Kotimaa

Soini ei hyväksy aborttia missään oloissa

Kotimaa 9.12.2011 17:08
STT

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini ei hyväksy aborttia missään oloissa. Soini perustelee näkemystään elämän suojelemisella ja katolisen kirkon kannalla.

Soinin ehdottoman kielteinen kanta aborttiin sähköisti Päätoimittajayhdistyksen ehdokastenttiä Helsingin Säätytalossa.

SDP:n ehdokas Paavo Lipponen hiillosti Soinia kysymällä, mitä tämä sanoisi raiskatulle naiselle, joka haluaisi aborttia.

—? Olen elämän pyhyyden ja ihmisarvon puolesta, enkä rupea määrittelemään erilaisia tapauksia, on ne kuinka inhottavia, vastuuttomia tai kohtuuttomia, Soini vastasi.

Lipposen mielestä lähimmäisestä pitäisi kantaa vastuuta, eikä hänen mielestään Soini ole sitä tässä asiassa tekemässä.

—? On aika helppo sanoa, että kantaa vastuuta elämästä. Totuus kuitenkin on, että niissä maissa, joissa seurataan tätä Timo Soinin oppia, nuoret tytöt kuolevat synnytyksiin enemmän kuin niissä maissa, joissa on vastuullista lainsäädäntöä, jolla mahdollistetaan abortti, sanoi RKP:n ehdokas Eva Biaudet

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mielestä abortissa on kyse perimmäisestä ihmisoikeudesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

suomen nyky nuorista 22v ja nuoremmista on kuulemma 90%käyttänny katumus pillereitä .eiköhän lipposellaki ois peiliin kahtomisen paikka

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. En minäkään hyväksy aborttia ehkäisykeinona, mutta jos raiskauksen uhri sitä pyytää se hälle suokoon. Kevein perustein niitä tehdään koko ajan, joten tiukempi linja ei olisi haitaksi. Toisaalta presidentin oma mielipide tällaisessa asiassa on hänen oma henkilökohtainen näkemyksensä eikä vaikuta suomalaisten valintaan presidenttiä silmällä pitäen. Tämä nyt vain on jostain syystä vejetty esille joka välissä. MIKSIKÖHÄN?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvää päivää teille kaikille jotka lässytätte "lasten murhaamisesta". Ottakaa nyt hyvät ihmiset hieman selvää alkion kehitysvaihesta aina alkaen siittiöstä ja munasolusta täysin kehittyneeksi vauvaksi. Alkiota aletaan kutsua sikiöksi raskausviikosta 10 alkaen, jolloin sisäelimet selkäydintä ja aivoja lukuunottamatta ovat kehittyneet lähes valmiiksi. Keuhkot ja aivot jatkavat kehittymistään sikiön syntymään asti. (aivot jatkavat kehittymistään vielä syntymän jälkeenkin.) Abortti voidaan suorittaa vielä viimeistään raskausviikolla 12, jolloin sikiö ei vielä kykene tuntemaan tunteita, eikä siellä ole vielä kehittynyt aisteja. Kaikesta huolimatta abortti suoritetaan yleensä huomattavasti ennen kymmenettä raskausviikkoa, jolloin alkoin kehitys on vielä alkuvaiheessa, eikä alkoi täten kykene aistimaan esim. kipua samalla tavalla kuin täysin kehittynyt lapsi. Eli ei abortilla "murhata lapsia", vaan pyritään estämään sikiön kehitystä lapseksi asti. Toki abortteja tehdään tietyissä tilanteissa (kun synnytyksen epäillään olevan vaarallinen niin lapselle kuin äidillekin) myös raskausviikoilla 12-24, mutta nämä tapaukset ovat harvinaisempia ja aina harkkinan varaisia, jolloin lääkärit ja viranomaiset päättävät onko turvallista antaa lapsen syntyä. Esimerkiksi jos raskaana oleva äiti on alle 12-vuotias, tai on syytä epäillä, että syntyvä lapsi on vaikeasti vammainen ja voi kuolla synnytyksessä tai pian synnytyksen jälkeen. Kaikesta huolimatta abortti on aina raskas päätös naiselle. Ihmiset tuntuvat kuvittelevan, että abortti olisi (varsinkin nuorille naisille) jonkinlainen helppo ratkaisu. Sitä se ei ole. Abortti jättää jälkensä naiseen, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Se on raskas päätös, joka ei ole yksiselitteinen. Miettikää tätä, kun seuraavan kerran rupeatte vaahtoamaan keskustelupalstoilla siitä mikä on oikein ja mikä väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olekkin likaista peliä. Mielipideohjailuyritys kai oli sekin kun äskettäin kyseltiin eri puolueiden vaikuttajilta mitä kannattaa ensimmäisenä ja toisena vaihtoehtona presidentiksi, Tuskimpa Soinikaan sai viime vaaleissa muiden puolueiden politrikoilta ääniä ja oli silti maan ääniharava. Ketkäs ne nyt kunnioittaa mielipidevapautta ja vakaumusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsokaa miten presidenttiehdokkaiden mielipiteet muuttuu vaalitaktisista syistä, härskiä moraalitonta tuuliviireilyä. Yksi on kuitenkin joukossa joka on ollut heilumaton ja johdonmukainen tämän aborttiasin, sekä EU- politiikan ja nyt polttavan ajankohtaisen eurokriisin suhteen. Nyt tiettyä peesailua muiden taholta on tullut sitä mukaa kun totuus valkenee, alussa Soini taisteli aikalailla yksin jopa yleistä mielipidettä, kylläkin harhautettua vastaan. Tällaisen presidentin juuri nyt Suomi tarvitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatellaanpa laajemminkin mikä on moraalin tila maassamme, tulee mieleen vanhustemme hoito ja osa nuorisosta voi pahoin, sekä näköalattomuus vaivaa. Onko kiihtyvä rahanvallan ote mennyt jo liian pitkälle ?. Tärkeille paikoille pitää saada ihmisiä jotka kyseenalaistaa tämän menon ja asioita ryhdyttäisiin katsomaan maankin tulevaisuuden kannalta inhimmilliseltä kantilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johdattelevaa keskustelua, se olisi sama kun kysyisi ihmiseltä, että syötkö toisen ihmisen pysyäksesi hengissä? Näin karrikoidusti. Kysymykset ovat eettisiä ja niihin ei pidä antaa avstauksia vaan ihminen toimii tilanteen mukaan. Naurettavaa tällanen ajojahti yhden asian ympärillä. Minun mielestä abortti on murha ja jos joku ajattelee toisin, niin ajatelkoot. Mutta minulla on oikeus myös perusteltuun mielipiteeseen. Antaisivat ihmisten olla rauhassa ! Suomessa on ajattelun ja ilmaisun vapaus, myös muillekkin kuin feministeille ja homoille. Lokeroiminen ei auta ketään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa 97% aborteista tehdään ns. sosiaalisista syistä, 3% terveydellisistä syistä ja noin 0,1% eettisistä syistä (raiskaus tms.). Tätä taustaa vasten on vaikea ymmärtää, miksi tätä nykyistä lainsäädäntöä puolustellaan kovin voimakkaasti vetoamalla äidin oikeuteen esim. raiskaustapauksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnioitus ja arvostus Timo Soinia kohtaan lisääntyy kun yhä useammalle alkaa valjeta, että hän on mies joka pitää sanansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siitä ole kyse kuuluuko abortin hyväksyminen tai kieltäminen presidentin valtaoikeuksiin. Presidentin asema on olla arvojohtajana Suomessa, muiden vähälukuisten oikeuksiensa rinnalla. Suomalaisessa yhteiskunnassa olisi pöyristyttävää, jos presidentti arvovallaan puuttuisi abortin kieltävään asiaan. Olemme kansana olleet kauan siinä asemassa, jossa naisella itsellään on oikeus päättää kehostaan. Aika kovaa syyllistämistä Soinilta jos hän nyt olisi presidetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäpä oon Soinin kanssa erimieltä tästä aborttiasiasta, mutta arvostan Soinin suoraselkäisyyttä seistä kantansa takana. Muut ehdokkaat tienasivat kyllä roimasti miinuspisteitä puuttumalla asiaan jota ei edes presidentti pysty päättämään. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja Soini on kova jätkä kun ei kiemurtele julkisuudessakaan, vaan seisoo mielipiteensä takana. Olkoon se kuinka keskiaikainen tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuluuko aborttin hyväksyminen presidentin valtaoikeuksiin. Mitä ihmettä tästä täytyy joka keskustelussa jauhaa kun Soini on paikalla, eikö ehdokkailla ole muita Suomen kannalta tärkeämpiäkin asiota, jota pitäisi miettiä. Abortin hyväksyminen tai kieltäminen on jokaisen oma henkilökohtainen asia eikä siihen voi edes presidenttiehdokas vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista kysymystä ei pitäisi edes presidettiehdokkaille esittää, koska he eivät päätä näistä asioista. Sanotaan että naisen tulee saada päättää omasta kehostaan, mutta abortilla tapetaankin ihmislapsi. Itse en pystyisi elämään sellaisen asian kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Soinilla ole maalaisjärkeä lainkaan,Esim: jos raskaanaoleva äiti on menettämässä henkensä raskauden takia ja abortia ei saa tehdä ! niin ottaako Soini vastuun kuolemantuottamuksesta?. nyt kyllä Soini menetti yhden varteenotettavan äänestäjän. Näitä takinkääntäjiä näyttää olenvan Presidenttiehdokkaat kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipponen yrittää kosiskella kansaa hyvin arveluttavalla tavalla. Soini on suora vakaumuksessaan ja kykenee perustelemaan kantansa hyvin. Arhinmäen mielestä abortti on perimmäinen ihmisoikeuskysymys - olen samaa mieltä! Paavoille voisi esittää jatkokysymyksen: Miksi he eivät aja mahdollisuutta tehdä abortti vielä paljon myöhemminkin??? Nyt on päätetty, että ennen 2x? raskausviikkoa kasvava lapsi voidaan teloittaa, mutta tämän jälkeen ei. Eikö tästä syntyisi mielenkiintoista keskustelua ihmisoikeusnäkökulmasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan se vaihtelua jos löytyisi yksikään poliitikko, joka pysyy sanojensa takana. Hyvin vielä muistissa demareiden vaalilupaukset ja se, kuinka vähän niitä on enää vaalien jälkeen noudatettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni Soinin näkemys tästäkään asiasta ei sovellu suomalaiseen kulttuuriin. Ev.lut. on jokseenkin liberaalimpi ja inhimillisempi kuin katolinen kirkko tai persut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua kiinnostaisi tietää mitä siellä irlantilaisessa luostarissa oikein puhuttiin, siellä missä soini kääntyi katoliseksi, mikä oli se asia josta hän kertoi, asia jota hän ei ole kertonut edes vaimolleen - se on nyt jumalan, timon ja rippi-isän salaisuus - tältä pohjalta on helppo ymmärtää vakaumuksen voima mutta toisaalta maassa ja maailmassa jossa kaikkien politikkojen salaisuudet tongitaan esiin tämä tullee olemaan joskus kovinkin hankala kysymys

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

79
Tuore tutkimus: Oulussa on 11 huono-osaista kaupunginosaa – eniten kuudesta suurimmasta kaupungista
56
Suomalaiset ajavat vähemmän arvokkailla autoilla kuin norjalaiset ja ruotsalaiset – veromuutoksilla vähän vaikutusta autokantaan
46
Oulu ei tarvitse pilvenpiirtäjiä, mutta ei siitä tuppukylääkään saa tehdä Lukijalta
33
SAK:n kysely: Aktiivimalli rankaisee etenkin yli 55-vuotiaita, vaikeinta Pohjois-Suomessa - "Kyse pelkästä työttömyysturvan leikkauksesta ennestään pienistä tuloista"
22
Suomi kykenee yllättäen lyhentämään velkaansa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen, kertoo HS –  taustalla kertaerä, jota ilman velka kasvaisi yhä
18
YK:n siirtolaissopimusta vastustava mielenosoitus keräsi tuhansia Brysselin kaduille
11
Strategia johdatti Oulun liikuntakisan finaaliin – Oulu aikoo profiloitua terveysliikunnan kärkikaupunkina

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinivalkoinen kenraalimme

Arvostettu entinen puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund ei kannata Suomen liittymistä Natoon. Lue lisää...
Rohkeasti Natoon lii...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.12.

Fingerpori

17.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image