Kotimaa

RAY paljasti härskin huijauksen: Näin ko­lik­ko­pe­lis­sä vedätettiin konetta, katso kuva

Kotimaa 11.3.2015 9:30
Juha Vainio

RAY julkisti keskiviikkona, että se lakkauttaa pajatsot. Samalla Raha-automaattiyhdistys paljasti yhden pajatson käytetyimmistä huijaustekniikoista: siimahuijauksen.

Siimahuijauksessa kolikkoon porattiin reikä ja siihen kiedottiin siimaa ympärille. Siiman päässä koneeseen ammutulla rahalla ikään kuin pilkittiin rahaa.

Ylen aiemmassa jutussa RAY:n työntekijä kertoo, että pilkkimisen estämiseksi koneeseen laitettiin terät, jotka katkaisivat siiman.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Kuvan "huijaus" ei onnistu. Siima menee rajoitintapin alta, jolloin raha vedettäessä juuttuu voittoporttien väliin ja siima katkeaa. Rullamitalla ne kassat tyhjennettiin...

1,50 lohkesi yleensä lyömällä raha täysillä ylöspäin, jossa ruudun yläpuolella näkymättömissä oli jonkinlainen uloke. Siitä raha kimposi suoraan 1,50 voittoporttiin, mikäli tapit olivat sopivassa asennossa. Ja yleensä olivat - raha solahti voittoportteihin pääsääntöisesti takaisin lyöntisuuntaan kimmotessaan. Harvoin suoraan lyönnistä porttiin. Päävoittoon tähtäsin aina portin taempaan tappiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan pikkupoikana -80 luvulla Taivalkoskella kuinka eräs kiiltäväkenkäinen nuorehko mies tyhjensi huoltoaseman pajatsoa tuolla kolikkosiimatempulla. On tainnut RAY.n voittovaroista iso osa mennä ajan saatossa siimamiesten taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eksyn ehkä aiheesta mutta, kuinkahan monta elämää RAY:n tuotteet ovat pilanneet verrattuna alkoholiin,röökiin,kannabikseen tai mihinkään muuhun, josta todistetusti tulee riippuvaiseksi(kannabista ei ole todistettu). 2 edellä mainittua monopoliasemassa suomessa, yhtä yritetään kitkeä,toista laillistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyaikaisissa pelikoneissa on tietokone siellä sisällä johon on annettu voittokertoin eli et voi jäädä niissä nykyajan masiinoissa voitolle. En voi käsittää niitä jotka pelaa pelikoneita ja menettää vimeisetkin penninsä siinä toivossa että tulee "jackpot". Vanhat hyvät ajat takaisin maailma kehittyy liian nopeaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä jos ois teettännä raudasta samanmoisen kolikon ja tehokkaalla magneetilla napannu sen hoteisiinsa lasin läpi ja alkanu tyhjennyspuuhiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeisiä koneita joissa on jotain tuntumaa, ei kiinnosta pelata niitä hedelmä pelejä joissa jotkut rullat muka pyörii jollain tietokoneen näytöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toista se on nykyisin. Lyötävä kolikko ei enää ole se sama minkä laitat koneeseen sisälle. Sinnehän voi laittaa isompiakin kolikoita. Lisäksi välissä on nykyään ns. epäkesko rilla, jolla jokainen lyönti on hieman erilainen vaikka lyöntivoima on sama, eikä epäkeskon asentoa näe ulkoa päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuon ole kaikki tiennyt ja tiennyt myöskin sen, että tuo on varastamista..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joskus vuonna 80 olin 9v muistan isän kans shellin baaris oli 50p jasso jonka tyhjensin pelaamal. eka kolikko meni ain keskelle. sit ei mitään seuraavil kolikoil. nopeasti opin pitään tauon lyöntien välil.. jopa pöydäs kävin istuun. voitto rahat laaris. oli kotiin vietävinä pipo täynnä kolikoita. ihmeellinen on elämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehokkain tapa oli aina kääntää pajatso ylösalaisin ja ravistella sitä voimakkaasti jolloin saalis tippui lattialle mistä se oli heleppo noukkia kierrätykseen. Jos pajatson vartia erehtyi tulemaan paikalle niin hälle tehtiin samallalailla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itse löin lasin alas 90 luvulla ku jäin baariin piiloon sen sulkeuduttua. ei sillä kovin rikkaaksi tullut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaverin isällä oli huoltoasema, jossa paari. Kun paari oli kiinni, mossauttivat kumivasaralla lasiin särön, johon tiivistepaperi ohjaamaan lyöntikolikko voittoluukkuihin.
Vanaha 50-penninen tyhjeni fiksatulla rullamitalla alakautta. Markan pajatsossa ei onnistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni sai rahaa,kun pani pehmusteen kolikon lyöntipaikan alle ja kämmenpohjalla anto kunnon lyöntejä..s.1966

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toinen konsti oli rullamitalla,katkastiin mitan pää ja työnnettiin alapuolelta ylös päin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vieläkin käytössä. Nyt ei pajatsoissa, vaan pullonpalautusautomaateissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei onnistu siimakikkailu pullonpalautusautomaateissa. Kone hälyttää heti, jos pullo tulee väärästä suunnasta takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan kuulleeni jonkun laittaneen kellon jousen ohjaamaan ammuttua kolikkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mietipä aikuisten oikeasti, miksi Suomen tuloerot olisivat kasvaneet tai pienentyneet. Hallitus on muuttanut sosiaalitur... Lue lisää...
Naton otan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image