Kotimaa

Pääministeri Marin: Suomeen perustetaan riippumaton naisiin kohdistuvan väkivallan raportoijan tehtävä

Pääministeri Sanna Marin sanoi, että vaikeat työllisyyspäätökset tehdään touko-elokuussa, jotta kevään työmarkkinatilannetta ei vaikeuteta.
Kotimaa 11.2.2020 15:19 | Päivitetty 11.2.2020 19:02
Aki Taponen

Pääministeri lupasi myös tuoda eduskunnalle valtakunnallisen kokeilun maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) lupasi valtiopäivien avauskeskustelussa toimenpiteitä naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi.

– Yhtenä monista tilanteen korjaamiseksi vaadittavista keinoista esitämme, että Suomeen perustetaan itsenäinen ja riippumaton naisiin kohdistuvan väkivallan raportoijan tehtävä. Tuomme eduskunnalle myös esityksen pakottamalla solmitun avioliiton purkamiseen liittyvistä avioliittolain muutoksista, Marin sanoi.

Hän lupasi myös tuoda eduskunnalle valtakunnallisen kokeilun maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille.

Marinin mukaan työllisyystoimien valmistelu on edennyt asetettujen askelmerkkien mukaan ja osa toimien valmistelusta on jo pitkällä.

– Hallitus ei sulje mitään työllisyyttä parantavaa keinoa tarkastelun ulkopuolelle. Olemme myös valmiita tekemään vaikeita päätöksiä, Marin sanoi.

Hallitus tuo eduskunnalle näillä valtiopäivillä 212 esitystä ja 12 selontekoa.

Marin luetteli tulevista uudistuksista muun muassa vanhuspalvelulain sitovan hoitajamitoituksen, hoitotakuun tiukennuksen, asiakasmaksulain uudistuksen, oppivelvollisuusiän pidentämisen 18 vuoteen sekä vaalikauden aikana toteutettavan perhevapaauudistuksen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tähdensi, miten valtava mahdollisuus Suomelle on siirtyminen saastuttavien fossiilisten polttoaineiden käytöstä puhtaaseen bio- ja kiertotalouteen.

– Pörssiyhtiö SSAB:n ilmoitus Raahen terästehtaan muuttamisesta päästöttömäksi osoittaa uutta toivon suuntaa muullekin teollisuudelle. Ilmastorahasto ja teollisuuden sähköveron alennus EU-minimiin ovat ratkaisuja, joilla edesautetaan isoa käännettä.

Kurvinen korosti, että keskusta pitää kaikissa oloissa kiinni siitä, että yhdessä sovitut tavoitteet 60 000 työpaikasta ja talouden tasapainottamisesta saavutetaan.

Hän puolusti myös oppivelvollisuuden pidentämistä.

– Keskustan mielestä Suomeen on luotava toisen asteen lähikouluja.

"Suunnanmuutos tai ero"

Oppositio ei hallituksen vakuutteluihin uskonut. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi, että tänä keväänä hallituksen on käännettävä suuntansa tai erottava.

– Kyse on siitä, että nykymenolla hallitus tekee enemmän päätöksiä, jotka vähentävät työpaikkoja kuin lisäävät niitä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi perussuomalaisten odottavan hallitukselta aidosti tehokkaita toimia työllisyyden parantamiseksi.

– Julkisten menojen paisuminen, tuhlailun politiikka ja valtionvelan kasvattaminen ovat mahdoton yhtälö tilanteessa, jossa tehokkaita työllisyystoimia ei ole näköpiirissä.

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kritisoi hallituksen saamattomuutta.

– Työryhmien ja tiekarttojen piirtelyn aika on ohitse. Nyt tarvitaan päätöksiä, joilla rakennetaan 2020-luvun haasteisiin valmista Suomea, hän sanoi.

Kristillisdemokraatit esittivät, että hallituksen tulisi pohtia sähköveron alueellista porrastamista kuluttaja-asiakkaille Ruotsin mallin mukaisesti.

– Uhkana on, että haja-asutusalueiden asukkaat joutuvat asumisessa, liikenteessä ja yrittämisessä hallituksen päästövähennystalkoiden maksumieheksi.

11.2. kello 19.02: Uutisen kommentointi on päättynyt.

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (56)

Avioliitosta voi erota jo nyt Suomessa. Eiköhän nuo pakkoavioliitot ole enemmänkin yhden uskonnon kuin Suomen ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teollisuudelle sähkövero-ale, mutta ihmisiltä kiskotaan nekin rahat sitten , niksi vero-ale ei koske kaikkia sähkön käyttäjiä?
Kannattaako äänestää ketään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppositio oli täysin hampaaton hallituksen selonteon keskustelussa. Persuista nyt juuri asiapohjaa ei löytynyt, sitä samaa EU- ja hallituskritiikkiä, viitsivät vielä puolustaa uhkailuja ja maalittamista, kohteinahan alkavat olla jo poliisit ja muut valtion virkoja hoitavat ihmiset. Että persulta viedään sananvapaus. Selvää kumouksellista toimintaa.
Kokoomus näytti olleen unessa Mykkästä lukuunottamatta. Orpo keskittyi arvostelemaan kun hallitus pani toimeksi useita Sipilä-Orpon hallituksen keskenjääneitä projekteja. Paljonko tuli maksamaan rauennut sote?
Että näissä kantimissa on suomalainen oppositio. Olisi hallituksen työlista sentään asiallista palautetta ansainnut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiheellinen tuo raportoijan asettaminen, koska maassamme valitettavasti on enemmän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kuin verrokkimaissa. Ikävä tosiasia, mutta on myönteistä, että asiaa pyritään korjaamaan, eikä lakaista maton alle. Kannatetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin on myös naisten miehiin kohdistamaa väkivaltaa mutta siihen ei näytä intoa olevan puuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkivaltaan puuttuminen on aiheellista, mutta ei pidä unohtaa että Suomessa miehet on useammin väkivallan kohteena kuin naiset, joten pidän tätä raportoinnin sukupuolittamista räikeänä vääryytenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fyysinen väkivalta on helppo todistaa, henkisen väkivallan todistaminen on mahdotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaha. Yhdelle toverittarelle ei ihan vielä ole löytynyt erityisavustajan työtä mutta sitten Marinilla välähti tämmöinen tehtävä! Työllisyys paranee tällä tavoin: Vallan nerokasta toimeliaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kauheeta joillekin, jos ei saa pieksää eukkojaan mielensä mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo raportoija ole pieksämisiä estämässä.Raportoi toki jos saa tietää muttei estä.Että sikäli turha.Hyvä tarkoitus mutta naiivi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoisia asioita kirjattu hallitusohjelmaan.
Mitä vielä tulossa?
Eikö tämä ala olemaan jo tässä??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

80% väkivallasta kohdistuu miehiin. Hallituksen tavoitteena kitkeä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Logiikka on sama jos päätettäisiin kohdistaa toimenpiteitä miehiin kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmmm eikös tuo pitäisi olla synnyttäjän raportoija. Siittäjän päiväkirjaa voisi joku pitää työkseen myös?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, onko taas aika pelata Persubingoa?

Aika hyvin näyttää perusöyhötykset olevan jo edustettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tämmöinem virka tulee niin toivottavasti ei oteta poliitikasta sitä työntekiää muuten se menee päin mäntyä koko homma tai riitelyksi eri puolueiden kassa joop..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulisipa joskus se päivä, kun meihin miehiin kohdistuvaan henkiseen väkivaltaan puututaan. Sitä on havaittavissa kaikkialla jopa hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image