Kotimaa

Mag­neet­ti­me­dia julkaisi taas juu­ta­lais­kir­joi­tuk­sen

Kotimaa 25.10.2013 10:18 | Päivitetty 25.10.2013 10:54
Kaleva, STT

Ilmaisjakelulehti Magneettimedia on jälleen julkaissut juutalaiskirjoituksen. Eilen julkaistussa jutussa kerrotaan muun muassa juutalaisten vastustavan sananvapautta.

Kirjoitus on suomennos ulkomaalaisessa verkkolehdessä vuonna 2009 julkaistusta kirjoituksesta. Tekstin mukaan juutalaisyhteisö näkee sananvapauden ongelmana, koska sitä voidaan käyttää juutalaisten ja Israelin kritisoimiseen. 

Maanantaina lehden päätoimittaja Juha Kärkkäinen sai sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan aiemmin julkaistut jutut olivat vihapuheen kaltaista juutalaisvastaista propagandaa, joka ei nauti sananvapauden suojaa.

Oikeus määräsi myös, että yhtiön täytyy maksaa 45 000 euron edestä yhteisösakkoa. Oikeuden mukaan myös J. Kärkkäinen Oy on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Juha Kärkkäinen kertoo Österbottens Tidning ja Vasabladet -lehdissä, ettei pidä uusia kirjoituksia antisemitistisinä eikä ole huolissaan seurauksista.

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälän mukaan uudet kirjoitukset eivät vaikuta tuomioon, mutta ne voivat johtaa uuteen poliisitutkintaan.

Jutun alla oleva liikuteltava aikajana valottaa Magneettimedian ympärillä vuosien varrella olleet kohut.

Internet Explorerilla aikajana ei toimi kunnolla versiota 8 vanhemmilla selaimilla. Aikajana ei toimi välttämättä oikein myöskään kaikilla mobiililaitteilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (179)

Onko suomen oikeuslaitos todellakin näin persiillään juutalasiin päin..kyllä asioista pitää saada puhua niiden oikeilla nimillä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kärkkäinen! Olet osunut naulankantaan!Ihmisten on hyvä tietää missä mennään ja kuka tai ketkä tätä maailmanherruutta johtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitetaan että USA olisi rähmällään Iisraelin suhteen.
Mitä pitäisi ajatella siitä että USAn kansallinen turvallisuusjärjestö NSA lähettää kaikki tiedustelutietonsa suoraan Iisraelin vastaavalle järjestölle .
Jos USA ei ole rähmällään niin MITÄ SITTEN ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan viitsinyt lukea koko lehteä,mutta Kärkkäisellä käyn tasaisin väliajoin. Eikö sitä voi kuitenkin maalaisjärkeä käyttää,kirjoittipa tuo mitä hyvänsä,sillä ku ei itellä sitä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi nyt mutta magneettimedia kirjoitaa paljon sellaista totuutta, mitä juurikin valtamediamme valehtelee ja aivopesee ihmisiä uskomaan vallan toisin. Onpa ikävää juutalaisia kohtaan, kun heidän on nyt nostettu jalustalle, josta ei uskalla mitään kirjoittaa. (meinaan että tuo heidän yli-ihmisiksi nostaminen tulee varmuudella aiheuttamaan pahan vastareaktion ja inhon)

Suomalaisia, yrittäjiä ja heteroita saa kyllä haukkua vaikka millä mitalla. Lukekaapa vaikka Ottawan sopimusta ja GMO-herkkuruokaa koskevat kirjoitukset vaikka Aamulehdestä ja sen jälkeen Kärkkäisen lehdestä, niin huomaatte valtavan eron. AL-propakanda on huonosti perusteltua ( kuten rokotusmarkkinointikin) ja taas tuon vapaan median tiedot ovat paljon paremmin perusteltuja ja niissä on lähteet yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokaisella on oma nokka lähempänä ,on se niin monta kertaa nähty täsä elämän varrella ,esim.perinnönjako työpaikasta taistelu jokaisella esim,lapsenhuoltajuus ja kellä on parhaimmat joulu ja syntymäpäivälahjat kellä on vara mihinkin ja minkä näkönen on ja minkälaisella autolla ajat ja lopussa miten asut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidanpa lähteä paksun lompakon kans Kärkkäiselle jouluostoksille. Sananvapaus on niin arvokas asia, että sitä kannattaa puolustaa. Saavathan jehovalaisetkin jakaa Vartiotorniaan, ja luterilaiset Raamattujaan. Ja kukapa meistä on oikea henkilö sanomaan, mikä on totuus noissa uskon asioissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muita lääkkeitä vastaan minä en ole kuii liika annostusta vastaan ja pakkopaitaa vastaan ja jos ei saa olla oma itsensä ilman mitään psyyke lääkitystä että pitäisi aina olla jollekin mieli kielin niin kuin itse olisitte täydellisiä .minä syön silloin kun minulla on nälkä ja liikun sillon kun on pakko käydä kaupassa ,ajatukseni on omiani ja elämän kokemusta on ja piste

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä arvostan sananvapautta vaikka se kyseenalaistaisikin vallassa olevia "virallisia totuuksia" ettehän tekään ole kaikki kanssani samaa mieltä ko.asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä antaa tietoa kansalle.Ei pitäisi kenenkään hermostua jos lukee sana juutalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juutalaisista kriittiseen sävyyn kirjoittaminen ei ole antisemitismiä silloin, kun kyseessä on henkilöiden, instituutioiden tai Israelin valtion aiheellinen kritiikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko aiheeton kritiikki sitten antisemitismiä? Kuka määrittelee aiheellisen ja aiheettoman kritiikin rajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kamalaa, taas juutalaiskirjoitus! Alioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, joten tämä asia on vielä katsomatta. Jos tässä maassa todella aiotaan suitsia sananvapautta radikaalisti lisää, eikö olisi paikallaan toimia avoimesti ja palata ennakkosensuuriin. Onhan mahdotonta tietää tarkasti, missä sopivan ja sopimattoman jutun raja kulkee. Huonompi vaihtoehto on itsesensuuri ja varman päälle pelaaminen ("vaarallisten" aiheiden välttely yms.). Tai sitten jatketaan tällä käräjöintilinjalla. Opposition nurjentamiseen se on tehokas keino, mikä on havaittu mm. Venäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se hyvin todennäköistä elämmehän eurostoliitossa eli toisin ajattelijoiden helvetissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekee Kärkkäisen hallitus tällä kerralla? Paheksuu, vai ryhtyy toimenpiteisiin? Miksi muuten Kaleva ei kerro ketä on hallituksessa? Vieläkö ainakin yksi sama kuin Kalevan hallituksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeen toimenpiteitä. Miksi muka juutalaisten pitää olla niin tabu, ettei niistä saa puhua edes tosiasioissa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen voisi avata myös sitä kuinka paljon hänelle maksetaan tuosta lehdessä olevasta törkysisällöstä? Jos siitä hiukan sakkoja joutuukin maksamaan, niin eiköhän siitä jää myös kivasti sukan varteenkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (179)

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
53
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
28
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
25
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image