Kotimaa

Ministeri Berner ei asetu ehdolle edus­kun­ta­vaa­leis­sa – on ehdolla ruot­sa­lais­pan­kin hallitukseen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 19.2.2019 20:58
STT

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Berner vahvisti asian STT:lle tiistai-iltana.

Ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti Bernerin olevan ehdolla pankin hallitukseen. Yhtiökokous järjestetään Tukholmassa ensi tiistaina, jolloin lopullinen päätös uusista hallitusjäsenistä tehdään. Asia oli esillä ruotsalaismediassa.

– Suomessa on eduskuntavaalit huhtikuun alussa ja hän (Berner) ei asetu uudelleen ehdolle. Hänestä ei siis tule ministeriä ja hallitukseksemme jäsentä samanaikaisesti, sanoo SEB:n viestintäpäällikkö Frank Hojem Dagens Industrille.

Suomessa asiasta kertoi ensin MTV.

SEB eli Skandinaviska Enskilda Banken tarjoaa rahoitus- ja omaisuudenhoitopalveluita Pohjoismaissa.

Berner valittiin vuoden 2015 vaaleissa kansanedustajaksi vajaalla 10  000 äänellä keskustan sitoutumattomana ehdokkaana Uudenmaan vaalipiiristä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Berner on sekä Suomen että Sveitsin kansalainen. Hän on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt realisoitui ensimmäinen hillotolppa, jonka ruotsalaispankit lupasivat bernerille ja sipilälle, kun he ottivat nordean takaisin suomen vastuulle.
Omapäinen teko pääministeriltä ja se maksaa vielä paljon veronmaksajille. Tulee maksamaan ainakin yhtäpaljon kuin Kataisen osoittama heikkous venäjän oligarkkien edessä sähkön siirtomaksujen myynnistä fortumilta australialaisille ja kanadalaisille rahoitusyhtiöille, että oligarkit saattoivat ostaa sähkön suomen jakelumarkkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole yllätys ettei asetu ehdolle. Berner oli Sipilän löytö, joka yrtti agresiivisesti tehdä omanlaista politiikkaa eli hämmentää ja yksityistää valtionomaisuutta niin paljon kuin neljässä vuodessa ehtii. Ja ehtihän siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteen Valtionosuudenkin möivät alle 50%:iin ilman eduskunnan keskustelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän poliiittinen suojatti ja löytö ministeriksi. Ehti tuhota ainakin maaseudun taksipalvelut.
Siinä saapi kepulaiset tosissaan selittää maaseudun ihmisille, kuinka Sipilä on hieno tyyppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehti tienata mukavasti rahaa veronmaksajilta aivan ilman omaa ansiota. Nättiä kun saa kunnon tilin ilman mitään viisaita lausuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sinnehän hän paremmin kuuluukin. Harmi, että tuli vedetyksi sivusta noinkin tärkeälle paikalle maamme politiikassa. Sai paljon sekavuutta aikaan ja lisäsi epäluottamusta systeemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdin jo menettää toivoni, ettei Berner tee yhtään oikeaa päätöstä. Nyt teki, kun ei asetu enää ehdolle.

Ai niin, "onnea" ruotsalaiset, tulette sitä tarvitsemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää siirtää säästöt pois SEBistä. Muuten ne on menetetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi. Vielä olisi ollut paljon yksityistettävää. Lopuksi olisi voinut yhtiöittää koko Suomen ja myydä ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosien paras uutinen pitkään aikaan. Niin paljon sai tuhoa aikaan köyhien silmistä katsoen, hyvä että älysi lähteä muille maille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoititko, että pääsee tästä kateuden tyyssijasta fiksuimmille maille? Näinhän se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa maa joka voittaa on Sveitsi. Siksi, kun Berner ei palaa sinne takaisin. Tai no, taitaa Suomi voittaa vielä enemmän. Ruotsista en niinkään ole varma :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image