Kotimaa

Stubb myönsi Ylellä: Hallitus on epäonnistunut - hallituksen hajottaminen ollut harkinnassa

Kotimaa 22.2.2015 15:03 | Päivitetty 22.2.2015 15:53
STT, Kaleva

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) myöntää, että hallitustyö on epäonnistunut. Stubb totesi asian Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.

"Minä lähden aina siitä, että kannattaa puhua totta. Minun mielestäni tämä ei ole ollut onnistunut hallitus. Kyllä se on tehnyt tiettyjä asioita ihan hyvin, mutta tietyissä asioissa se on epäonnistunut."

"Harkitsin hallituksen hajottamista ja uusia vaaleja kahdeksan kuukautta sitten", Stubb paljasti.

"Mutta millainen tilanne se olisi ollut, jos ei olisi voitu viedä eteenpäin hallituksen sopimia hankkeita. Ukrainan kriisikin oli päällä. Minusta se olisi ollut isäänmaallisen vastainen näkökulma mennä rikkomaan hallitusta."

Hänen mielestään pitää olla realistinen siinä, mitä kahdeksan kuukauden kauden aikana on mahdollista saada aikaan.

Hän kertoi antavansa pääministerin ilmoituksen rakennepoliittisen ohjelman etenemisestä. Ilmoitus annetaan eduskunnalle maaliskuun alussa.

- Se on eräänlainen testamentti siitä, missä onnistuttiin, Stubb kuvasi,

Kaikilla puolueilla pitäisi Stubbin mukaan olla samanlainen tilannekuva taloustilanteesta ja vaadituista sopeutustoimista. Hän sanoi pelkäävänsä, että muutamat positiiviset talousuutiset saavat puolueet unohtamaan sen, että rakenteellisia uudistuksia tarvitaan.

Stubb nosti onnistumisiksi muun muassa talouden sopeutuksen 6,5 miljardilla hallituskausien aikana, budjetin pienenemisen toista vuotta peräkkäin, yritysverotuksen keventämisen ja normien purkamisen. Toisaalta kuntauudistuksen epäonnistuminen, metropolihallinnon kaatuminen, oppivelvollisuusiän nostamisen peruminen ja perhepaketin kaatuminen olivat esimerkkejä epäonnistumisista.

- Päätökset eivät koskaan ole täydellisiä, mutta aika paljon on saatu aikaiseksi. Muutamissa asioissa on epäonnistuttu, Stubb myönsi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Tällaista nulikkahallitusta ei koskaan olisi pitänyt antaa muodostaa. Jo sen aloittaissa Suomi oli puoli vuotta ilman hallitusta yhä syvenevän talouskriisin kourissa. Keskeiset hallituspäättäjät heittäytyivät pois uppoavasta paatista kesken pelin pääministeriä myöten. Miksi meillä ei ole enää sellaista Kekkosta, joka olisi voinut puhaltaa pelin poikki jo alkutunaroinnissa. Stubbi on nyt vain olevinaan liian jälkiviisas hajoituspuheillaan. Onko liian pitkälle kehitetty demok/parlamentarismi sittenkin vain vähemmistön enemmistöä? Ennen vaaleja kannattaisi muistella, ketkä olivat sepittämässä tätäkin soppaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiva tietää mitä normeja on purettu, onko byrokratian kokonaismäärä todellakin vähentynyt tämän hallituksen aikana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaankin kaikki yritykset olisivat vain tehneet voittoa ja jakaneet runsaat osingot, jos Kepu olisi ollut kuluneen vaalikauden hallituksessa. Samoin työttömiä ei olisi, ei asunnottomia, eikä kouluja lakkautettaisi. Kaikki vanhukset asuisivat hienoissa palvelutaloissa monipuolisten harrastusmahdollisuuksien parissa ja kaikilla ihmisillä olisi ostovoimaa syödä laadukasta kala- tai lihapaistia hopealautaselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä! ainakaan meillä ei olisi 500 000 työtöntä ja mistään terveyspoliittisista leikkauksista ei edes tarvisi puhua!
Tämä maa on nyt sekaisin ja tarvitsee pikaisesti uuden hallituksen( ei oikeistopopulistista).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) Montako sataa miljardia euroa jäi Kreikkaan viemättä "salaa" ??
Nostakaahan pienituloisten palkkoja jotta ostovoimaa olisi muuhunkin kuin välttämättömään ruokaan ja muihin juokseviin kuluihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksilöistä kaikki on yllättävän paljon kiinni. Kannattaisi keskustan jäädä vielä kasvamaan korkoa oppositioon, jos joutuu näiden kanssa taapertamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) Ei ollut yllätys sinultakaan epäonnistumisesi, ja seuraava Pääministeri ja hallituskin tulee epäonnistumaan.
Kotimaan työllisyyttä ette ole hoitaneet lainkaan ! saati sitten sijoittaneet lainkaan (Suomi) kotimaan infran ylläpitämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kiittelee pääministeri Alexander Stubbin tämänpäiväistä ulostuloa Ylen Radio Suomessa. Stubbin mukaan hallitus on epäonnistunut. Soini pitää lausuntoa rehellisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus on kyllä kovasti yrittänyt,mutta kaikessa epäonnistuneet. Ehkä on parempi ettei stubin johdolla ole tehty mitään päätöksiä, koska ne olisivat varmasti olleet huonoja. Varsinkin toimihenkilöt ja yrittäjät ovat kärsineet stubin saamattomuudesta. Byrokratiaa on kovasti lisätty kokoomuksen johdolla,se on todella typerää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ainoa mahdollisuus on hallitus joka ei tee mitään eli Stubin hallitus on siinä mielessä melkeinpäs parasta mitä tällä hetkellä on edes mahdollista. Miettikääpäs hetki ennen kuin avaatte kurkkunne kiljahduksiin. Ne aikaisemmat hallitukset jotka ovat olleet aktiivisia ja tehneet paljon, niin mitä olemme saaneet? On lainattu rahaa Kreikkaan, liitytty EU:hun ja euroon jne. On perustettu lukemattomia uusia virastoja Suomeen joihin palkattu satojatuhansia virkamiehiä. Tämän kaiken tuloksena olemme tilanteessa jossa Suomen kansan kokonaisveroprosentti lähenee maagista 50% rajapyykkiä. Kaikesta mitä ikinä teet tai syöt, niin hallinto tarvitsee omien toimintojensa ylläpitöön puolet sinun rahoistasi.

Näitä faktoja vasten tarkastettuna hallitus joka ei tee mitään, niin sellainen hallitus on paras ja oikein raikas tuulahdus ja hengähdystauko uusien sääntöjen luonnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaisten poliittinen muisti tuntuu olevan lyhyt. Ensinnäkin kuuden puolueen hallituskoalitio osoittautui heti kärkeen hankalaksi. Toiseksi järkälemäisestä hallitusohjelmasta tuli pakkopaita, joka päällä sujuvan politiikan tekeminen osoittautui mahdottomaksi. Kolmanneksi sekä globaali että euroopplainen talous on junnannut paikoillaan eikä tarvittavia pelimerkkejä ole herunut Suomeen. Ei tämä Stubbin syytä ole, sillä hän sai harteilleen erittäin vaikean perinnön. Olosuhteisiin nähden Stubb on onistunut tyydyttävästi. Sen sijaan hallituksesta kesken kaiken livenneet vasurit ja vihreät tuskin ansaitsevat vitosta enempää. Moista rintamakarkuruutta laman riuduttamassa maassa on vaikea ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä neuvoja olisi ollut, mutta kun kokoomuslaiseen menttaliteettiin ei kuulu kuunteleminen. Hyvä kai se on nyt myöntää kun uudet vaalit ovat käsillä. Kaikki vahinko on jo tapahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

äänestäkää taas ihmiset vaan sitä kokoomusta, niinkuin joka kerta. Siinä on puolue, joka ajaa vain hyvätuloisten etelä-suomalaisten asiaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi tarvittu sitä Kekkosen valtaa, joka olisi hajoittanut tämä kyvyttömän ,riitelevän porukan jo aikapäiviä sitten. Suomi on ajelehtinut koko nykyisen hallituskauden ajan , kuin valtameri laiva ilman kapteenia! Nyt on turha tulla kokoomuksen jossittelemaan, ei auta enää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus on epäonnistunut 100 prosenttisesti kaikessa,myös usan mielistely on mennyt surkeasti. Demarit on onnistunut kohtalaisesti, arvosana 7. Rkp:llä 4 on oikea arvosana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katainen sopan keitti kun heitti pyyhkeen kehään ja karkasi rysseliin. Stubilla mahoton tehtävä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
16:02
"Husu" Hussein kertoo saaneensa huomautuksen taksifirmalta – Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä
15:51
Oulun poliisilaitos puhallutti pikkujoululiikenteessä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena
15:25
Pelti rytisi maanantaiaamuna Kainuussa kahteen otteeseen
15:14
Kysely kertoo lihaan liittyvästä kahtiajaosta ja mahdollisesti kytevästä murroksesta
15:07
Kuusamon Juuso-karhu petaa innolla talvipesäänsä videolla – "On autuas olo", naurahtaa Sulo Karjalainen
15:04
Arvio: Äitimyyttiä nenuliin – käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä Hanna Vahtikari etsii näytelmässään äitiyden syvää ydintä
55
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
44
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
27
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
24
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
17
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
17
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image