Kotimaa

Sinisten Tiina Ahva kaatui, kun mies hyökkäsi nyrkit pystyssä kohti Soinia – "Tällaiseen ei ole Suomessa tottunut eikä tarvitsekaan"

Sinisten kolmas varapuheenjohtaja Tiina Ahva ei loukannut itseään rytäkässä, mutta säikähti kunnolla. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 24.3.2019 16:39
Marjo Oikarinen

Poliisit ottivat kiinni Soldiers of Odinin tunnuksiin pukeutuneen isokokoisen miehen, joka yritti käydä ulkoministerin kimppuun. Soini itse kommentoi tilannetta iltapäivällä blogissaan: "Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä."

Sinisten kolmas varapuheenjohtaja Tiina Ahva seisoi ulkoministeri Timo Soinin vieressä vaalitilaisuudessa Vantaan Korson markkinoilla sunnuntaina, kun mies hyökkäsi yleisöstä kohti Soinia. Ahva horjahti päin mainostelinettä ja kaatui.

– En ehtinyt nähdä, miten kyseinen mies tuli paikalle, mutta ymmärsin, ettei hän jäänyt juttelemaan, vaan hänellä oli selkeä tarkoitus tulla päälle. Aggressio kohdistui nimenomaan Soiniin. Tilanne oli kaoottinen, mutta kuulin, että hän syytti Soinia petturiksi, Ahva kertoo.

Ahva huomasi miehen vasta, kun tämän nyrkit jo heiluivat. Turvamiehet ohjasivat Ahvan mukaan miehen nopeasti maahan.

Ahva ei loukannut itseään, mutta säikähti.

– Tällaiseen ei ole Suomessa tottunut eikä tarvitsekaan. Poliitikkoja ei tuollaisissa tilaisuuksissa ole tapana uhkailla.

– Uhkaavinta oli ehkä se, että hyökkääjä oli hyvin isokokoinen, aikamoinen kaappi. Paikalla olivat kaikki puolueet ja paljon lapsiperheitä. Se tuntui pahalta.

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi tapahtunutta välikohtausta blogissaan sunnuntaina iltapäivällä. Hän on kertonut kokemansa poliisille ja jättää asian heidän tutkintaansa.

Ulkoministeri itse kommentoi tilannetta iltapäivällä blogissaan.

"Tänään kohdalleni tuli ikävä välikohtaus, jota kukaan ei kohdalleen halua tai toivo. Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan. Olen kertonut näkemäni ja kokemani poliisille. Asia on nyt viranomaisten hoidossa ja tutkinnassa. He osaavat asiansa. Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä."

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että poliisiviranomaiset saivat estettyä miestä lähestymästä Soinia. Syntyi fyysinen kamppailutilanne, ja mies otettiin kiinni. Häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Myös hänen toimintansa ministeriä kohtaan on tutkinnan alla.

Tiina Ahva ei nähnyt, kuinka lähelle Soinia mies ehti päästä, mutta Soini tuntui ottavan tilanteen rauhallisesti.

– Seisoskelimme siinä jälkeenpäin, ja hän rauhoitteli muita.

Monet poliitikot ehtivät saman tien tuomita hyökkäyksen Twitterissä.

"Tuomitsen kaikki väkivaltaiset teot enkä hyväksy myöskään väkivaltaan yllyttämistä. Jokaisen on saatava elää rauhassa sekä voitava osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ilman pelkoa. Poliittiset erimielisyydet on ratkottava puhumalla", kirjoitti kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

"Hyökkäys demokratiaa vastaan on tuomittavaa. Poliittista väkivaltaa ei pidä hyväksyä. Meidän on yhdessä jaksettava puolustaa arvokasta yhteistä demokratiaamme", totesi puolestaan keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Halla-aho ollut valtaapitävälle establishementintille se mieleluisa kohde, joka olisi median hymistyksellä siunattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomesta on tullut turvaton maa koko suomi on epävakaa..tuntuu et selässäkin pitäs olla silmät ja oulusta on tullut väkivalta kaupunki...puukko heiluu joka viikonloppu ..lukee poliisien tiedotteita järkytyävää....miten uskaltaa kphta liikkua ja kesä tulee kauhusa sas ootella oulun .seutua keskustan kupert lähiöt likaiset kadut...ja ...kaljapurkit käjesä kerjätään rahaa tukitaa kauppojen edustat et ihimiset ei uskalla ksuppoihin järkkyä oulusa jos muuallakn onnellinen mas tuskimpa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa olla kansa melko täynnä näitä politiikkoja jotka kääntävät takkia mennen tullen teoissaan ja lupauksissaan
kun pääsevät vallan keskiöön,ihmettelen yleensä ettei jo aiemmin ole jo sattunut näitä hyökkäyksiä varsinkin menneen
hallituksen ministereitä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata syyttää politiikkoja tässä asiassa, kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä , ei se oikeuta tällaiseen toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeriin kohdistuva hyökkäyskö on ratkaisu siihen että joku kansalainen jolla on pää täynnä alkoholia sattuu olemaan myös täynnä poliitikkoja nousuhumalssa uhotessaan? Hallitus on tehnyt varsin hyvää työtä eikä sille tietenkään voi mitään jos joku näkee ylitsepääsemättömän henkilökohtaisen ongelman siinä että maahanmuuttajat tulevat kilpailemaan sosiaalietuuksista ja patistaa joutilaita töihin, ts. hoitaa kasvatuksellista tehtävää joka näiden räyhääjien vanhemmilta on aikanaan jäänyt tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Nämähän eivät liity Halla-ahoon kuin sinun mielikuvissasi (ehkä median luoma harha).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
22
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
12
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
10
Pari kysymystä: Miksi Kiimingin ekopisteitä on lopetettu?
9
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
8
Yrittäjä myy "sotkun munkkeja", joita ei ole leivottu missään sotilaskodissa – Sotilaskotiyhdistys pitää toimintaa moraalittomana Tilaajille
8
Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan kotikaupungissaan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image