Kotimaa

Peliyhtiö EA:n palvelusta löydetty haavoittuvuus – Satojen miljoonien pelitilit olivat vaarassa

Peliyhtiö Electronic Artin pelejä ovat FIFA, Madden NFL, NBA Live, UFC, The Sims, Battlefield, Command and Conquer ja Medal of Honor. Kuva: EA
Kotimaa 26.6.2019 23:00
Sonja Haapala

Check Point Research ja CyberInt ovat löytäneet haavoittuvuuden peliyhtiö Electronic Artin Origin-palvelualustasta, tiedottaa Check Point Software Technologies Finland. Heikkouksien ketju altisti yli 300 miljoonaa peliharrastajaa kautta maailman pelitilin kaappaukselle ja identiteettivarkaudelle. Myös pelien ja pelirahan ostaminen uhrin luottokorttitietojen avulla olisi ollut mahdollista.

CyberIntin ja Check Pointin tutkijat ilmoittivat haavoittuvuuksista EA:lle, mikä mahdollisti niiden paikkaamisen ja päivityksen julkaisemisen.

EA on maailman toiseksi suurin peliyhtiö. EA:n pelit hyödyntävät Origin-asiakaspalvelusovellusta, jonka avulla pelaajat voivat ostaa ja pelata EA:n pelejä PC:llä ja mobiililaitteella.

– Pelaajien turvallisuus on meille ensisijainen tavoite, joten käynnistimme toimet raportoitujen ongelmien korjaamiseksi heti saatuamme raportin CyberIntin ja Check Pointin löydöksistä, vahvisti Electronic Artsin pelien ja pelialustan tietoturvasta vastaava johtaja Adrian Stone tiedotteessa.

Check Point ja CyberInt suosittelevat käyttämään kaksivaiheista tunnistautumista ja lataamaan pelejä vain niiden virallisilta verkkosivuilta. Vanhempien tulisi huolehtia siitä, että lapset tuntevat verkon vaarat ja ymmärtävät, että kyberrikolliset ovat valmiita lähes mihin tahansa päästäkseen käsiksi pelaajien tietoihin. Check Point ja CyberInt kannustavat peliharrastajia olemaan jatkuvasti valppaina saadessaan tuntemattomista lähteistä lähetettyjä linkkejä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image