Kotimaa

Sipilä: Van­hus­ten­hoi­don yritykset ovat nyt syystä eri­tyis­tark­kai­lus­sa

"Nyt on toimien ala, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa", pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kirjoitti. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 9.2.2019 15:03
Janne-Pekka Manninen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) twiittasi lauantaina hoiva-alan yrityksiin liittyvästä kohusta. Sipilän mukaan vanhusten laadukkaan hoidon pitää olla ykkösprioriteetti myös suurilla yksityisillä toimijoilla.

Sipilä viittasi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) laatimaan 25-kohtaiseen listaan, jossa sitoudutaan muun muassa kunnon ruokaan, lääketurvallisuuteen ja niin sanotun haamuhoitajailmiön lopettamiseen.

"Nyt on toimien aika, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa", Sipilä kirjoitti.

Perjantaina kerrottiin, että Alavudella sijaitsevan Attendon hoivakodin tominta oli väliaikaisesti keskeytetty Länsi-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä. Kaksi viikkoa sitten Esperi Caren hoivakoti Kristiinankaupungissa suljettiin useiden laiminlyöntien vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Sipilän "huoli" vanhuksista unhohtuu heti vaalien jälkeen...taas. Nyt vain pitää taas yrittää näyttää että muka välittää sittenkin suomen omasta kansasta ja varsinkaan sairaista ja vanhuksista 😠 kukaan tuohon enään usko 👎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla totta . Ajatellaampa sama tilanne esim. liikenteessä ,holtittomuutta ,piittaamattomuutta ja kuolemantuottamuksia , ei mene kuin viikko ,niin hallitukselta tulee asetus tai eduskunta säätää laoin, mutta kun on kyse ilmeisesti joidenkin intressipiireistä ,pääministeri heittää ilmaa kevyen lausuman ,eikä muuta ,sama kuvio lasten seksuaalisissa hyväksikäytöissä ,lausuamaja piiloutuminen kansainvälisten sopimusten taakse , jotka muka estävät jämerät toimenpiteet, kattia kanssa ,vatulointiin meni.
Nyt ei auta muu kuin kova informointi EU:n suuntaan ,Venäjälle ,USA:han ja kakkiin ulkovaltoihin Suomen tilanteesta , jos vain auttaisivat meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ja Saarikko erotkaa välittömästi.
Ne jotka tämän on aiheuttanut ja valvoneet on vastuussa, vaikkei ole osannut tai ymmärtänyt, ei poista vastuuta.
Kantakaa vastuu ja antakaa osaavalle tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Sipilä voisi kertoa mitä ovat tehneet keskustan ministerit Rehula ja Saarikko tämän asian eteen ennenkuin Valvira astui kuvioihin?
Minun mielestäni sanktioita tulee jakaa keskustallekin jonka hoteissa nämä ongelman aiheuttanet yritykset ovat olleet.
Juha Sipilä, joko olette löytäneet sen surullisenkuuluisan peilin josta voi syyllisiä hakea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toimien aika.
sipilä oisko ollut aika aloittaa toimet jo muutama vuosi sitten.
täytä edes yksi puheistasi koko ajalta.eli tulos tai ulos.
sinun ja kavereidesi kohdalla se on ulos.tämä maa on täysin pihalla,teidän touhujenne takia.
sääliksi käy seuraavaa hallitusta,mille lykkäätte kaikki sotkunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä myy muutaki ku hoivayhtiöitä ulkomaisille sijoittajille: Vake Oy:lle on siirretty mittavasti valtion omaisuutta, ja lisää siirretään koko ajan. Jos tällä omaisuudella keinotellaan tai sitä myydään, niin kuka tekee päätökset?
Siinä hyvin tärkeä kysymys. Voiko Vake Oy myydä 49.9 % Postista (Posti Group Oyj) esimerkiksi ulkomaisille sijoittajaryhmälle pelkästään Vake Oy:n päätöksellä, vai tarvitaanko myyntiin eduskunnan päätös?

Syksyllä 2017 Vake esitti uuden yhtiön perustamista. Syntyi Sotedigi Oy, johon siirrettiin 90 miljoonaa euroa. Yhtiön tehtävä oli tuottaa sote-uudistuksen vaatimia valtakunnallisia asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisuja.

Ratkaisu tehtiin uuden lain hengen mukaisesti, ilman eduskunnan käsittelyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän kommentit eivät herätä luottamusta asioiden kuntoon saattamisessa vanhustenhoidossa Suomessa. Yhtä löperöä kommentointa häneltä kuultiin vastikää lasten hyväksikäyttötapauksissa. Emme ole kuulleet häneltä minkäänlaista huolta huonon ja ala-arvoisen kohtelun uhreiksi joutuneiden lasten ja vanhusten takia, muisti kyllä ojentaa meitä suomalaisia ettemme aiheuttaisi pahaa mieltä kunniakansalaisissa. Nytkään hän ei millään lailla kyseenalaistanut hoivayhtiöiden ammattiosaamista ja moraalia. Edellisissä vaaleissa äänestin Sipilää, mutta tämän näytön perusteella en voi kuvitellakaan äänestäväni häntä tai edes keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nyt on toimien aika, toimiala on aiheesta erityistarkkailussa" Sipiä kertoi, muina aikoina ei niin väliä. Tässähän on paljon työpaikkoja tulossa lisää, hoitajamäärät riittävän isoiksi kirjattuna lakiin, heti tuli 4000 työpaikkaa lisää, sitten valvojia tarpeeksi vaikka joka kuntaan pari, taas tuli lisää työpaikkoja. Hoitolaitoksille niin tuntuvat sanktiot, että laittomuuksiin ei ole todellakaan varaa. Eka laiminlyönnistä vaikka pari miljoonaa, seuraavasta toiminnan lakkauttaminen. Mutta mutta kun se poliitikon lahjonta on halvempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä mihinkään.
Näiden yritysten toiminta on lakkautettava kokonaan ja niile tällaiseen toimintaan mahdollisuuset antaneet päättäjät syytteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osoita Sipilä rahaa ja resursseja valvontaan sitten! On turha luulla että firmat tekisivät sitä itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hyvä että viimein reagoidaan, mutta ei auta niitä jotka ovat jo kärsineet laiminlyöntien seurauksista. Samaan aikaan kun päättäjät ja omistajat vetäävät isoa liksaa hoitajat ja potilaat ovat kärsineet ja joutuneet burnouttiin sairaslomille ja vaihtaneet ammattia, pienellä liksalla rankkaa duunia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläkin koittaa saaha irtopisteitä itelleen,,ensin oltiin hoitajien määrän nostoa vastaan kun kokoomuskin oli mutta kun huomattiin miten asiadta nousi meteli niin johan takki kääntyi niin pisn että saumat reppeili ja alettiin vaatimaan opposition mukana hoitajien määrän nostoa, pn se niin läpinäkyvää tämä kepuloisten touhuilu että hyvä että kannatus on romahtamassa👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko ko. jättifirmojen johtajat tulla ulos ja kertoa, että miten heidän liiketoimintasuunnitelmansa ja operatiivisen toimintansa on ajateltu vastaavan sopimuksiin eettisesti ja moraalisesti kestävästi ja samalla nostavansa kovia palkkoja ja maksavansa osinkoja omistajille. Ojalan laskuopilla mahdoton yhtälö ! Voittoa ei voi tuottaa, koska oletettavasti kunnat eivät ole ylihintaa maksaneet. Eli täysin tahallista, rikollista, toimintaa - vahinkoja pyydetään anteeksi. Ilmeisesti sotealan ihmisiä johdossa, vaikka nyt Esperiä johtaa eläinlääkäri. Kunnat ovat ummistaneet silmänsä ! RIKOSSYYTTEET !
Tehostetussa palveluasumisessa asuu hyvin huonokuntoisia ihmisiä - sinne jonottaa paljon heitteillä olevia muistisairaita pelokkaita ,vain kotona istuvia tai pedissä makaavia, ihmisiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpäs haamukansanedustajat, ne jotka on valittu, mutteivät vaivaudu istuntoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on pehmeää pääministerin kommentointi hoivayrityksiä kohtaan. Kyseessä on kuitenkin liiketoiminnan harjoittaminen, josta on maksu otettu taatusti viimeisen päälle mutta siitä on annettu vastineeksi epäkuranttia tavaraa eli ala-arvoista hoitoa. Luulisi Sipilän liikemiehenä reagoivan voimakkaammin tällaisen petokseen liiketoiminnassa. Mistä kiikastaa pääministerillä ettei laita hoivayhtiöitä vastuuseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän suurempi vastuu ole niillä AVI:n ja kuntien virkamiehillä, joiden vastuulla on valvonta. Heidät tässä pitäisi ensimmäisenä laittaa vastuuseen. Eiku, ei tietenkään, heillähän on eläkevirka, ei heillä ole hätää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
45
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
31
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
28
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image