Kotimaa

Oikeus tuomitsi useista lapsen sek­su­aa­li­sis­ta hy­väk­si­käy­töis­tä lähes viisi vuotta vankeutta – Otti yhteyttä uhreihin sosiaalisessa mediassa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vastaajan kahdeksasta rikoksesta. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 15.1.2019 11:05
Petteri Lindholm

Vankilatuomion lisäksi Hedayatullah Safi joutuu maksamaan useimmille uhreille käräjäoikeuden mukaan korvausta kärsimyksestä.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Hedayatullah Safin neljän vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen viime perjantaina, 11. tammikuuta, käräjäoikeus tiedottaa.

Oikeus passittaa 32-vuotiaan Safin Vantaan vankilaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Safin yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset on tehty vuoden 2018 aikana huhtikuussa, toukokuussa ja heinäkuussa.

Käräjäoikeuden mukaan Safi on ollut yhteydessä uhreihinsa sosiaalisessa mediassa, jossa hän on pyytänyt lapsia tapaamisiin.

Hänen on onnistunut tavata kolmea uhria. Yhden uhrin kanssa Safi on ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä, käräjäoikeus kertoo.

Viesteissään uhreille hän on tuomion mukaan altistanut lapset seksuaalisille sisällöille tai seksuaalisesti latautuneille aineistoille.

Safi on ollut vangittuna heinäkuusta 2018 lähtien.

Korvausta useimmille uhreille

Vankilatuomion lisäksi Safi joutuu maksamaan osalle uhreista korvausta ja maksamaan heidän oikeudenkäyntikulujaan.

Korvausta kärsimyksestä Safi velvoitetaan maksamaan seitsemälle uhrille.

Yksi uhreista ei hakenut korvausta.

Suurin korvaus on 13 000 euroa: tilapäisestä haitasta 2 500 euroa, kiputilasta 500 euroa ja kärsimyksestä 10 000 euroa.

Muiden uhrien korvaukset vaihtelevat suuruudeltaan 1 200 eurosta 1 800 euroon.

Lisäksi käräjäoikeus velvoitti Safin maksamaan viiden uhrin oikeudenkäyntikulut, joiden suuruus vaihtelee 1 854 eurosta 2 550 euroon.

Tuomio ei ole lainvoimainen, koska tuomittu voi valittaa oikeuden ratkaisusta hovioikeuteen.

MAINOS

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
123
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
29
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
26
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image