Kotimaa

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Niinistö syyttää taas "pe­rus­tus­la­ki­ta­le­ba­ne­ja" – ih­mi­soi­keus­ju­ris­ti Scheinin äimistelee syytöksiä

¿Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo. Arkistokuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 19.2.2019 13:29
Ossi Rajala

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on jatkanut perustuslakiasiantuntijoiden arvostelua blogikirjoituksessaan. Niinistöä kismittää se, että tiedustelulait ovat hetkeksi jumiutuneet, koska lakiesitysten perustuslaillisuutta arvioidaan vielä tarkemmin.

Erityisesti tiedustelulakien syrjintää koskevaa sääntelyä sekä teknisestä laitetarkkailua koskevia linjauksia syynätään.

Tarkastelua on päätetty eduskunnassa vielä tehdä, koska professorit Juha Lavapuro ja Martin Scheinin ovat yhä esittäneet sosiaalisessa mediassa huolia tiedustelulakien perustuslaillisuudesta.

Niinistö ei ole viime aikojen tapahtumia sulattanut kovin hyvin.

– Perustuslakitalebanit verhoavat omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa. Ja eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto), Niinistö kirjoittaa blogissaan.

Puolustusministeri hyökkää erityisesti Martin Scheininiä vastaan kirjoituksessaan.

– Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi. ”Rauhanideologiaansa” ajaakseen Scheinin lähetti jo syyskuussa 2017 avoimen kirjeen Sdp:n, vihreiden, Vasemmistoliiton ja Rkp:n eduskuntaryhmille. Hän esitti parhaana vaihtoehtona tiedustelulakien tarkoituksen tosiasiallista vesittämistä, mutta myös jopa tiedustelulakien täydellistä torjumista oppositiopuolueitten määrävähemmistöasemaa hyväksikäyttäen, Niinistö sanoo.

Niinistö vihjaa "perustuslakitalebanien" ihailevan totalitääristä neuvostoyhteiskuntaa.

– Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa, Niinistö kirjoittaa.

Scheinin äimistelee

Martin Scheinin äimistelee Twitterissä puolustusministerin kirjoitusta

– Saanko esitellä, puolustusministeri Jussi Niinistö. Eduskunnan täysistunto ja valiokunnat ovat päättäneet, että perustuslakivaliokunta vielä varmistaa tiedustelulakien perustuslainmukaisuuden. Esittelevä ministeri:’Talebanit ovat saaneet tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta’, Scheinin tviittaa ja viittaa Niinistön blogikirjoitukseen.

Sheinin on oikeustieteiden tohtori ja työskentelee kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professorina European University Institutessa Firenzessä. Aiemmin hän on ollut Åbo Akademin valtio-oikeuden ja kansainvälisen oikeuden professori sekä Ihmisoikeusinstituutin johtaja.

Scheinin on ollut aiemminkin useissa eri lakikysymyksissä esillä, koska hän on yksi Suomen arvostetuimmista lakiasiantuntijoista. Hänen näkemyksiään on joskus arvosteltu siitä, että hän näkee todella monissa lakihankkeissa ihmis- ja perusoikeusongelmia.

Scheinin on korostanut, ettei turvallisuuden varjelemisella saa rikkoa ihmisten perus- ja ihmisoikeuksia.

– Paniikki tuottaa huonoa lainsäädäntöä ja huonoa laintulkintaa, Scheinin on todennut Apu-lehden haastattelussa viime vuonna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

On se vain kumma, että puolustusministeri ei kykene rauhan oloissa hallitsemaan hermojaan. Luultavasti tuollainen möykkääjä jouduttaisiin sodan oloissa laittamaan rautoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MUSTANSININEN "LENTOLEHTINEN"

Kupla puhkee ja lämmintä ei tunnu kämmenessä, vaikka kuinka pitää kättä ojossa. Demokratian omavalvonta pettää, kun äärimmäisenä halutaan kansalaiskeskustelu julistaa yksinoikeudeksi, vain "isänmaan" ystäville ja unohtaa mitä Äiti on opettanut. Puolustusministeristä on tullut valtakunnan kansleri ilman vaaleja, vai oliko kannanotot vaalipropakantaa. Vaalien jälkeen nähdään, onko tummalle pohjalle valkoisella kirjoitettu teksti uponnut karvakämmeniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi että loikkasi sinisiin, Niinistö olisi ollut hyvä persu tulevissa vaaleissa. Loistava puolustusministeri, kenties kaikkien aikojen paras. Takinkäännöt ja hillotolppailut pilasivat minun mielestä hänen poliittisen tulevaisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi arvojohtajat ovat hiljaa? Puolustusministeri vertaa ihmisoikeusjuristeja terroristeihin mutta Sipilä ja Orpo vaikenevat. Tämä ei ole enää se hallitus, jolle eduskunta antoi luottamuksensa kesäkuussa-2017.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä kertoo maamme ja hallituksen henkisestä tilasta, kun sotaministeriksi valittiin tällainen sotaintoilija aliupseeri, jonka henkinen koti on 1930- luvun IKL. Onneksi tilanne ei päässyt sentään niin pahaksi, kuin erään Itävaltalaissyntyisen korpaalin kohdalla kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on Suomettunut maan sisältä päin tämäkin Jussi Niinistön tempaus merkki siitä valta ja vallan sokaisuus näkyy päättömissä puheissa.Puskin Itä-rajalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on todella niin suomettunut että tarvitaan jämäkkä yksinkertainen tohtori ministeri kyseenalaistamaan se onko kuninkaaalla vaatteita. Näitä kansan kyseenalaistavia mielipiteitä ei juuri ole päässyt mediassa esille. Kyllähän se havainto koskee ja ns asiantuntijaa loukkaa. Niin hämmästyttää myös ko lausunnotkin. Vain vähän lakia lukeneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläiset Perustuslaki asiantuntijat joutavat poistaa Suomen Lakien asiantuntija joukoista.
Jos siinä menee oma ideokogia perustuslakien edelle, niin ei voi olla silloin puolueeton asiantuntija.
Niinistö, olet oikea mies hoitamaan Suomen Puolustusvoimia ja Suomen turvallisuutta.
Mutta nämä kaski asiantuntijaa täytyy poistaa Suomen Lakiasiantuntijoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat että saisi olla vaan lapuanliikkeen miehiä ja naisia.Sen liikkeen "demokratia" taisi olla sitä "parempaa demokratiaa".Silloin sai köyhän ja heikomman puolustaja napin otsaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ulostulo Niinistöltä. Herra Ministerinä viimeisiä päiviä mutta puhtia riittää. Hyvä mies tähän tehtävään. Mutta asiaan. Pääministeri Sipilä teki alokasmaisen töppäyksen kun antoi perustuslakivaliokunnan ja sosiaali- ja terveysvaliokuntien puheenjohtajien tehtävät opposition edustajille. Oli päivänselvää että SAK /Rinne pistävät soten ja kaikki muutkin isommat lakihankkeet stoppiin. Eihän valiokunnan puheenjohtajan tarvitse sanoa muuta kuin ilmoittaa epäilevänsä että lakiesitys on ristiriidassa perustuslain kanssa tai laittaa kokouslistalle niin paljon muuta höttöä ettei pääasialle jää aikaa. Lisäksi taktiikkaan kuuluu pyytää SAK:n ja Demarien varjohallituksen asiantuntija professoreilta lausuntoja jotka ovat aina pyytäjän toiveiden mukaisia. Oravanpyörä on valmis. Sotepaketin käsittelyä on puheenjohtajien ylimielisillä ilmoituksella siirretty erilaisilla tekosyillä viikosta toiseen kuten nyt on nähty. Pekkarinen ja Anttila yrittivät ohjeistaa Sipilää tekemään toisin mutta Sipilä suuttui verisesti ja pudotti molemmat pois ministerilistalta ja kaikista puolueen tärkeimmistä tehtävistä. Vahinko. Jos hän olisi laittanut Pekkarisen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ja Anttilan toiseen niin sote olisi paketoitu jo vuosi sitten. No sitä sai mitä tilasi. Toisaalta nykyinen Eduskunnan pattitilanne osoittaa demokratian heikkouden. Härskit opposition edustajat voivat sabotoida eduskunnan tärkeimmän työn eli lakien säätämisen ilman pelkoa mistään rikosvastuusta tai vahingonkorvausvelvollisuudesta. Näin näyttää käyvän myös tiedustelulaille. Demarit ja vassarit ovat ottaneet härskisti tässäkin paketissa lain harmaalla alueella liikkuvat temput käyttöön. SAK:n ja Demarien että vassarien tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin lakipakettien kaatamisen ohessa tehdä väkisin Rinteestä pääministeri. Harmi vaan heille että Rinne on niin vakavasti sairas ettei hänen terveys taida enää kestää muiden hänelle kaavaileman pääministerin tehtävän mukanaan tuomaa henkistä ja fyysistä painetta ja stressiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys on kansan tuesta. Sitä ei Niinistöllä ole, yksinkertaista mutta totta. Sen sijaan hän on keskeinen natsi-ideologi tässä maassa. Eikä järki paljoa päätä pakota, näkeehän sen jo suupielestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Martin Scheinin taitaa kuulua samaan "myyräperheeseen" kuin Tuomioja ja Bäckman. Tekee myyräntyötä vallan keskiössä Suomen tasavaltaa ja Suomen kansaa vastaan, Venäjän hyväksi. Mutta tämä on vain viivyttämistä. Mitään perustuslain vastaista ei tiedustelulakien päivityksessä ole. Mutta kiusa se on pienikin kiusa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ilmeisesti päivystävän perustuslakiasiantuntijan tyhjentävä mielipide. Mitä sitä kaikemmaailman dosentteja vaivaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Niinistö tulisi erottaa ministerintehtävästään. Hän edustaa jotain mikä on vierasta suomalaisuudelle ja hänellä on jokin oma salainen agendansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihtori Niinisstö tulisi saattaa valtakunnanoikeuteen. Onhan se sotatieteilijälle kova paikka ymmärtää siviililainsäädäntöä ja ennenkaikkea perustuslakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kommunistille on kova paikka ymmärtää demokratiaa ja sitä, ettei itse ole aina oikeassa. Lisäksi "asiantuntija" väärinkäyttää asemaansa, mihin hänet on valittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö harvoja selkärankaisia nostan hattua hänelle ja ääni tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassahan Niinistö tässä asiassa taitaapi olla ottaen huomioon näiden "asiantuntijoiden" taustan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhoihin hierarkioihin pesiytyneiden kommunistien ja vastaavien on tarkoitus jarruttaa kaikkea ja yrittää heikentää järjestelmän muutenkin heikkoa toimintaa kunnes jäljelle jää kaaos jossa he sitten toivovat voivansa päästä esille tarjoten omaa diktatuuriaan. Kyllähän ne sikäli on tehneet tuloksellista työtä - joka paikassa luuraa ihan samanlaisia.

Niitä täytyy varoa niidne ratkaisut on pelökkiä kieltoja ja sensuuria, ei ne usko siihen että keskustelua ei passaa kieltää vaan on käytävä se läpi kerta toisensa jälkeen ja saatava siihen järki ja faktapuoli kohdalleen. Ääriaineksien torjunnassa täytyy käyttää tietoa ja oppimista eikä ideologiaa ja sanelua.

Sikäli Niinistö on oikeilla jäljillä. Ihmettelen että miksi sinisissä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokratiassa valitaan kansanedustajia ei johtajia. Jussin on vain syntynyt väärälle vuosisadalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image