Kotimaa

PS:n Huhtasaari loukkaantui koululaisten ryhmätyöstä – tam­pe­re­lais­kou­lul­le tör­ky­pa­lau­tet­ta Huhtasaaren tviitin takia

Koululaisten tekemässä ryhmätyössä oli perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren kuvat. Arkistokuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 1.10.2018 14:27 | Päivitetty 1.10.2018 15:51
STT, Kaleva

Nimien julkaisu ei hyväksyttävää turvallisuus- ja yksityisyyssyistä, sanoo koulun rehtori.

Tamperelainen Sammon koulu on saanut tänään asiattomia yhteydenottoja kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) tviitin takia. Huhtasaari tviittasi eilen kuvan koululaisten ryhmätyöstä, jossa oli Huhtasaaren ja puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kuvat.

Koulun rehtori Maaret Tervonen sanoo STT:lle, että koulu on saanut puheluja ja sähköposteja, joissa syytetään koulun opettajia aivopesusta.

– Niissä opettajia on syytetty jonkin aatteen tai poliittisen kannan opettamisesta tai siitä, että he aivopesevät oppilaita.

Tervosen mukaan osa yhteydenotoista on ollut törkeitä ja osa on ollut ihan asiallisia.

– Ikävää on se, että ne ovat kohdistuneet ihmisiin, jotka eivät liity asiaan millään tavalla.

Huhtasaaren julkaisemassa kuvassa oli oppilaiden etunimet. Tervonen sanoo, ettei edes koulun kanavilla julkaista lasten nimiä ilman huoltajan lupaa.

– Koulun omassa julkaisutoiminnassa pyydetään huoltajilta aina lupa, jos jotakin julkaistaan koulun nettisivuilla tai somessa. Osa huoltajista ei halua, että nimi julkaistaan edes niissä.

Koulun saamista yhteydenotoista kertoi ensin Yle.

Rehtori: Oppilaiden piti itse keksiä aihe

Huhtasaari sanoi alkuperäisessä tviitissään, että peruskouluissa ja lukioissa "kannustetaan vihaan" demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tähän kommenttiin Huhtasaari on liittänyt kuvan ryhmätyöstä. Työssä lukee "Suomeen vai kuoleen?" ja Suomeen-sanan alla on Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston (vihr.) kuvat ja kuoleen-sanan alla on Huhtasaaren ja Halla-ahon kuvat. Kuvien välissä on kuva veneestä, joka on äärimmilleen täynnä ihmisiä.

Rehtori Tervonen sanoo, että ryhmätyön tehtävänanto oli tehdä kantaaottava juliste aiheesta, joka on herättänyt huolta nuorissa itsessään. Tehtävän tarkoitus on ollut kannustaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

–  Oppilaat ovat itse saaneet päättää, mistä aiheesta haluavat tehdä. Yleisesti on ollut yhteiskunnallisesti vaikuttavia teemoja, kuten ympäristöasiat ja seksuaalinen tasa-arvo.

Huhtasaari ei ole vastannut STT:n yhteydenottoihin. Sen sijaan hän jakoi kuvan tänään vielä useita kertoja uudelleen.

Kommentti: Jopa koululaisten ryhmätyö kelpaa näköjään Huhtasaarelle politiikan pe­li­vä­li­neek­si

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Huhtasaari näyttää olevan ykkösluokan mielenpahoittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuitenkin tämä kuva löytyi jostain kouluun liittyvästä taideprojektista käsittääkseni johon Huhtasaari oli vain linkittänyt ja käsittääkseni vieläpä tähän taidejuttuun liittyvä sivusto, ei siis ladannut kuvaa itse. Huhtasaaren kannattaisi tehdä valitus julkisen sanan neuvostoon aiheesta kun ainakin iltalehti ja iltasanomat ovat antaneet sellaisen kuvan että Laura olisi itse ladannut kuvan, hän vain oli linkittänyt projektin sivuille. Tästäkin jutusta tulee sellainen käsitys että kuva on ladattu tviittiin, tviittiin oli käsittääkseni siis linkitetty sivusto josta kuva löytyi joka on eriasia kuin liittää kuva tviittiin. YLE sortuu myös virheelliseen uutisointiin. JSN paljon käsiteltävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisen sanan neuvosto on toimittajien keskinäinen itsesääntelyelin ei mikään tuomioistuin. Sen antamilla päätöksillä ei ole mitään juridista merkitystä. Sen tietää myös Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset -lehti, joka ei kuulu JSN:ään. Nimittäin jos kuuluisi, se olisi koko ajan "tuomiolla" virheellisten uutistensa kanssa. Että ihan turha märistä, että Yle sitä ja Yle tätä kun ei persut itsekään kykene kunnon journalismiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä Laura. Opettajat koittaavat ajaa omia ajatuksiaan viattomien lasten kautta. Saisivat HÄVETÄ!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaaren ja Halla-ahon kannattanee miettiä uudelleen, että miten asiansa muotoilee, jos jopa lasten regoinnista tulee näin paha mieli. Onko vika lähetyksessä vai vastaanotossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa hyvin minkälaista sakkia persut ovst..nyt lähettävät vihaviestejä kouluun..ei hyvää päivää..En vois ikönä äänestää tuommosta sakkia!@

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Huhtasaarelle kuuluu koululaisten ryhmätyöt. Onko oppilaat antaneet luvan käyttää sitä hänen politiikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laura on murheissaan, kun "kannustetaan vihaan" demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan, mutta sillä ei ole niin väliä, että persut yllyttävät vihaan kaikkia muita erimielisiä tavan ihmisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaarelta taas kerran häikäilemätön rimanalitus. Tosin häneltä ihan johdonmukaista toimintaa, koska hän ei ole ennenkään kunnioittanut muita ihmisiä tai muiden tekemää työtä. Gradun plagioinnista alkaen oppinut käyttämään toisten ihmisten, jopa koululaisten, työntekoa omaksi poliittiseksi hyödykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persuasions are already attacking school and children.Genuine hosts of the motherland.You can also see the persuasion through the lies so the persuasion begins to scare.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehtorille tiedoksi koulu on julkinen laitos eli koulun opetusta saa mennä seuraamaan kuka vain kunhan ei häiritse opetusta eli vaikka vanhemmat saa käydä katsomassa miten se oma kullannuppu siellä opiskelee, samaten opetusta ja tiloja saa valokuvata vapaasti, rehtorin kannataa tutustua Suomen lakiin ja sieltä kohta julkinen kouluopetus. On hyvä että viimenkin puututtaisiin Perus-Suomalaisiin kohdistuvaan vihapuheisiin, joita esiintyy myöskin lehdissä yms. tiedotusvälineissä. Uutisvälineet leimaa heti EUta koskevat asialliset arvostelut populismiksi ja näin uutisvälineet ovat voimakkaasti poliittisia Keskustan ja Kokoomuksen äänitorvia, Suomeen tarvittaiin viimeinkin puolueeton uutismedia, joka ei levittäisi näitä vihapuheita Perus-Suomalaisista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä eri mediatoimitusten neutraalisuus alkaa tosiaan epäilyttämään kun päivän selviin asioihin reaktiot on tällaisia. Ei Huhtasaari mitään julkaissut, jos kuva oli ilman kohua julkaistu jo ajat sitten. Ja kommentti oli ihan asiallinen -> politiikka ei kuulu kouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuulu politiikka eikä etenkään nuorten aivopesu kouluun, ei minkään poliittisen uskomuskunnan taholta. Tampereella näistä on valitettavasti pitkä, yksipuolinen historia vuosikymmenien ajalta.

Mitä se olikaan se vihapuhe, milloin täyttyy kriteerit jopa kouluissa toimivien julkisesti Internetissä olevista töistä? Hykertelikö vastaava opettajakunta kun lienee tuotokset olleet niin "oman maun mukkaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se politiikka on osa yhteiskunnan rakennetta ja siten tutustutaan tietenkin myös yhteiskunnallisiin asioihin sekä ehkäpä vaikka puolueiden ajamiin asioihin? Tasapuolisesti ja tarkastellen historiaa sekä ajankuvaa. Koulu ei ole irti yhteiskunnasta, arjesta eikä päivän viestinnästä, viestintää näyttää tulevan monelta tahoilta ja on hyvä opetella myös mediakriittisyyttä. Huhtasaari loukkaantuu nyt kovin paljon, on hyvä ehkä ymmärtää, että nuorilla on myös näkökulmia omaan aikaansa ja elämään ja mielipiteitäkin. Aivopesu on aika raaka heitto poliitikolta, joka käyttää propagandaa surutta ja ylpeästi, kuten moni muukin poliitikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Huhtasaaren kanssa. Ei kouluun kuulu politiikka tässä mielessä, kuten se ei kuuluu työpaikallekkaan. On rehtorin ammattitaidottomuutta, että antaa tämmöisen tapahtua. Ei tämän tyyppistä ryhmätyötä tule tehdä. Rehtoriko kannustaa yhteiskunnalliseen keskusteluun tämmöisen työn kautta? Mitä keskustelua tässä sitten oli?

Toivottavasti vanhemmat puuttuvat tämmöiseen hommaan ja kovalla kädellä, jota koulussa harrastetaan. Sananvapauden nimissä voi tehdä aivan mitä vain, mutta tulisi ehdottomasti pitää hyvän maun raja ja keskustella siitä tekijöiden kanssa. Tämähän on se koulun tehtävä, että kasvattaa yhteiskuntakelpoisia kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulun tarkoitus on kannustaa omaan ajatteluun. Siksi ettei hölmöt vanhemmat ole ainoa lähde tiedolle politiikastakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin lukisit, mitä kirjoitin! Kirjoitin, että koulun tehtävä on kasvattaa lapsista yhteiskuntakelpoisia ja eikö tämä tarkoita myös omaa ajattelua, mutta eikö ajatteluun kuulu ottaa kaikki ajatukset, myös Huhtasaaren ja Halla-ahon ajatukset. Olisiko tästä noussut kohu, jos Niinistö ja Haavisto olisivat olleet Halla-ahon ja Huhtasaaren paikoilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettajan olisi pitänyt puuttua siihen, ettei ryhmätyössä aleta solvaamaan ja osoittelemaan ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image