Kotimaa

Sipilä: Van­hus­ten­hoi­don yritykset ovat nyt syystä eri­tyis­tark­kai­lus­sa

"Nyt on toimien ala, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa", pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kirjoitti. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 9.2.2019 15:03
Janne-Pekka Manninen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) twiittasi lauantaina hoiva-alan yrityksiin liittyvästä kohusta. Sipilän mukaan vanhusten laadukkaan hoidon pitää olla ykkösprioriteetti myös suurilla yksityisillä toimijoilla.

Sipilä viittasi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) laatimaan 25-kohtaiseen listaan, jossa sitoudutaan muun muassa kunnon ruokaan, lääketurvallisuuteen ja niin sanotun haamuhoitajailmiön lopettamiseen.

"Nyt on toimien aika, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa", Sipilä kirjoitti.

Perjantaina kerrottiin, että Alavudella sijaitsevan Attendon hoivakodin tominta oli väliaikaisesti keskeytetty Länsi-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä. Kaksi viikkoa sitten Esperi Caren hoivakoti Kristiinankaupungissa suljettiin useiden laiminlyöntien vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Sanan helinää eli suoranaista valehtelua nyt on vaalit tulossa niin sipilä lupaa vaikka kuun taivaalta.Näistä vanhustenhoitoon liittyvistä ongelmista on ollut puhetta ja kirjoittelua tämän surkean hallituksen koko toiminnan ajan vaan ei ole ollut halu puuttua siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän "huoli" vanhuksista unhohtuu heti vaalien jälkeen...taas. Nyt vain pitää taas yrittää näyttää että muka välittää sittenkin suomen omasta kansasta ja varsinkaan sairaista ja vanhuksista 😠 kukaan tuohon enään usko 👎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla totta . Ajatellaampa sama tilanne esim. liikenteessä ,holtittomuutta ,piittaamattomuutta ja kuolemantuottamuksia , ei mene kuin viikko ,niin hallitukselta tulee asetus tai eduskunta säätää laoin, mutta kun on kyse ilmeisesti joidenkin intressipiireistä ,pääministeri heittää ilmaa kevyen lausuman ,eikä muuta ,sama kuvio lasten seksuaalisissa hyväksikäytöissä ,lausuamaja piiloutuminen kansainvälisten sopimusten taakse , jotka muka estävät jämerät toimenpiteet, kattia kanssa ,vatulointiin meni.
Nyt ei auta muu kuin kova informointi EU:n suuntaan ,Venäjälle ,USA:han ja kakkiin ulkovaltoihin Suomen tilanteesta , jos vain auttaisivat meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ja Saarikko erotkaa välittömästi.
Ne jotka tämän on aiheuttanut ja valvoneet on vastuussa, vaikkei ole osannut tai ymmärtänyt, ei poista vastuuta.
Kantakaa vastuu ja antakaa osaavalle tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Sipilä voisi kertoa mitä ovat tehneet keskustan ministerit Rehula ja Saarikko tämän asian eteen ennenkuin Valvira astui kuvioihin?
Minun mielestäni sanktioita tulee jakaa keskustallekin jonka hoteissa nämä ongelman aiheuttanet yritykset ovat olleet.
Juha Sipilä, joko olette löytäneet sen surullisenkuuluisan peilin josta voi syyllisiä hakea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toimien aika.
sipilä oisko ollut aika aloittaa toimet jo muutama vuosi sitten.
täytä edes yksi puheistasi koko ajalta.eli tulos tai ulos.
sinun ja kavereidesi kohdalla se on ulos.tämä maa on täysin pihalla,teidän touhujenne takia.
sääliksi käy seuraavaa hallitusta,mille lykkäätte kaikki sotkunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä myy muutaki ku hoivayhtiöitä ulkomaisille sijoittajille: Vake Oy:lle on siirretty mittavasti valtion omaisuutta, ja lisää siirretään koko ajan. Jos tällä omaisuudella keinotellaan tai sitä myydään, niin kuka tekee päätökset?
Siinä hyvin tärkeä kysymys. Voiko Vake Oy myydä 49.9 % Postista (Posti Group Oyj) esimerkiksi ulkomaisille sijoittajaryhmälle pelkästään Vake Oy:n päätöksellä, vai tarvitaanko myyntiin eduskunnan päätös?

Syksyllä 2017 Vake esitti uuden yhtiön perustamista. Syntyi Sotedigi Oy, johon siirrettiin 90 miljoonaa euroa. Yhtiön tehtävä oli tuottaa sote-uudistuksen vaatimia valtakunnallisia asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisuja.

Ratkaisu tehtiin uuden lain hengen mukaisesti, ilman eduskunnan käsittelyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän kommentit eivät herätä luottamusta asioiden kuntoon saattamisessa vanhustenhoidossa Suomessa. Yhtä löperöä kommentointa häneltä kuultiin vastikää lasten hyväksikäyttötapauksissa. Emme ole kuulleet häneltä minkäänlaista huolta huonon ja ala-arvoisen kohtelun uhreiksi joutuneiden lasten ja vanhusten takia, muisti kyllä ojentaa meitä suomalaisia ettemme aiheuttaisi pahaa mieltä kunniakansalaisissa. Nytkään hän ei millään lailla kyseenalaistanut hoivayhtiöiden ammattiosaamista ja moraalia. Edellisissä vaaleissa äänestin Sipilää, mutta tämän näytön perusteella en voi kuvitellakaan äänestäväni häntä tai edes keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nyt on toimien aika, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa" Sipiä kertoi, muina aikoina ei niin väliä. Tässähän on paljon työpaikkoja tulossa lisää, hoitajamäärät riittävän isoiksi kirjattuna lakiin, heti tuli 4000 työpaikkaa lisää, sitten valvojia tarpeeksi vaikka joka kuntaan pari, taas tuli lisää työpaikkoja. Hoitolaitoksille niin tuntuvat sanktiot, että laittomuuksiin ei ole todellakaan varaa. Eka laiminlyönnistä vaikka pari miljoonaa, seuraavasta toiminnan lakkauttaminen. Mutta mutta kun se poliitikon lahjonta on halvempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä mihinkään.
Näiden yritysten toiminta on lakkautettava kokonaan ja niile tällaiseen toimintaan mahdollisuuset antaneet päättäjät syytteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osoita Sipilä rahaa ja resursseja valvontaan sitten! On turha luulla että firmat tekisivät sitä itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei valvontaan lisää rahaa tarvitse, ei tarvita muuta kuin että nykyiset valvojat tekisivät sen mistä heille jo maksetaankin ja ne jotka eivät ole hoitaneet tehtäviään kunnolla ja ovat päästäneet osaltaan tilanteen nykyisen kaltaiseksi, joutavat oikeuteen vastaamaan teoistaan.
Vai miten muuten selitätte sen että esim. Esperin entinen johtaja yksinään repi firmasta parin vuoden aikan 6 miljoonaa "palkkaa" itselleen!... mistähän tuokin raha on maksettu, ei ainakaan siitä että kyseinen nainen olisi tehnyt palkkansa eteen "kaiken voitavan" että vanhuksilla olisi hyvä olla... mutta mutta, eikös tuokin raha pitäisi periä takaisin meidän valvovilta vihanhaltijoilta, hehän ovat sallineet välinpitämättömyydellään moisten voittojen keruun...
Ratkaisu tähän on että potkitaan epäpätevät ja laiskat valvovat viranhaltijat kilometritehtaalle ja tilalle sellaisia henkilöitä jotka oikeasti valvovat että se mistä maksetaan, sitä myös oikeasti saadaankin, siinä ei tarvita mihinkään lisää rahaa, vaaditaan vain firmoja hoitamaan velvollisuutensa ja ottamaan väkeä lisää jos sitä on liian vähän, ei niiden ole tällaisessa asiassa pakko takoa järjettömiä voittoja vanhusten kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hyvä että viimein reagoidaan, mutta ei auta niitä jotka ovat jo kärsineet laiminlyöntien seurauksista. Samaan aikaan kun päättäjät ja omistajat vetäävät isoa liksaa hoitajat ja potilaat ovat kärsineet ja joutuneet burnouttiin sairaslomille ja vaihtaneet ammattia, pienellä liksalla rankkaa duunia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläkin koittaa saaha irtopisteitä itelleen,,ensin oltiin hoitajien määrän nostoa vastaan kun kokoomuskin oli mutta kun huomattiin miten asiadta nousi meteli niin johan takki kääntyi niin pisn että saumat reppeili ja alettiin vaatimaan opposition mukana hoitajien määrän nostoa, pn se niin läpinäkyvää tämä kepuloisten touhuilu että hyvä että kannatus on romahtamassa👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko ko. jättifirmojen johtajat tulla ulos ja kertoa, että miten heidän liiketoimintasuunnitelmansa ja operatiivisen toimintansa on ajateltu vastaavan sopimuksiin eettisesti ja moraalisesti kestävästi ja samalla nostavansa kovia palkkoja ja maksavansa osinkoja omistajille. Ojalan laskuopilla mahdoton yhtälö ! Voittoa ei voi tuottaa, koska oletettavasti kunnat eivät ole ylihintaa maksaneet. Eli täysin tahallista, rikollista, toimintaa - vahinkoja pyydetään anteeksi. Ilmeisesti sotealan ihmisiä johdossa, vaikka nyt Esperiä johtaa eläinlääkäri. Kunnat ovat ummistaneet silmänsä ! RIKOSSYYTTEET !
Tehostetussa palveluasumisessa asuu hyvin huonokuntoisia ihmisiä - sinne jonottaa paljon heitteillä olevia muistisairaita pelokkaita ,vain kotona istuvia tai pedissä makaavia, ihmisiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpäs haamukansanedustajat, ne jotka on valittu, mutteivät vaivaudu istuntoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
22
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
21
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
19
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
17
Nelostiellä liikenneonnettomuus Oulussa Haarakankaan levähdyspaikan kohdalla – tilanteessa neljä loukkaantunutta, liikenne kulkee paikalla normaalisti
16
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image