni palo sunnuntaina
29.3.
Kaikkien aikojen pisin pre season ei RoPS:n Tauriaista naurata – "Onneksi keskuskenttä on auki, siellä pelaajat ovat käyneet omatoimisesti pallottelemassa" Tilaajille
29.3.
Koronakaranteenissa on aikaa harrastaa seksiä – sairaanhoitajan rooliasu kiinnostaa, verkkokauppa yrittää tyydyttää kysyntää
29.3.
Poliisi käännytti yli 300 autoa Uudenmaan rajoilla – Työmatkaliikenne ruuhkauttaa tarkastuspisteet maanantaina
29.3.
Elämme virusten maailmassa ja kuljetamme niitä itse – emeritusprofessori: "Vuosikymmeniä on puhuttu tauti X:stä, joka tulee joskus ja voi tehdä pahaa jälkeä, mutta tämä ei ole sitä luokkaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image