Kotimaa

Stubb: Hallituksen ongelmana liika kon­sen­sus­ha­kui­suus

Kotimaa 16.12.2014 16:22 | Päivitetty 16.12.2014 16:29
STT

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan tulevan hallituksen pitää tehdä kauden alussa suuret ratkaisut, kuten päättää sopeutuksen määrästä ja kasvupanosten kohteista. Hänen mukaansa nykyisen hallituskauden suurin ongelma on ollut päätösten tekeminen liialla konsensuksella eli yhteisymmärryksellä.

Poliittisten puolueiden lisäksi Stubb kritisoi tapaa, jossa esimerkiksi työmarkkinauudistuksessa on odoteltu yksimielistä kantaa eturyhmiltä. Stubbin mukaan hallituspuolueilla ei ole ollut yhteistä tilannekuvaa, mikä on myös vaikeuttanut päätösten tekemistä.

Snellman-säätiön talviseminaarissa puhuneen Stubbin mukaan Suomi etenee tällä hetkellä käsijarru päällä. Hänen mukaansa jarruttaminen koskee politiikan lisäksi yrityksiä, palkansaajajärjestöjä ja Etelärantaa eli työnantajajärjestö EK:ta.

Kokoomus haluaa lisää julkisia investointeja koulutukseen ja tutkimukseen. Stubbin mukaan kokoomus tavoittelee seuraavassa hallituksessa opetusministerin salkkua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Jospa se käsijarru syntyisi siitä, että liberaali pääministerimme laatii kuin liukuhihnalta uudistuksia, joita puolet kansasta ei halua tai hyväksy. Tilannetta ei myöskään auta lainkaan tämän jälkeen muiden syyttely kehityksen estämisestä, kun kyse on vain huonosta johtamisesta.

Iiro Viinanen on tullut useasti ulos uransa jälkeen kertoen, että hän pettyi politiikkaan koska "jälkeä ei vain saa syntymään". Tämä on poliittiseen päätöksentekoon liittyvä ominaisuus, mutta se ei ole vika niinkuin Stubb sen nuorena miehenä esittää.

Näillä lausunnoilla Stubb vain pidentää eri näkemysten välistä kuilua, saada tämän jälkeen entistä vähemmän päätöksiä ja toimintaa aikaan. Sen lisäksi, että Stubb on jo ehtinyt romuttaa pääministerin arvovallan, perhepolitiikan ja jopa ajanut kirkon selkä seinää vasten, muutenkin pitkältä listalta epäonnistumisia poimien.

Voisi varmaan sanoa että onneksi, pian on vaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten se voi määrätä miten tulevan hallituksen on toimittava , eiköhän siellä tehdä eri linjaukset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) Mitä sinun hallituksesi on saanut aikaan?? EI mitään muuta kuin olet syytänyt rahaa Kreikkaan ja jättänyt kotimaan työllisyyden hoitamatta, ja leikkauksia olette tehneet kaikkeen muuhun paitsi politikoitten palkkoja olette nostaneet ,vaikka politikoittenkin pitää osallistua säästötalkoisiin ja leikkauksiin siin missä tavallinen kansalainen ON pakotettu leikkauksiin ja veronkorotuksiin. Presidenttikin osallistui ilmoituksellaan palkkioista luopumisellaan,mutta maan hallitus on vain lisännyt menojaan.
Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) On turha selitellä kun olet menettänyt luottamuksen kansaa kokonaan, ja lisää tulee kylmää vettä niskaasi selittelyilläsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisesta on siivottu Stubbin puheen iljettävin osa jakaa ihmiset surutta uudistajiin ja säilyttäjiin. Tuomarina on Stubb itse.

Uudistajiksi Stubb laskee sellaiset, jotka äänestävät kokoomusta. Ja säilyttäjät taas ovat tyhmiä ja äänestävät muita puolueita.

Miettikää, kummalle puolelle Stubbin luomaa jakolinjaa ja ihanneyhteiskuntaa itse kuulutte? Voiko Suomen kansaa enempää halveksua?

Minä taas olen niin uudistusmielinen, että uskallan arvioida puolueita tekojen kautta ja vähät välitän tuollaisista pilipalipuheista.

Saavutusten perusteella kokoomus joutaa oppositioon opettelemaan yhteistyökykyä. Samalla se voi hakea pätevämmän puheenjohtajan, esim. Jan Vapaavuoresta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alkaa olla Stubbin puheet kyllä niin ympäripyöreitä ja selittämättömiä että tuon miehen johdolla kokoomus ei ole seuraavassa hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikku hiljaa alkaa kiinostaa, etta kuka tai ketkä ovat pääministerimme "kuiskaajia" ?
Ei riitä, että painisimme EU:n ja Naton arvojen puolesta sankarillisesti nyrkit savessa venäläisten kanssa.
Nyt kaivattaisiin myös keskinäsiä maan sisäiä kähinöitä "konsensuksen" sijaan.
Totta kai hallitus päättää. Jos on päätöskykyä, sitä ilmeisesti johtavilta toimijoilta puuttuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyiset vaikeudet johtuu paljolti 90 luvun hallitusten tekemistä valinnoista ja siitä ettei virheitä haluta vieläkään myöntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seli, seli. Mitä pitempään saan kuulla Stubbin kommentteja sitä enemmän joudun ihmettelemään mitä kokoomuslaisten päässä liikkuu. Tässä meillä on "suoraselkäiset vastuunkantajat", jotka todellisuudessa luikkivat Brysselin loppumattomiin kabinettikäytäviin piiloon heti kun pitäisi alkaa näyttää esimerkkiä ja antaa näyttöä todellisesta osaamisesta. Tällainen käyttäytyminen päähallituspuolueelta alkaa jo rapauttaa yhteiskuntamoraalia. Joko stubbilla on matkalaukku pakattu ja menolippu Brysseliin valmiina...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun internetin kautta seurasi Alexander Stubbin puhetta, ei kyllä olisi arvannut, ellei tiennyt, että siinä puhui Suomen pääministeri. Rento, virheitä vilissyt puhekieli ei oikein tunnu sopivan sivistyspuolueenkaan juhlapuhujalle. Kuulin varmaan väärin: ei kai pääministeri sentään julkisesti esiintyessään kiroile? Eittämättä tuli mieleen, kuinka eri tavalla Jan Vapaavuori tai Paula Risikko olisi esiintynyt. Pääministerin puheen sisällön saavat viisaammat arvioida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sopeutus tarkoittaa tuon vastenmielisen tyypin suusta päästettynä sitä että köyhät nurin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus on sotlkenut "uudistuksillaan"koko Suomen asiat, on siinä seuraajilla työmaata korjata 20 vuoden virheet. Entäpä jos pantaisiin seuraavaksi EK remonttiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka kampanjoikaan taannoin: "Vastakkainasettelun aika on ohi." Ettei ollut kokoomuksen slogan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko poliitiikka on suomessa vialla. Pitäisi poliitikkojen mennä isonpeilin eteen ja katsoa mitätuli tehtyä. ja lopettaa se rikkaile antaminen ja antaa joskus kansallekin mmuutakin kuin lisää päällekäisiä veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin syyttää muita sooloilusta ja haluaa sitten itse enemmän sooloilua. Naurettava kakara tämä Stubbeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaan hallitukseen tulee todennäköisesti vain muutama iso puolue (+RKP), takiaisia ja änkyröitä ei oteta mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomushan on jo kovasti laskenut yritysten veroja ja nyt ollaankin pitkästi miinuksella, ei mistään muusta syystä. Harmi vain kun kokoomus ei saa jatkaa samaa linjaa, vaan vaalit sotkevat suunnitelmat. Ehkä sitten vaalien jälkeen taas otetaan huomioon veronmaksajienkin etu, ei vain suuryritysten etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen suurin ongelma on Stubbin kyvyttömyys tehdä päätöksiä; vain rajut leikkaukset julkisella puolella voivat estää Suomen talouden romahtamisen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se jo nähty ettei tuosta ylimielisestä puolueesta ole tämän maan johtoon,poistukoot kokonaan eduskunnasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image