Kotimaa

Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vas­tuun­kan­ta­jia – "Nyt on tämän vuosituhannen va­sem­mis­to­lai­sin hallitus"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui tänään kokoomuksen johdon kokouksessa Turussa.
Kotimaa 20.8.2019 10:30
Kirsi Turkki

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan hallitus puhuu hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisestä, mutta uskottavia keinoja sen rahoituksen turvaamiseksi ei näy, eikä kuulu. Kokoomus aikoo esitellä työllisyyspaketin, joka toisi Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa.

Kokoomuksen johto on tänään ja keskiviikkona koolla Turussa. Puheenjohtaja Petteri Orpo arvioi puheensa aluksi, että Rinteen hallitus on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus.

– Toivotan lämpimästi voimia kaikille lipposlaisille demareille ja haglundilaisille RKP:laisille. Tätä järkevää ja pragmaattista vastuullisen taloudenpidon, kansainvälisyyden ja oikeudenmukaisuuden yhdistelmää nykyhallitus kipeästi kaipaisi.

Orpon, entisen valtiovarainministerin, mukaan valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) budjettiesitys on esimakua siitä, mitä Suomelle on luvassa.

– Velkaantuminen kasvaa, julkiset menot paisuvat, mutta strategisia muutoksia ei saada aikaan. Pääministerinkin jutut pyörivät toista kuukautta aktiivimallin ympärillä, vaikka maailma ympärillä puhuu aivan muusta. Puhutaan kauppasodasta, brexitistä ja Saksan yskivästä taloudesta. Talouskasvu hyytyy maailmalla ja Euroopassa.

Orpon mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten heikkenevään tilanteeseen reagoidaan ja hyvinvointiyhteiskunnan palvelut turvataan. Sen sijaan hallitus ahmii edellisen hallituksen vaivalla säästöön keräämät siemenperunat.

Kokoomus tekee työllisyyspaketin

Orpo sanoi, että Antti Rinteen hallituksen ohjelmaa ei voi sanoa hyvinvointiyhteiskuntaa uudistavaksi ohjelmaksi.

–  Se on kuin ottaisi neljän vuoden köllöttelytauon ennen kuin todelliset ratkaisut on pakko tehdä. Työllisyystavoitteen saavuttamiseksi tarvittavat keinot loistavat poissaolollaan.

Kokoomus aikoo Orpon mukaan esittää konkreettisen työllisyyspaketin, joka toisi Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa, ja josta päätöksiä voitaisiin tehdä jo heti budjettiriihessä.

– Kehotan hallitusta lukemaan tarkasti läpi ohjelman, koska sen hyviä ideoita saa myös lainata Suomen hyväksi.

Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä kannatusmittausten mukaan Suomen suosituin puolue. Orpon mukaan perussuomalaisilta on nyt vaadittava ratkaisuja.

– Mitä te tekisitte, jos saisitte päättää? Luulen, että tämä on monelle epäselvää.

Katsottava vaalikautta pidemmälle

Orpo vakuutti kokoomuksen katsovan vaalikautta pidemmälle.

– Me emme tee asioita seuraavia vaaleja, vaan seuraavaa sukupolvea ajatellen. Esitämme ratkaisuja, jotka vievät Suomea eteenpäin. Niin pitäisi toimia myös hallituksen.

Orpon mukaan oppositio antaa kokoomukselle mahdollisuuden kirkastaa ajatuksia.

– Seuraavan neljän vuoden aikana tehtävämme on täyttää kokoomuksen reppua laadukkaalla ohjelmatyöllä. Päivitämme puolueen strategian, panostamme aate- ja ohjelmatyöhön sekä valmistaudumme jo puolentoista vuoden päässä häämöttäviin kuntavaaleihin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Rinne on hallituksen kanssa ottanut askeleita oikeaan suuntaan, mm. pienituloisten toimeentuloa kohennetaan vähän kerrallaan valtiontalouden sallimissa rajoissa. Sipilän hallituksen virheitä korjataan ainakin pari vaalikautta, yhden vuoden aikana ei voi tehdä nopeita päätöksiä poliittisen päätöksenteon hitauden vuoksi. Suunta on oikea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni Lipponen tuhosi sos.dem. puolueen. Vasta nyt puolue on vähitellen saanut uskottavuutensa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus. Keskustapuolue ja SDP ovat olleet koko historiansa ajan tavallisen ihmisen kukkarolla ja sitten nämä näyttelijät hurskastelevat tyhmille kansalaisille, että meitä äänestämällä saatte pelkkä hyvää, eikä koskaan keppiä! Totuus on ihan toisenlainen, mutta jos kansalaisen poliittinen tietämys on suurimmalla osalla ihan vanhemmilta perittyä mutu tuntumaa, niin voi voi!

Meinasi ihan unohtua, että Vasemmistoliitto nuoleskelee koko ajan, että pääsisi herrojen kanssa marjaan ja nyt on päässytkin. Li Anderssonkin on palkannut ylivoimaisesti eniten avustajia ja on toki muutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Petteri on pahasti väärässä. Sixpack (2011-2015) oli tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus ja toivottavasti jääkin sellaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kokoomuksesta tullut vasemmiston ja vihreiden apupuolue, kun lapanen vetää porukkaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpon oikeistohöpinät ei lämmitä ketään. Ei ole Rinne kumppaneineen päässyt vielä alkua pidemmälle, kun kokoomus vaahtoaa. 12 vuotta ovat vieneet Suomea köyhyyteen, joten osaamattomat olkaa jo hiljaa. Edellisen hallituksen virheitä saa korjailla joka saralla pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sveitsi kerää investointeja, koska paikallinen politiikka on erittäin vakaata. Työttömyys siellä on 2,1 prosenttia ja nuorisotyöttömyyskin olematon 2,4 prosenttia.

- Sveitsissä aito työllisyysaste on 83 prosenttia. Tarkoittaa siis sitä, että VIISI työssäkäyvää elättää yhtä työssäkäymätöntä.
- Suomessa aito työllisyysaste on edelleenkin vain 68 prosenttia. Tarkoittaa siis sitä, että KAKSI työssäkäyvää elättää yhtä työssäkäymätöntä.

Sveitsissö hallitusten linja ei heittelehdi hallitus-oppositio-asetelman vaihtuessa vaan päätökset tehdään asia kerrallaan parlamentin enemmistön voimin. Seitsemänhenkisessä hallituksessa on aina kaikkien suurimpien puolueiden edustus (ns. taikakaava: 2+2+2+1).

Tämä taikakaava estää nyt meillä nähdyn tilanteen, jossa suurin puolue pääsee ajamaan vasemmistolaista politiikkaansa vaikka ei-sosialistiset mutta sitä pienemmät puolueet saivat yhdessä huomattavan enemmistön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sveitsin mallissa on valtavasti kopioitavaa. Verotus lievää. Pienyrittäjä ystävällistä. Terveydenhoito on hienosti hoidettu. Paljon pieniä yksityisiä henkilökohtaisia lääkäreitä. Kaikki kansalaiset elättävät myös itsensä, myös maahanmuuttajat. Oleskelulupaa ei uusita ellet itse elätä itseäsi. Sosiaaliturva on lainaa, joka maksetaan takaisin. Kansalaiskyselyitä tehdään paljon ja niiden tuloksia myös kunnioitataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Petteri sössi Kokoomuksen jatkomahdollisuudet suomalaiseen perinteeseen aivan liian oikeistolaisella, suuryrityksiä ja pörssifirmoja, verottomia paratiisi-parasiittejä nuoleskelevalla linjalla. Muutamat äkkirikastuivat miljonääreiksi esim. sote-puolen yksityistämisillä. Rajattomalle ahneudelle annettiin valta. Kyykyttämisestä tehtiin hyve. Kohtuullisuus unohtui. Yhteiskunnan hyvinvointi unohtui. Äänestäjät siirtyivät vaaleissa inhimillisempään suuntaan - sitäkin Kokoomus olisi voinut tarjota mutta jostain syystä hylkäsi hallitusvastuussa kohtuullisuuden (ja tavalliset äänestäjänsä). Oi, miksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Kokoomus yksityisti? Eihän se voinut yksityistää yhtään mitään, sillä Sote kaatui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus ei yksityistänyt mitään vaan koko hallituskausi meni esittäessä tyhmiä idioottiesityksiä ja soten selvityksessä.

Mikäli vaivaudut katsomaan taloustilastoja niin yhteiskunnan hyvinvointi oli parantumassa hyvää vauhtia kun valtion budjetti tasapainoittui miljardeilla. Kun valtion talous tasapainoittuu niin asioita voidaan rakentaa järkevällä tavalla. Valitettavasti vasemmisto puolueet aloittivat massiivisen tuhlauskamppanjan joten talous lähtee taas sivuluisuun ja hyvinvointi tulee heikentymään.

Neljän vuoden päästä tarvitaan taas Kokoomusta selvittämään vasemmisto puolueiden aiheuttamaa taloussotkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus vähensi puoluetukea ja piti koko vaalikauden tiukkaa budjettikuria. Rinteen hallitus korotti puoluetukea ja lisäsi valtion menoja holtittomasti 1,5 miljardilla. Tällä menolla Rinteen hallitus ottaa veroina 4 vuodessa suomalaisilta 6 miljardia euroa enemmän.

Mitä tämä kertoo hallituksien vastuullisuudesta tilanteessa jossa valtion talous on raskaasti velkainen ja alijäämäinen. Mikäli joku ei ymmärrä tätä niin Rinteen hallitus on vastuuton ja välinpitämätön Suomen talouden tilasta ja tulevaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan mielenkiinnolla orpojen talospoliittista ohjelmaa toivottavasti se jaetaan jokaiseen kotiin kannettuna.

Harmittelen Rinteen ja Variksen
turhaa aikaista työttömien simputtelun lopettamisesta.
vaktiivimallin viivyttelyyn liittyvää
saamattomuutta, hallitus voi
kieltää välittömästi lain käytön ja työttömille aiheutuneet menetykset korvataan välittömästi ja saatetaan edesvastuuseen edellisen hallituksen ministerit.

Rinteen lupaamat vappusataset tulee myös panna täytäntöön välittömästi.

Sipilän ja Orpon politiikka on ajanut kuralle kuntien talouden, mutta Rinne on reteesti nekin luvannut hoitaa.

Orpon olisi ennen eduskuntavaaleja pitänyt kertoa kansalle aikomuksena, nyt meidän täytyy odottaa, odottaa ja odottaa neljään vuotta ennenkuin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen hallitus oli äärioikealta oikeita riistäjiä kaikkein heikoimpia ja köyhiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljän vuoden päästä kaikkein heikompien ja köyhiempien tilanne tulee olemaan paljon heikompi kuin Sipilän hallituksen jälkeen. Nähdään vain miten verojen korotukset heikentävät ostovoimaa ja lisäävät työttömyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä se köyhä ei tee asialle yhtään mitään, jotta köyhyys poistuu.

Minäkin olin joskus köyhä opiskelija, jolla oli enemmän lainaa kuin omaisuutta, mutta tein ITSE asialle jotain ja kymmenien vuosien jälkeen en ole enää köyhä.

Köyhyys on erittäin usein itseaiheutettua, mukavuudenhalua elää tuilla, hankkia perhe ymmärtämättä sen aiheuttamia kustannuksia, laiskuutta mm. muuttaa toimeentulon perässä ja kouluttautua. Köyhä on taatusti köyhä myös eläkkeellä. Eläke karttuu työnteolla.

Vammaiset, ja sairaudet (pl. Itseaiheutetut) ymmärrän ja heitä tulee tukea mitä enenevissä määrin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteen vihreä feministihallitus se on, antaa kaikkensa kaiken muun paitsi suomalaisten eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpolla ja mullakin kokkareilla ja kepuleilla (Sipilä, Berber, ...) on tavattoman vaikeaa kun pitkästä aikaa Suomella on isänmaallinen valtioneuvosto joka asettaa suomalaiset kansalaiset etusijalle, kuten demokraattisessa oikeusvaltiossa tietenkin kuuluukin, eikä jakaa palkansaajien rahoja ulkomaisillekin sijoittajille vieläpä täysin vastikkeetta.

Vapaamatkustajat - jopa täysin verottomien valtavien pääomatulojen nostajat - on vihdoinkin saatava ruotuun maksamaan osansa vielä toistaiseksi vapaan, vankan ja vakaan sivistyneen yhteiskuntamme rakentamisesta ja kehittämisestä - ylläpidosta puhumattakaan.

Kepulit Kokkarit ovat kansakuntamme siivelläeläjiä, veronkiertäjiä. Tekevät kaikkensa väistääkseen velvollisuuksiaan isänmaatamme kohtaan.
Velvollisuuksiaan, jotka meille ovat oikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kummallista kun suomi on poikkeuksetta kaikilla kansainvälisillä mittareilla mitattuna kaikkein tasaarvoisin, pienimmät palkkaerot, kaikkein onnellisin kansa, niin aina on näitä törppöjä jotka valittavat kaikesta. Ai niin kansainvälisten vertailujen ja tutkimusten mukaan suomen työmarkkinoiden jäykkyydet estävät vielä paremman tulevaisuuden rakentamisen. Kiitos vasemmistolaisen ay;n yleissitovuus anoana maailmassa tulee heti poistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
48
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
24
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?
23
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image