Kotimaa

Posti luopuu ruo­hon­leik­kauk­ses­ta – jäi lyhyeksi kokeiluksi

Kun kirjepostin määrä laskee, niin Postin uutena strategiana on tavoitella kasvua paketeista, verkkokaupasta ja logistiikan palveluista. KUVA: Riina Rinne
Kotimaa 7.11.2017 12:38
Kirsi Turkki

Postin palvelujen valikoimassa ei enää ole ruohonleikkausta. Posti sai pari vuotta sitten huomattavaa julkisuutta ja myös arvostelua, kun postinjakajat alkoivat leikata ruohoa postinjakelun yhteydessä. Kohderyhmänä olivat ennen kaikkea iäkkäät omakotitaloissa asuvat asiakkaat, joille ruohonleikkaus oli liian raskasta. Nurmikot leikattiin tiistaisin, joka on hiljaisin postipäivä.

Postin postipalveluista vastaava johtaja Turkka Kuusisto vahvistaa, että ruohonleikkaus ei ole enää mukana Postin uudessa strategiassa, joka julkistettiin tiistaina. Posti keskittyy nyt palveluissaan laajentamaan kotihoivaa, johon kuuluvat muun muassa aterioiden toimitukset ja muu henkilökohtainen apu. Kuusiston mukaan edelleen on mahdollista, että postinkantaja leikkaa myös ruohon, jos asiakas tilaa muuta henkilökohtaista apua. Yksittäisenä palveluna ruohonleikkkausta ei enää tehdä.

Kun kirjepostin määrä laskee, niin Postin uutena strategiana on tavoitella kasvua paketeista, verkkokaupasta ja logistiikan palveluista. Posti avaa yli tuhat uutta pakettiautomaattia ja kehittää kirjeiden digitaalista seurantaa.

Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen mukaan Posti on historiallisessa käännekohdassa, sillä paketit ja logistiikka toivat heinä-syyskuussa Postille enemmän liikevaihtoa kuin perinteiset kirje- ja lehtijakelut. Verkkokaupan arvioidaan kasvavan Suomessa noin 10 prosentin vuosivauhtia. Kirjeposti vähenee noin 13 prosenttia vuodessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Nyt on kyllä mielenkiintoista journalismiä. Artikkelissa lukee, että "postinjakajat alkoivat leikata ruohoa postinjakelun yhteydessä". Eihän tämä ole lähelläkään totuutta! Yrittääkö artikkelin kirjoittaja olla kenties vitsikäs? Tottakai Postin täytyy laajentaa palveluitaan kirjepostin määrän vähentyessä. Kuka ihme taas olettaa, että palveluiden laajentaminen vaikuttaisi jo aikaisempiin palveluihin (tai ainakaan huonontaisi palveluiden laatua entisestään). Haloo ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pian alkaa hiipumaan postilta paketti puolikin...hinnottelevat ittesä ulos. Siinä sitä on strakediaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoista sohimista kun ei oikein tiedetä mitä tehdään. Pääasia että sekoillaan viimosenpäälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä uutinen, jos viimeinkin loppuisi myöskin nämä "hauskat" kommentit ruohonleikkuusta somessa. Tässä vaiheessa elämääni on aikaa lueskella mielipiteitäkin eri uutisista, niin eiköhän lähes kaikki aina niin omaperäisesti muista mainita postin ruohonleikkuusta, jos uutinen vähänkin viittaa postiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä paljonko posti häviää kun postimerkkejä ei enää leimata ja niitä voi käyttää todella helposti uudestaan?
Joka paljon lähettelee, tienaa uudelleenkäyttämällä varmaan satasia kuukaudessa.

Paljonko posti laskee liikevaihdossa häviävänsa/voittavansa leimaamattomuudella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voikaan olla niin, että teki Posti mitä tahansa aina seurauksena on negatiivista julkisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon parempi liike idea olisi kun postipoika jakaa päivänpostin niin se voisi tehdä samalla hiustenleikkuun. Tästä kyllä pitää
saada komissiot 3% per pää, jos posti toteuttaa tämän idean.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö vastapainoksi kotiavustajien ryhtyä jakamaan postia?
Näin säilyisi tasapaino molempien ammattien välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

postin pitää olla posti .. ei mitään muuta palaveuita...?
ruohon leikkuut ja muut palvelut yhdistyksille ja pitkäaikais työtttömille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos myisi postinkantopalvelua. Esim. vanhuksille voisi toimittaa postit ovelle asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä? Tähän aikaan kilpailijat laittavat pillit pussiin. Nyt olisi sauma markkinoida ruohonleikkauspalvelua, kun muita ei ole markkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin voi lopettaa kokonaan, laskut tulee nettiin, netpostiin muut kirjeet, paketit saadaan ja lähetetään luotettavampien toimijoiden kautta.
Se joka ei osaa netissä asioitaan hoitaa ilman paperikirjeitä/ laskuja voi alkaa opettelemaan se jalon taidon, niin säästetään kun posti ajetaan alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa mun nauraa nythän vois vaihtaa nimeä vaikka Postin Pösilöt sais taas vuoden päästä vaihtaa postiksi maalauttaa ja teippautaa autot kyllä kansa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hienosti sanottu johtajalta: "Ruohonleikkaus ei ole enää mukana Postin uudessa strategiassa."On tyyppi palkkansa ja bonuksensa ansainnut jo pelkästään tällä komealla lauseella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti on posti. Tämän on strategianvääntäjiltä unohtunut viime vuosien koheltamisen keskellä. Koheltaminen on kallista ja kustannukset on laitettu hintoihin. Moni käyttää sen takia muita palveluntarjoajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on Postikin tajunnut, että verkkokauppa kasvaa julmetusti ja hakee sieltä kasvua satsaamalla pakettien käsittelyyn ja logistiikkaan. Vielä kun suomalaiset kauppiaat sen tajuaisivat ja pudottaisivat hintojaan kilpailukykyisiksi. Posti käsittelee vuodessa n. 30 miljoonaa lähetystä ja sillä on siinä tekemistä mutta kun esim. Aliexpress verkkokaupasta lähtee joka ikinen vuorokausi tuo 30 miljoonaa lähetystä niin siihen nähden Postin touhu on puuhastelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Suomessa toimii Posti Oy, hieman alle kuuden miljoonan ihmisen maassa ja Aliexpress on Isomman Alibaba yhtiön omistuksessa, jotka molemmat toimivat Kiinassa. Kiinan väkiluku on jotain aivan toista kuin Suomen. Toisaalta Aliexpressin asiakkaiden ollessa kaikkialla maailmassa voidaan vain arvailla kaikkien asiakkaitten määräää , lähetysten kappalemääristä näyttää olevan päiväkohtaista tietoa. No, Suomen Postihan onkin jäänne , jonka moni haluasi menevän manan maille. Toivottavasti suomalaiset asiakkaat saavat laadukasta halpaa kamaa Aliexpressiltä ja nopeasti toimitettuna kotiovelle asti, ilman ruohonlekkuuta ja halpaa mainosjakelua. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image