Kotimaa

Sipilä: En hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan

Pääministeri Juha Sipilä. KUVA: Joel Maisalmi / Arkisto
Kotimaa 25.11.2016 19:29
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää, että hänen sukulaistensa yrityksen rooli Terrafamen alihankkijana olisi vaikuttanut päätöksen Talvivaaran kaivosta hallinnoivan valtionyhtiön lisärahoituksesta.

– Ei kävisi mielessäkään. Terrafamen rahoituspäätös tehtiin sen vuoksi, että veronmaksajien varojen käytön näkökulmasta oli järkevämpää jatkaa nyt hyvissä käsissä olevaa toimintaa kuin käyttää 400–500 miljoonaa kaivoksen alasajamiseen, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

– Minä kestän sen, että minua hakataan median puolelta, mutta sitä en hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan.

Kansan Uutiset ja Yle ovat kertoneet, että Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa viisi prosenttia Katera Steel -yhtiöstä, joka on saanut noin puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen. Yhtiön pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja ja Sipilän isoisä perusti Katera Steelin edeltäjäyhtiö Hitsaus ja levytakomo ky:n.

Ylen haastatteleman Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen mukaan Katera Steeliltä tehty hankinta on tosin kilpailutettu konsulttiyhtiö Pöyryn kautta.

"En voi vaatia sukulaisia luopumaan työstään"

Sipilä sanoo luopuneensa yritysomistuksistaan vuonna 2013 kytkentäepäilyjen hälventämiseksi.

– En voi vaatia kaikkia sukulaisia luopumaan työstään asemani vuoksi, Sipilä kirjoittaa.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto ehti jo perjantaina tiedotteessaan vaatia Sipilän jääviyden selvittämistä Talvivaaran kaivoksen asioiden käsittelyssä.

– Herää kysymys, onko pääministeri Sipilä ollut jäävi tekemään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa 100 miljoonan euron pääomituspäätöstä, jos hänen lähisukulaisensa voivat saada päätöksestä merkittävän taloudellisen hyödyn, Aalto sanoi tiedotteessa.

Terrafame sai toissa viikolla hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vielä vuodenvaihteen yli. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (348)

Kaikki sen tietää, itse sinä sukulaiset olet soppaan vetänyt, kun et itseäsi jäävännyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on,kyllä suku pitäisi jättää rauhaan ja voiko kukaan rehellisesti kieltää sitä että tällä hetkellä on tilanne se että olisi kuka tahansa Sipilän paikalla niin sama olisi tilanne,on vaan niin helppoa henkilöidä nimettömänä haukut,tekisi mieli sanoa että hävettää lueskella tällaista haukkutulvaa mitä Sipilä joutuu vastaanottamaan, mutta jos olisi pakko nimi laittaa niin varmaan olisi ainakin vähemmän tällaista. Pikkuisen inhimillisyyttä,rakkaat kanssaihmiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun radion puolella päästäisiin eroon Leikolasta ja Lähteestä sekä Olli Seurista, niin vois avata korvansa radiollekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän rikoksentekijänkään lähipiiriä syytetä, vaikka hyötyisivätkin rikoksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse hän on sössinyt. Ottaisi hatkat niin voisi jatkaa sössimistä ihan vapaasti. Turha hänen on itkeä ja valittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvittelee olevansa joku itsevaltias vaikka ei ole mitään muuta kuin poliitikko!
Joka leikkiin lähtee se pitää leikki kestää,jos ei niin voi erota ihan vapaasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei vieläkään kertonut, että onko jääviyttä tapahtunut ja kierrellään vain kertomatta mitään. Nämä asiat ovat muutenkin ollut tiedossa ja kuka vaan pystyy nämä asiat ottamaan googlettamalla. Tässä tarkoituksella asiat viedään tarkasteluun kohdistuen invest oy ja katera steeliin kun huomio pitäisi keskittyä miiler grouppiin, oukotaan ja tilipooliin jossa rahat liikkuvat. Juuri noissa virkoissa osakkeita liikkuu ja liikevaihto noussut kahdessa vuodessa. Mielenkiintoista huomata miksi sipilän lapsella on kolme eri nimistä arvopapereihin ja osakekauppoihin keskittyvää firmaa. Yrityksissä joissa tapahtuu suuria liikevaihtojen muutoksia pitäisi mielestäni seurata ja sitä mihin raha liikkuu. Kolmen eri varainvälitys yrityksellä hyvin pystyy piilottamaan rahan tarkoituksen ja kiertämään veron. Joten suomessa pitäisi sallia vain yhden yrityksen sallimista jossa voi toimia arvopapereiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kummaa että suku oli omistajina. Sepäs sattui. Potkut tällaiselle pääministerille , Suomi tarvii rehellisen pääministerin ei kansaa saa pettää. Tämä on todella hävyttömyyden huippu. Eihän sitä pääministeri voi sukunsa etuja ajaa , vaan kansan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on vaikea asia, mutta politiikon pitäisi vain itsensä ja ajaa yhteistä asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on koko Suomen asialla! Olen häntä äänestänyt enkä ole missään tapauksessa pettynyt hänen toimeensa. Suomi nousee ja työttömät saavat töitä ja siten myös vähäosaisten tilanne paranee - hyvä niin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin pettynyt suomessa on köyhiä enemmän kuin koskaan juuri sipilän ansiosta maa täynnä pakolaisia mistä häntä vois kiittää ei mistään ainostaan siitä jos hän ymmärtää erota ja mahdollisimman pian ettei tee maalle enempää vahinkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun Sipilän hallitus teki 240 miljoonan Talvivaara päätöksen niin siivous olisi maksanut vain 300 miljoonaa. Nyt kun kaivokseen on tuhlattu 350 miljoonaan niin alasajo maksaakin 400-500 miljoonaa. Sipilä on siis sijoittanut kaivokseen 500 miljoonaa ja samaan aikaan valtion talous on ollut raskaasti alijäämäinen. Lisäksi valtiota uhkaa uudet lisäleikkaukset koska EU:n vakaussopimus ei salli valtioiden holtitonta velanottoa.

Ei tarvitse olla talousasiantuntija kun voi sanoa että Sipilän hommassa ei ole mitään järkeä. Johan maalaisjärkikin sanoo valtion talouden säästöjä ei voi millään tavalla perustella kun samaan aikaan tuhlataan satoja miljoonia euroja konkurssi kaivokseen. Vähintääkin menee omituisuuden puolelle kun talouden vaikeina aikoina halutaan koventaa rangaistuksia ja heikentää kansalaisten oikeusturvaa. Selvästikkään Sipilän hallitus ei ymmärrä mikä on kohtuullista ja oikeudenmukaisuutta.

Toivottavasti Sipilä eroaa jotta tämä pelleily loppuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä on niin lapsellisia juttuja. Tottakait Sipilän asemalla on kaikkia hänen tuttaviansa edistävä vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa tämä nyt ihan hirveetä Sipilän mollaamista...
Tosiasiassa meillä on helkkarin hyvä pääministeri, yrittää vilpittömästi ja hartiavoimin saada Suomen asioita kuntoon.
Pikkuhiljaa maan kurssi rupeaakin kääntymään parempaan suuntaan, se on nähtävissä jo. Olkaapa kaikki marisijat ja veneenkeikuttajat nyt hiljaa...!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kait suomi nousee ,kun meidät pientuloiset eläkeläiset on ryöstetty ja tapettu näläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (348)

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image