Kotimaa

Ministeri Berner ei asetu ehdolle edus­kun­ta­vaa­leis­sa – on ehdolla ruot­sa­lais­pan­kin hallitukseen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 19.2.2019 20:58
STT

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole asettumassa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Berner vahvisti asian STT:lle tiistai-iltana.

Ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti Bernerin olevan ehdolla pankin hallitukseen. Yhtiökokous järjestetään Tukholmassa ensi tiistaina, jolloin lopullinen päätös uusista hallitusjäsenistä tehdään. Asia oli esillä ruotsalaismediassa.

– Suomessa on eduskuntavaalit huhtikuun alussa ja hän (Berner) ei asetu uudelleen ehdolle. Hänestä ei siis tule ministeriä ja hallitukseksemme jäsentä samanaikaisesti, sanoo SEB:n viestintäpäällikkö Frank Hojem Dagens Industrille.

Suomessa asiasta kertoi ensin MTV.

SEB eli Skandinaviska Enskilda Banken tarjoaa rahoitus- ja omaisuudenhoitopalveluita Pohjoismaissa.

Berner valittiin vuoden 2015 vaaleissa kansanedustajaksi vajaalla 10  000 äänellä keskustan sitoutumattomana ehdokkaana Uudenmaan vaalipiiristä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Berner on sekä Suomen että Sveitsin kansalainen. Hän on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt realisoitui ensimmäinen hillotolppa, jonka ruotsalaispankit lupasivat bernerille ja sipilälle, kun he ottivat nordean takaisin suomen vastuulle.
Omapäinen teko pääministeriltä ja se maksaa vielä paljon veronmaksajille. Tulee maksamaan ainakin yhtäpaljon kuin Kataisen osoittama heikkous venäjän oligarkkien edessä sähkön siirtomaksujen myynnistä fortumilta australialaisille ja kanadalaisille rahoitusyhtiöille, että oligarkit saattoivat ostaa sähkön suomen jakelumarkkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole yllätys ettei asetu ehdolle. Berner oli Sipilän löytö, joka yrtti agresiivisesti tehdä omanlaista politiikkaa eli hämmentää ja yksityistää valtionomaisuutta niin paljon kuin neljässä vuodessa ehtii. Ja ehtihän siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteen Valtionosuudenkin möivät alle 50%:iin ilman eduskunnan keskustelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän poliiittinen suojatti ja löytö ministeriksi. Ehti tuhota ainakin maaseudun taksipalvelut.
Siinä saapi kepulaiset tosissaan selittää maaseudun ihmisille, kuinka Sipilä on hieno tyyppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehti tienata mukavasti rahaa veronmaksajilta aivan ilman omaa ansiota. Nättiä kun saa kunnon tilin ilman mitään viisaita lausuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sinnehän hän paremmin kuuluukin. Harmi, että tuli vedetyksi sivusta noinkin tärkeälle paikalle maamme politiikassa. Sai paljon sekavuutta aikaan ja lisäsi epäluottamusta systeemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdin jo menettää toivoni, ettei Berner tee yhtään oikeaa päätöstä. Nyt teki, kun ei asetu enää ehdolle.

Ai niin, "onnea" ruotsalaiset, tulette sitä tarvitsemaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää siirtää säästöt pois SEBistä. Muuten ne on menetetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi. Vielä olisi ollut paljon yksityistettävää. Lopuksi olisi voinut yhtiöittää koko Suomen ja myydä ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosien paras uutinen pitkään aikaan. Niin paljon sai tuhoa aikaan köyhien silmistä katsoen, hyvä että älysi lähteä muille maille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoititko, että pääsee tästä kateuden tyyssijasta fiksuimmille maille? Näinhän se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa maa joka voittaa on Sveitsi. Siksi, kun Berner ei palaa sinne takaisin. Tai no, taitaa Suomi voittaa vielä enemmän. Ruotsista en niinkään ole varma :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image