Kotimaa

Miksi ihmiset nousivat hen­ki­lö­au­tos­ta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli

Luumäki sijaitsee Kouvolan ja Lappeenrannan puolivälissä. Onnettomuus sattui Kuutostiellä, jossa on kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 21.7.2019 10:33 | Päivitetty 21.7.2019 10:34
Tanja Nuotio

Henkilöauto oli pysähtynyt Kuutostielle, ja kaksi ihmistä nousi autosta tielle. Takaa tullut rekka-auto törmäsi heihin sekä pysäköityyn autoon.

Kaksi ihmistä on kuollut viime yönä Etelä-Karjalassa Luumäellä, kun he jostakin syystä nousivat Kuutostiellä henkilöautosta suoraan rekan eteen.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoo, että henkilöauto oli pysähtynyt valtatielle Jurvalan kohdalla noin kahden aikaan yöllä ja autosta oli noussut kaksi henkilöä tielle.

Takaa tullut rekka-auto oli törmännyt heihin sekä pysäköityyn autoon. Tiellä olleet kaksi henkilöä menehtyivät välittömästi, ja sen lisäksi yksi henkilöautossa sisällä ollut henkilö loukkaantui.

Poliisi tutkii asiaa ja tiedottaa asiasta lisää sunnuntaina päivällä.

STT kertoo, että pelastuslaitoksen mukaan tiellä on onnettomuuspaikan kohdalla kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan. Onnettomuus sattui Kouvolan suuntaan menevillä kaistoilla. Tie onnettomuuspaikalla on suora.

Palomestari Arto Tainan mukaan sää oli yön aikana Luumäellä hyvä, ja tie onnettomuuspaikalla oli kuiva, STT kirjoittaa. Luumäki sijaitsee Kouvolan ja Lappeenrannan puolivälissä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Onko kyseessä moottoritie, Pysähtyminen/pysäköiminen on silloin lainvastaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahden aikaan yöllä lienee näkyvyys aika heikko. Tuskin kukaan kuljettaja osaa ennakoida jonkun seisauttavan ajoradalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rekalla vauhtia kaksikaistaisella varmaan 80-90.
Ei se pysähdy kuin seinään, Ja miten siinä kävisi perävaunun.
En ole asiantuntija, en koskaan rekkaa ajanut, mutta maalaisjärjellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on taas raskaan ajoneuvon kuski katsellut ajaessaan somea..Ei tuo muuten kyllä onnistu jos eteensä katsoo..
Taitanut myös univajetta olla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos et kommentoisi asiaa millään tavalla, kun et voi mitenkään tietää mitä on tapahtunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osanotto asian osaisille. Kapotaasi kuski tuli heti mieleen ku näin uutisen, tappvat kohta enemmän autoilijoita ku syöpä.
Ite selvisin ajamalla metsään, kun ukrainalais kuski tuli puolikkaalla poikittain vastaan talvikelillä.
Ukrainalais kuski/liettualainen auto/puolalainen kärry, kuski selvisi ilman sakkoja ja seuraamuksi.
Onneksi vain rekka, sähkölinjat ja opastustaulut meni päreiksi, ja oma auto lunastukseen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kapotaasi kuskeja suojellaan viimeseen asti, onnettomuuden aiheuttamisesta ei tule seuraamuksi juuri koskaa, kunkuski häipynyt jo maasta ennen ku rekka on saatu ojanpohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekkö alkoholilla osuutta asiaan myös. Se on kumma, että erityisesti kesäöinä tapahtuu kaikenlaisia ihmeellisiä onnettomuuksia. "Vaara" ei ole koskaan lomalla, vaan on läsnä 24/7.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö meidän odottaa lisätietoa, ennen kuin lynkkaamme rekan kuljettajan? Raskas rekka ei pysähdy hetkessä eikä koukkaaminenkaan ole aivan yksinkertaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto oli pysäköity pientareelle ja Ihmiset olivat loikanneet tienpuoleisesta ovesta suoraan rekan alle. Rekkakuski ei kerinnyt tehdä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miksi ammattiautoilija ajoi pysähtyneen auton perään pitkällä suoralla hyvässä kelissä tappaen kaksi"olisi otsikkona parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa auto on sammunut siihen ja kaksi on mennyt autosta ulos katsomaan, että mikä vika autossa mahtaa olla. Varoituskolmiota ei ehditty laittaa, kun takaa tuleva rekka ajoikin päälle. Luumäellä muutenkin rekkaliikenne aivan käsittämätöntä. Ei auta paljon sekään, että on kaksi kaistaa, jos kuskin tarkkaavaisuus on jossain toisaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata kommentoida kun ei tiedä mitä oikeasti on tilanteessa tapahtunut. Annetaan viranomaisten hoitaa tämä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuljettajan on pystyttävä pysäyttämään ajoneuvo tien näkyvällä osaalueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai näin, mutta kyllä ihmisillä täytyy olla itsesuojeluvaistoakin...ihan turhista syistä ei autoa pidä pysäyttää ajokaistalle ja sitten pomppia autosta ulos... Asia varmaan tutkitaan ja aikanaan tulee oikeuden päätös, mutta oli se sitten mikä tahansa, fakta on se, että kuolleita tuli kaksi...se ei enää ole korjattavissa, olkoon sitten syyllinen kuka hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys tässä on, että miksi takaa tullut rekka ajoi kahden ihmisen yli sekä törmäsi myös autoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysähtyykö rekka noin vain. Jos henkilöt vielä poistuu ajoradan puolelta, vaikea on tilanne.
Ei nyt syyllistetä vielä ketään kun asiaa ei tunneta.
Tosi ikävä, murheellinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On syytä tarkistaa kuorma- auton kuljettajan kännykänkäyttö. Kun menoa katselee, niin siinä ryhmässä kännykkään puhuminen ja käyttö on jatkuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
45
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image