Kotimaa

Maan tunnetuimpiin kuuluva maahanmuuton vastustaja tuomittiin huu­me­ri­kok­ses­ta

Kotimaa 20.12.2016 16:39 | Päivitetty 20.12.2016 22:01
Henripekka Kallio

Oululainen kansalaisaktivisti Junes Lokka on tuomittu sakkorangaistukseen huumausainerikoksesta.

Lokka oli viljellyt laittomasti hamppukasveja ja pitänyt hallussaan niistä saamaansa kannabista. Hänet tuomittiin 100 päiväsakkoon, mistä kertyi maksettavaksi yhteensä 600 euron sakkorangaistus. Lokka tunnusti menettelyn esitutkinnassa.

Lokka on yksi maan näkyvimmistä maahanmuuton vastustajista. Hän muun muassa kuvasi syksyllä luvatta Oulussa paljon julkisuutta saaneen insestioikeudenkäynnin, jossa syytetty oli ulkomaalaistaustainen mies.

Lokka kerää kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa rahaa Junes Lokan tukiyhdistykselle osallistuakseen keväällä Oulussa kuntavaaleihin.

Juttua korjattu 22:01: Poistettu jutun lopusta virheellinen tieto siitä, että rahankeräystä varten tarvittaisiin lupa, sillä keräyslupaa ei nykyään tarvita enää alle puolta vuotta ennen vaaleja.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Miksi yhteiskunnan pitää ylläpitää tälläisia syntyperäisiä (ml. rikostuomion saaneita) suomalaisia, jotka osaavat sentään kielen, heille on tarjolla monipuoliset opiskelumahdollisuudet ilmaiseksi ja sitä kautta mahdollisuus työllistyä? Jos ei alkuperäinen ammatti lyö leiville, niin sitten uudelleenkouluttautumisen kautta uuteen ammattiin.

Syntyperäiset suomalaiset sohvalla makaajaat päihde- ym. ongelmineen maksavat veronmaksajille moninkertaisina kustannuksina (työllistyystuki, asumis- ym. tuet, päihde- ym. ongemista aiheuvat ylimääräiset kustannukset terveydenhuollolle, poliisille, oikeuslaitokselle jne. - erilaisten kustannusten vyöry on loputon).

"Kiltit" veronmaksajat maksavat näiden elämäntyylin - ja ihmettelevät itse, kun verojen jälkeen tilistä jää yhä vähemmän ja vähemmän oman perheen ja lasten hyväksi, menoista kun tingitään enenevissä määrin. Katsos kun isä ja äiti kustantavat oman perheensä elämisen lisäksi myös syntyperäisten sohvaperunoiden elämäntyylin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro mitä ovat sitten nämä turvapaikanhakijat, jotka tulevat joka tapauksessa enemmän haittaa auheuttamaan veronmaksajille ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää kaveri tunnetaan. Oulun työvoimatoimisto, alkakaa katsomaan tälle kaverille työpaikka, loppuisi turha vouhotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea ja menstytä vain vaaleihin. Itse äänestän yhteiskuntarauhaa kannattavia ehdokkaita jotka myöskin noudattavat yhteiskunnan säätämiä lakeja ja tekevät muutosta lainsäädännön kautta. Tähän kuuluu myös YK:n ihmisoikeudet ja niiden kunnioittaminen sukupuoleen, terveyteen, ikään ja ihonväriin katsomatta. En äänestä ketään jonka argumentointi perustuu vainoharhaiseen pelkoon ja ihmisten keinotekoiseen jaotteluun parempiin ja huonompiin ja jolla motiivit arvomaailmassa eivät ole itselleen selvät omalta kohdaltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen voi olla myös täysin tuloton ja sakko sama 6e/ päivä. Turhaa ilkeillä tai analysoida yksilöä pelkän sakkosumman perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

100 paivasakkoa ja summana 600 euroa.
Jatka on pitka-aikaistyoton, ei hyvaa paivaa.
Miksi mies ei uskalla menna toihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta sallii rahan keräyksen jo 6 kk ennen vaalia ilman mitään lupia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhriton rikos.

Kalifornia, Washington yms. muut osavaltiot näyttävät suuntaa. Rankaisu tällaisesta "rikoksesta" on tarpeeton ja syö poliisiin vähiä resursseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se paitsi syö poliisin vähiä resursseja, myös kansan kunnioitusta lakia kohtaan. Epäoikeudenmukaisina ja järjettöminä pidetyt lait murentavat myös tarpeellisten lakien uskottavuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei siitä näkökulmasta olisi vara ollakaan vastustamassa, mutta jos intressit ovatkin palvella toista valtiota, niin ei siinä tapauksessa ole väliä missä on syntynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että kannabiskasvatusta omaan käyttöön. Noh, jos valtio olisi laillistanut kyseisen kasvin ja jakelisi myyntilupia verotusta vastaan, ymmärtäisin tämän vauhkoamisen. Mutta hei, eikös siinä olisi valtiolle rahalähteen paikka? Tuota ainetta kuitenkin käytetään jatkuvasti enemmän ja yleinen mielipide sitä kohtaan muuttuu jatkuvasti suvaitsevammaksi (Poislukien ne perinteiset juttutuvan itkuraivarit jotka ammatikseen vastustavat kaikkea).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki ei ole sama kaikille. Hippi kasvatti itselleen -> 600€ sakkoa , Somali salakuljetti 22 kiloa huumeita Suomeen -> 180€ sakkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat varmaan sitä kahvista hitusen vahvempaa mistä ei tule edes pää kipeäksi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässääkin on aihetta yli puoluerajojen kannattaa kansalaisaloitetta kannabiksen depenalisaatiota varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi voisi laillistaa omaan käyttöön kasvattamisen. Ah, mutta jokuhan voisi itse kasvattamallaan hampulla korvata alkoholimonopolimme tuotteet ja siinä sivussa myös osan apteekkituotteista. Eihän se käy. Menetetty veroeuro on menetetty veroeuro.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinäpä sen sanoit, tulee tällä holhous meiningillä laillistumaan vasta sitten kun jokaiseen kasvatus talouteen löytyy oma virka valvoja kuka seuraa kasvatusta ja tarkkaan laskee verosummat ja että eihän vahingossakaan vaikka anna tai myy tuotetta ulkopuolisille! tämä maahan menisi ihan sekaisin jos niin pääsisi käymään! pidetään maa järjissään juottamalla ihmisille monopoli viinaa! hyvää terveyttä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeita en käytä, mutta alkoholit tilaan saksasta. Monopoli ei rikastu minun rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

99 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image