Kotimaa

Ministeri Berner ei asetu ehdolle edus­kun­ta­vaa­leis­sa – on ehdolla ruot­sa­lais­pan­kin hallitukseen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 19.2.2019 20:58
STT

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Berner vahvisti asian STT:lle tiistai-iltana.

Ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti Bernerin olevan ehdolla pankin hallitukseen. Yhtiökokous järjestetään Tukholmassa ensi tiistaina, jolloin lopullinen päätös uusista hallitusjäsenistä tehdään. Asia oli esillä ruotsalaismediassa.

– Suomessa on eduskuntavaalit huhtikuun alussa ja hän (Berner) ei asetu uudelleen ehdolle. Hänestä ei siis tule ministeriä ja hallitukseksemme jäsentä samanaikaisesti, sanoo SEB:n viestintäpäällikkö Frank Hojem Dagens Industrille.

Suomessa asiasta kertoi ensin MTV.

SEB eli Skandinaviska Enskilda Banken tarjoaa rahoitus- ja omaisuudenhoitopalveluita Pohjoismaissa.

Berner valittiin vuoden 2015 vaaleissa kansanedustajaksi vajaalla 10  000 äänellä keskustan sitoutumattomana ehdokkaana Uudenmaan vaalipiiristä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Berner on sekä Suomen että Sveitsin kansalainen. Hän on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt realisoitui ensimmäinen hillotolppa, jonka ruotsalaispankit lupasivat bernerille ja sipilälle, kun he ottivat nordean takaisin suomen vastuulle.
Omapäinen teko pääministeriltä ja se maksaa vielä paljon veronmaksajille. Tulee maksamaan ainakin yhtäpaljon kuin Kataisen osoittama heikkous venäjän oligarkkien edessä sähkön siirtomaksujen myynnistä fortumilta australialaisille ja kanadalaisille rahoitusyhtiöille, että oligarkit saattoivat ostaa sähkön suomen jakelumarkkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole yllätys ettei asetu ehdolle. Berner oli Sipilän löytö, joka yrtti agresiivisesti tehdä omanlaista politiikkaa eli hämmentää ja yksityistää valtionomaisuutta niin paljon kuin neljässä vuodessa ehtii. Ja ehtihän siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteen Valtionosuudenkin möivät alle 50%:iin ilman eduskunnan keskustelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän poliiittinen suojatti ja löytö ministeriksi. Ehti tuhota ainakin maaseudun taksipalvelut.
Siinä saapi kepulaiset tosissaan selittää maaseudun ihmisille, kuinka Sipilä on hieno tyyppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehti tienata mukavasti rahaa veronmaksajilta aivan ilman omaa ansiota. Nättiä kun saa kunnon tilin ilman mitään viisaita lausuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sinnehän hän paremmin kuuluukin. Harmi, että tuli vedetyksi sivusta noinkin tärkeälle paikalle maamme politiikassa. Sai paljon sekavuutta aikaan ja lisäsi epäluottamusta systeemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdin jo menettää toivoni, ettei Berner tee yhtään oikeaa päätöstä. Nyt teki, kun ei asetu enää ehdolle.

Ai niin, "onnea" ruotsalaiset, tulette sitä tarvitsemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää siirtää säästöt pois SEBistä. Muuten ne on menetetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi. Vielä olisi ollut paljon yksityistettävää. Lopuksi olisi voinut yhtiöittää koko Suomen ja myydä ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosien paras uutinen pitkään aikaan. Niin paljon sai tuhoa aikaan köyhien silmistä katsoen, hyvä että älysi lähteä muille maille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoititko, että pääsee tästä kateuden tyyssijasta fiksuimmille maille? Näinhän se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa maa joka voittaa on Sveitsi. Siksi, kun Berner ei palaa sinne takaisin. Tai no, taitaa Suomi voittaa vielä enemmän. Ruotsista en niinkään ole varma :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
43
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image