Kotimaa

Rinne ei tunne russofobiaa: Viisumivapaus Venäjän kanssa

Kotimaa 21.3.2014 12:16
Juha Ståhle

Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Rinne haluaa Venäjän mahdollisuudet täyteen käyttöön ja russofobiasta hyödyttävään kumppanuuteen.

Rinteen uunituoreen keskusteluasiakirjan mukaan Venäjän markkinoiden läheisyys on hyödynnettävä täysimääräisesti.

– Jatkossa meidän on tavoiteltava entistä päämäärätietoisemmin myös venäläisten yritysten konkreettisia investointeja Suomeen.

Rinteen intresseissä ovat  viisumivapaus, liikenneyhteyksien nopeuttaminen, venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen merkittävä lisääminen ja aktiivinen markkinointitoiminta Venäjän yrityskentän suuntaan.

Elinkeinopoliittiset linjaukset ovat vain yksi osa Rinteen 46-sivuisessa linjapaperissa, jota on väsännyt 30 ihmistä.

Lehtinen on laaja katsaus lähes kaikki aloille kymmenine teeseineen. Rinteen sanoman ydin on talouskasvu ja työpaikkojen luominen. Vauhditustehtävän hän antaa valtiolle. Vahva julkinen sektori on hänelle investointi tulevaisuuden menestykseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Nyt on korkea aika valita Antti remmiin ja siirtää Jutta vaihtopenkille - Jutta on kykynsä näyttänyt !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin viisas kommentti. Eli ei anna tunteiden viedä vaan ajattelee faktojen pohjalta. Hieno homma, lisää järjellä ajattelijoita tosiaan tarvitaan. Nykyään on menossa Kataisen Umpikuja Hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Venäjällä pitää johdon tilanteen muuttua ennenkuin viisumivapaus voitaisiin ottaa käytäntöön.
Siellä päässä pitäisi ensin katella kokoon ne Ukrainan valtion kassasta viedyt rahat-- eiköhän ne ole sillä entisellä pressalla jemmassa jossakin..(missä hän muuten on?) -- t.s..ne rahat pitäisi ainakin palauttaa, vaikka Krimi haluaakin liittyä Venäjään.
Pitäisi ensin selvittää ne kaikki asiat kunnolla, ja sitten vasta voitaisiin puhua yhteistyöstä taas.
Eikä mitään ydinvoimaloita ennen kun asiat on kunnossa ja luottamus palautettu.
Jo riittää rahanpiilotus-teatterinäytökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalidemokraattien ammattiyhdistyseliitti on omia etuja kahmiessaan tuhonnut suomalaisten työpaikat. Nyt meinataan antaa koko maa pois, että päästään Moskovan suosioon.,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä änkyröitä riittää vasemmistossa? Eikö kaikki työpaikat olekaan vielä saatu ulkoistettua Suomesta. Ilman Demareita meillä menisi yhtä hyvin kuin Ruotsissa. Demari on suomalaisen työmiehen pahin vihollinen! Ja haluavat vielä Krimin kohtalon! Muuttakaa Venäjälle älkääkä huutako niitä tänne apuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmästyttävä lausunto suoraan 70-luvulta. Kaveri ottaa ensimmäisiä askeleitaan politiikassa ja heti rähmällään Venäjän edessä. Viisumivapaus venäläisille, juuri kun Venäjä on rosvonnut osan itsenäisestä Ukrainasta? Viisumivapaus venäläisille, kun Venäjä on juuri ilmoittanut puolustavansa kansalaisiaan asein riippumatta siitä, missä maassa asuvat? Ja vielä pitäisi merkittävästi lisätä venäjän kielen ja kulttuurin opetusta? Onnea demarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, täs on "suomettumis" traumaa purettu kovin sen neuvostoliiton(kaupan)romahduksen jälkeen, ja vapaassa markkinataloudessa on sitten Nokiakin valahtanut amerikkalaiseen pöksyyn? Jatketaan samaan malliin?

Tshunan perisynti on tuo nöyryys, pyllistetään sitten kun kerran kumarretaan? Tässä ollaan tuhottu sitä rajapintaa mitä meillä on Neuvostoliiton kahdenvälisen kaupan jäljiltä Venäjän suuntaan oikein urakalla.

Toivon, että ollaan oikein tyytyväisiä, kun Ukrainan kriisyttämisen avulla yritetään Venäjä ajaa taas kylmänsodan aikaiseen kauppapoliittiseen tilanteeseen (Ilman Suomen bilateraalista sopimusta), jotta reisiä myöten veloissa oleva Yhdysvallat (FED) saa otteen maailman talouspoliittisesta asetelmasta.

Lapset lapset, pyllistetään vielä kunnolla, niin josko United Fruit Company perustaisi banaaniplantaasin sinne mistä tällä hetkellä "Suomalaiset kurkut" tulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tuli vanha taistolainen liturgia mieleen, mutta ehkä se oli vain vanhan kaalisopan väkisin esiinpurkautuvia jälkihenkäyksiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmästyttävä on sinun kommenttisi. Millä mittareilla tahansa, Ukrainan valtasi äärioikeistolainen puolue svoboda, joka tietyissä yhteyksissä julisti kuolemaa juutalaisille ja venäläislille. Voiko sanoa, että tässä rosvottiin osa ukrainaa...voidaan vielä vakuuttaa suurin osa krimiläisistä haluaa liittyä venäjään (se on fakta). Pitääkö meidän suomalaisten mennä tällaiseen soppaan sekaantumaan? Sen takia ei pidä heittää hukkaan hyviä hankkeita,jotka täällä Suomessa on menossa. Hei järkeä vähän ei ne tosiaan ole mitään partiopoikia siellä ukrainassakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä se vielä puuttui,voiko hullummaksi enää mennä,jos tämä mies pääsisi jostain kumman syystä hallitukseen,niin hyvästi Suomi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Russofobia ja viisumivapaus ovat niin kaukana toisistaan, että niitä ei pitäisi edes laittaa samaan lauseeseen. Ei naapuria tule pelätä/vihata: opetellaan vaan venäjää ja käydään tuottavaa kauppaa heidän kanssaan. Totta on kuitenkin se, että pitää pystyä raakkaamaan, ketä sieltä tulee. Tuleeko viisumivapauden myötä maamme turvallisemmaksi? he he

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomettumisen huippu tämä heppu. Suomi rähmälleen maailmaa terrorisoivan (ei tarvitse muuten olla ruudinkeksijä tai ennustaja nähdäkseen muutakin) hepun eteen.
Mielis nöyris....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä nostan hattua, että SDP: stä löytyy näin viisas mies.
Jos tuo perussuomalaisten maamiina ja Venäjä uho ei muutu, tulen seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestämään sossuja. Tehkää nyt Rinteestä puolueen puheenjohtaja, niin loppuu se kokkareiden kumileimasimenaolo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää herra haluaa lisätä suomen taloudellista riippuvuutta venäjästä...ei ole vakavasti otettava tyyppi.Vetää verrtoja Soinille populismissa. Soini julisti tänään transatlantisen vapaakauppasopimuksen autuaallisuutta...sillähän mitätöidään kaikki lainsäädäntövalta suomessa niiltä osin kuin se koskee monikansllisisten suuryritysten intressejä.Kannattas demareiddenkin valita lopultakin Tuomioja puoluejohtajaksi, valitettavasti on ainoa järkevä koko puolueeessa, joten ei ole mahdollisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin suomettunut lausunto! SDP puolueena on tehnyt viimeisen 30 vuoden aikana niin paljon tuhoa Suomen turvallisuudelle, että olis parempiu lopettaa koko puolue!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just näin .. rinteellä on intressit jotka palveleva venäjän valtiota ei suomea. SDP puolueena joten tuon toki ymmärtää.

Tuo viisumivapaus on täyttä hulluutta, venäläiset marssitavat sen turvin tänne sen 50 000 ihmistä ja sen jälkeen tullaankin turvaamaan yllärivähemmistön elämää.

Muutenkin talouden sitominen laeista välittämättömän ja taloudella likaista voimapolitiikkaa pelaavan valtion asioihin on uskomatoman riskialtista ja edesvastuutonta. Tokihan se rinteella ja muutamille muille passaa kun ovat siinä suomea myyvässä asemassa ja saavat edut taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
35
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image