Kotimaa

PS-nuorten videolla yhdellä ruoskijoista on kasvonaamari RKP-johtajasta – Kohde: ”Mautonta”

Jos PS-nuorten poliittista kypsyyttä mitattaisiin kuin joukinkkua, niin he olisivat vielä sikalassa, rkp:n nuorisojärjestön jäsen kommentoi videota Twitterissä.
Kotimaa 28.12.2016 17:10
Aki Taponen

Perussuomalaisten nuorten julkaisema kohuvideo suututtaa RKP:n riveissä. Videolla ruoskitaan Helsingin tuomiokirkon portaita kiipeävää vähäpukeista miestä ja todetaan, että pakko ei ole kuin kuolla ja opiskella ruotsia. Video kannustaa taistelemaan pakkoruotsia vastaan ja liittymään perussuomalaisiin nuoriin.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson pitää videota vastenmielisenä. Hän perää perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta (ps.) ja oikeusministeri Jari Lindströmiltä (ps.), hyväksyvätkö he tällaisen viharetoriikan, joka suuntautuu niin ruotsin kieltä kuin luterilaista kirkkoa kohtaan.

Yksi ruoskijoista esiintyy videolla Henrikssonin naamarilla.

– Video on erittäin mauton. Perussuomalaisten nuorten tavoitteena on provosoida, mutta tämä video on mauton ja käsittämätön. Se osoittaa piittaamattomuutta siitä, mikä on arvokasta. Tämä ei ole oikea tapa tehdä politiikkaa. Siksi haluaisin tietää Soinilta ja Lindströmiltä, onko tämä video heidän mielestään hyväksyttävä tapa kommunikoida, Henriksson sanoo.

Soini ja Lindström eivät vastanneet Lännen Median yhteydenottopyyntöön.


Videolla
ruoskittavana esiintyy perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Hän perustelee videota sillä, että kun asiaperusteet pakkoruotsia vastaan eivät ole tuottaneet tulosta, nyt halutaan vedota tunteisiin.

– En tiedä, mistä asiaperusteita hän puhuu. Demokratia on sitä, että meillä on vaaleilla valittu eduskunta ja siellä käydään keskustelua, Henriksson sanoo.

Perussuomalaiset eivät ole olleet tyytyväisiä hallitusohjelmassa luvatun kielikokeilun etenemiseen. Siinä kokeiltaisiin alueellisesti joissakin kunnissa kielivalikoiman laajentamista ilman pakollista toisen kansalliskielen opiskelua.

– RKP ei ole hallituksessa. Video on ihmeellinen tapa käydä hallituksen sisäistä keskustelua, jos siitä on kysymys, Henriksson sanoo, kun kuulee yhden ruoskijoista esittävän opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta (kok).


RKP:n
nuorisojärjestön jäsen kirjoitti Twitterissä, että ”jos PS-nuorten poliittista kypsyyttä mitattaisiin kuin joulukinkkua, niin he olisivat vielä sikalassa”. Puheenjohtaja Henriksson tykkäsi tästä Twitterissä olleesta virkkeestä.

– En tiedä, kuka on twiitin kirjoittaja, mutta se pitää paikkansa, että olen painanut tykkäysnappia. Mutta se on sivuseikka koko tässä asiassa. Olisi ollut parempi, että en olisi tykännyt.

– Mutta välillä se on näin, että kun on itse aktiivinen myös Twitterissä, joskus tulee painettua liikaakin. Nyt kadun sitä, että olen tykännyt twiitistä, joka on jonkun toisen kirjoittama, Henriksson sanoo.

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru pitää perussuomalaisten nuorten videota huonona huumorina. Kiurun aloitteesta eduskunta hyväksyi lausuman, jonka mukaan hallituksen pitää selvittää edellytykset alueellisiin kielikokeiluihin ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua.

– Mutta provosointi ei ole sivistynyttä eikä tarpeellista missään määrin, hän sanoo kohuvideosta.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin totesi videosta, että häntä tuollaiset hölmöydet eivät kiinnosta pätkääkään.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Siis Henrikson tykkää vihapuheesta, joka rinnastaa persunuoria sikoihin. Henrikson näkkee rikan toisen silmässä mutta ei malkaa omassa silmässään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Video on kyllä mauton ja typerä, mutta tässä itse asiassa perussuomalaiset ovat toki oikeassa. Ruotsinkielen pakollinen opiskelu on menneen talven lumia, täysin turhaa varojen ja ajan haaskausta. Tässä maailmassa on yksi maa jossa ruotsia pitää osata - Ruotsi. Oikeasti tärkeitä kieliä osata olisivat englanti, ranska, saksa ja espanja. Ymmärrän kyllä ruotsinkielisen vähemmistön oikeudet Suomessa, mutta toisaalta eihän suomenkielinenkään saa palvelua omalla äidinkielellään pohjanmaan ruotsinkielisissä kunnissa. Miksi se on Rkp:n mielestä ok, mutta ei toisin päin? Miksi vähemmistön oikeudet saada palvelua omalla kielellään ovat tärkeämpiä kuin enemmistön? Ruotsinkielen pakollinen opiskelu on historian jäänne, joka tulee muuttumaan vapaaehtoiseksi joka tapauksessa jossa vaiheessa. Ei ole enää olemassa järkevää perustelua ylläpitää tätä pakkoainetta, kun se joka tapauksessa jää suurimmalle osalle oppilaista lukion tai ammattikoulun jälkeen täysin käyttämättömäksi kieleksi.

Olen itse asunut Kokkolassa joka on kaksikielinen kaupunki, eivätkä kaikki ruotsinkieliset tosiaankaan yritä puhua suomea, vaikka osaisivatkin. Tilanne ei siellä onneksi ole suomenkielisen kannalta ongelmallinen, toisin kuin pari kymmentä kilometriä Kokkolasta Vaasaan päin, jossa ei kaupoissakaan puhuta muuta kuin ruotsia. Jos puhut suomea, saat osaksesi vain olankohautusta. Asiakaspalvelu ja käytöstavat eivät siis todellakaan huipussaan myöskään ruotsinkielisten kansalaisten osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ei pidä paikkaansa. Vai mistä sitten johtuu, että itse olen AINA saanut hyvää asiakaspalvelua myös ruotsinkielisellä aluella, vaikka itse en kovinkaan paljon ruotsia osaa, KOSKAAN ei ole minuun suhtauduttu "olankohtautuksella", vaan aina on ystävällisesti pyritty auttamaan. Samaa ei voi aina sanoa asioidessani esim. Seinäjoella, joka on täysin suomenkielinen kaupunki. Käytöstavoissa on myös meillä suomenkielisillä paljon parantamisen varaa. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa!

Eikös erityisesti SINUN pitäisi OSATA kommunikoida myös ruotsin kielellä, kun asut alueella joka on kaksikielinen? Ja Ruotsi on siinä lähellä? Vai olisiko saksa/ranska/espanja kieli sinulle tarpeellisempi? Siis miten? Jokapäiväisessä elämässä? Näitä em. mainittuja kieliä tuskin tarvitset tai kuulet tai tarvitset kovinkaan usein Suomessa. Oiskohan sinun asenteessasi jotain vikaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Soinin näytelmäkerhosta loppuneet käsikirjoitukset, kun tällaista moskaa toteutetaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PS Nuoret rupesivat ilmeisesti tekemään omaa versiota Jumalan Teatterista vai mitäs nämä tempaukset nyt oikein ovat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisilla on monia hyviä teesejä, mutta heidän puolueensa pilaavat muutamat älyvapaat yksilöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hallituspuoluehan tuossa tekee itsensä entistä enemmän naurunalaiseksi.
sitä pienet perässä mitä isot edellä.
mutta äänestäkää nyt ihmiset taas tätäkin puoluetta kun noin hauskoja ovat oppineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sebastian pitää itseään jeesuksena, mutta ei raamattua tuntemattomana tiedä, että jeesus ajoi hullun sikalauman ,( tämän persujen sekopään nuorisojärjestön) Genesaretin järveen. Nyt soisin persujen johdon tekevän selvän pesäeron noihin puolueen tuhoajiin. Twitterin viittaus sikalaan on oikea toteamus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voisko joku närkästynyt kertoa, miksi kaikkien suomalaisten pitäisi pakolla opetella ruotsia, kun se pakkoruotsi ei sitten kelpaakaan Anna Maija Henriksonille, hyvä esimerkki oli päivystyksen Vaasasta Seinäjoelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän puolueen nimi on Suomen Ruotsalainen kansanpuolue? Jäsenethän ovat suomalaisia? Vai ovatko? Oikeampi nimi olisi Suomen Ruotsinkielinen kansanpuolue. Eipä silti ylivalthan heillä on monessa asiassa mm yliopistossa. Suomessa ei ole yhtään suomenkielistä yliopistoa, mutta yksi ruotsinkielinen on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saivatpa huomiota se varmaan oli tarkoitus ja keskustelu jatkuu. osa pahoitti mielensä osa piti osuvana,taitavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän se on Suomi-poika kontallaan persuporvarivallan alla. Justiin sopii uusiin leikkausuutisiin. Siinä teijän "sorateiden äänen" mummujen ja paappojen elviksen, takinkäännön mestarin performanssi. Koska tämä kansa herää, vai onko jo niin nirri pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole saaneet hallituksessakaan mitään muuta aikaan kuin suun soittoa ja tyhjän länkytystä (vaikka nykyisestä hallituksesta ei ole kyllä muutenkaan hyvää sanottavaa). Tämä kuvastaa hyvin PS-nuorten sivistyksen tasoa, yläaste ikäisiltä tällaista voisikin odottaa, todella säälittävää ja jokseenki surullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Video osoitttaa kuinka sairasta asjatusmaailmaa suurinosa perussuomalaisista edustaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset nuoret ovat eri asia kuin emä-puolue. Ihan samoin kuin muillakin. Eivät vihreätkään allekirjoita nuorisopuolueen haluamaa lihaveroa, eli siis tuotantoeläinten lihasta perittävää erillistä verotusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säälittävää.... Oisko kotikasvatus mennyt jotenkin pieleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image