Kotimaa

Lukuisia ei­nes­tuot­tei­ta vedetty pois S-ryhmän ja Lidlin kaupoista – Syynä raaka-ai­ne­toi­mit­ta­jan epäily listeriasta

Takaisinveto koskee muun muassa Prismoissa myytyjä tuotteta. Kuvituskuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 22.11.2019 20:14
Taneli Koponen

S-ryhmä on saanut tiedon neljästä tuotteesta, joissa on mahdollisesti riski listeriasta. Myös Lidl on poistanut tuotteita myynnistä.

S-ryhmä tiedotti perjantaina vetävänsä varotoimenpiteenä kaupoista pois Makula 305g Club Wrap -tuotteen. S-ryhmä kertoo raaka-ainetoimittajan ilmoittaneen, että valmistuslinjastolta on mahdollisesti tarttunut Listeria monocytogenes -bakteeria broilerin lihaan, jota on käytetty takaisinvedettävässä tuotteessa.

Tuotteen myyjiä ovat Prisma, S-market, ABC-market, Sale, Alepa, Sokos sekä Food Market Herkku. Tuotetta on ollut myynnissä 16. marraskuuta alkaen. S-ryhmä pyytää kuluttajia hävittämään wrapin sekajätteen mukana. Virheellisen tuotteen pakkausetiketti pyydetään palauttamaan ensisijaisesti ostopaikkaan, jossa se hyvitetään.

S-ryhmä kertoo saaneensa tavarantoimittajilta tiedon myös muita tuotteita koskevista takaisinvedoista. Niissä on käytetty samaa raaka-ainetoimittajaa. Tuotteet ovat Härmän SnackPoint Oy:n Suomi Kinkku-juustorieska 150 g, Kinkkukolmari 150 g sekä Kinkkukakku 750 g.

Lidl kertoo poistaneensa myynnistä Deli Corner paahtopaistirieskat, joiden viimeinen käyttöpäivä on merkitty ajalle 23. -27. marraskuuta.

Lidlin mukaan myynnistä on poistettu myös Select & Go kanarullat, joiden viimeinen käyttöpäivä on 22. - 28. marraskuuta. Lidl poistaa kyseiset tuote-erät myynnistä varotoimenpiteenä, koska tuotteiden valmistajan Evertaste Oy:n mukaan kyseisiin viimeisen käyttöpäivän mukaisiin eriin kohdistuu listeriariski.

Listeria monocytogenes -bakteereita oli löytynyt raaka-ainetoimittajan omavalvonnasta. Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuotteiden käyttö ja hävittämään tuotteet.

Myös Fazer leipomot on tiedottanut takaisinvedosta, joka koskee puolestaan Reissumies-leipiä. Yhtiö vetää markkinoilta Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135 g tuotteet varotoimenpiteenä listeriaepäilyn vuoksi. Tuotteet valmistaa Fazerin alihankkija.

Alihankkijan raaka-ainetoimittajan mukaan he ovat löytäneet omavalvonnassaan käyttämästään raaka-aineesta Listeria monocytogenes -bakteereita. Samalla tuotantolinjalla valmistettua raaka-ainetta on käytetty Oululainen Reissumies Eväsleipä Chilikana 135 g tuotteissa, joiden viimeinen käyttöpäivä on 22.11.-29.11. välillä. Takaisinveto ei koske muita eriä.

Duodecim-terveyskirjaston mukaan listerioosi on Listeria monocytogenes -bakteerin aiheuttama tauti, joka voi aiheuttaa lievän ripulin tai vakavan verenmyrkytyksen ja aivokalvotulehduksen.

Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastustuskyvyltään heikentyneille sekä raskaana oleville. Fazer ohjeistaa kuluttajia hävittämään kyseisen erän tuotteet ja lähettämään pakkauksen Fazerin kuluttajapalveluun hyvityksen saamiseksi.

Kommentoi

Hatun nosto yritykselle. Omavalvonta toimii. Asiaan puututaan heti oikealla tavalla. Olis voineet olla hiljaa ja toivoa että mitään ei kuulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omavalvonnan tehoa tehottomuutta elintarvikevalvonnassa, jos sitä enään on olemassakaan.

Lähetetäänkö lääkärissä käynti
laskut ja labrakokeen tuloksetkin suoraan kauppaan?

Kaupan on helppo jäljittää kaikki
bonusasiakkaansa jotka on
joutuneet listerian uhreiksi puutteellisen omavalvonnan
seurauksena , mutta jotka ei bonuksia keräile ja saa vakaviakin oireita ja ovat maksaneet ostoksensa käteisellä?

Halpuutettuja hintoja ja iihmisillä tehtäviä kokeita on mahdollistanut viranomaisten valvonnan puuttuminen ja
johtanut elintarviketuottajien leväperäiseen suhtautumiseen ihmisten terveyden ja
hyvinvoinnin kustannuksella.

Turvallisten ja terveellisten elintarvikkeiden saanti on kansalaisten oikeus, välinpitämättömät ja leväperäiset elintarviketuottajat pitää viranomaisten toimesta saattaa vastuuseen laiminlyönneistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja todellisuudessa elintarviketurvallisuus on Suomessa aivan huippuluokkaa globaalisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
8
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
7
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
5
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image