Kotimaa

KRP tutkii: Miehet hyökkäsivät bussikuskien kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla, toinen linja-auto oli matkalla Ouluun

Kotimaa 5.12.2018 14:30 | Päivitetty 5.12.2018 17:00
Heidi Peltonen, Ulla Jäske

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta tapahtumaa, joissa linja-auton matkustajien epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun tarkoituksenaan suistaa bussi ulos tieltä.

KRP:n tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Sanna Springaren mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut paikaltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon.

Springaren mukaan kyseessä on ulkomaalaistaustainen noin 30-vuotias mies.

– Miehen motiiveja ei vielä tässä vaiheessa kuulusteluja tiedetä, hän kertoo Lännen Medialle.

Loimaallakin kyseessä oli ulkomaalaistaustainen noin 30-vuotias mies. Springare ei kommentoi mahdollista yhteyttä toistaiseksi tarkemmin.

Uuraisten välikohtaus tapahtui, kun matkustajana ollut mies nousi yhtäkkiä istuimeltaan ja puuttui kuljettajan ajoon. Linja-auton etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat huomasivat tilanteen ja taltuttivat epäillyn. He pitivät epäiltyä painettuna lattiaan ja paikallaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka. 

Tapaus sattui Helsingistä Ouluun matkanneessa linja-autossa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä yhden aikaan. 

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja lievänä pahoinpitelynä. KRP:n mukaan asian tutkinta on alkuvaiheessa. 

Liikennetuhotyön yritys on rangaistava. Itse liikennetuhotyöstä vähttäisrangaistus on vähintään neljä kuukautta vankeutta ja enintään neljä vuotta vankeutta. 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kukaan ei tunnu noteeraavan näitä terroristi hyökkäyksiä, mutta ehkäpä kolmas tulee kun vaan hiljaa odotetaan. Onnistumisella tosin voisi olla karmaisevat seuraukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tulee, nyt harjoiteltiin vasteaikoja ym. Kyllä se kolmannen tuhoisan atakin jälkeen taas päättäjät twiittailevat ja tuomitsevat teot. Järkyttyvät siksi aikaa kun twiittaavat ja sitten unohtavat koko tapauksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin me ollaan menossa ? Näihin järjettömiin yksittäistapauksiin on tultava loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valppaat kanssamatkustajat eivät olisi napanneet terroristia verekseltään kiinni, niin nyt puhuttais ehkä uhreista ja iskusta. Toivottavasti tuomio tulee kans sit kovimman mukaan, eikä jää saamatta siksi, että muut matkustajat estivät tapahtuman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö meidän päättäjillä on otsaa hyväksyä se järjetön GCM sopimus viimepäivien- ja vuosien tapahtumien jälkeen??? Se on monelle viimeinen niitti jatkuvasta sylkemisestä OMAN kansan päälle ja samalla hyväksyä tälläiset JATKUVAT eläimelliset teot Suomalaisia kohtaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkustan bussilla paljon ilmaston ja aatteeni vuoksi. Uskaltaakohan enää ilman turvamiehiä? Taitaa kulut nousta. Pakko ostaa auto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta bussi ja aja sillä, niin muutos ei ole järkyttävä ja saastuttaa enemmän. Minäkin aatteeni vuoksi suosin suomalaista.
Kiitos kuitenkin kommentistasi, siinä sarkasmi tuli hienosti kiteytettyä kommenttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse varastaa rekkoja, helpompi kaapata bussi, tulee onnistumaan jossain välissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista ei ole koskaan dokumentoitu tapahtuneen maassamme. Nyt samana päivänä kaksi,tekotavaltaan samanlaista tapausta. Vaikeaa uskoa etteikö olisi suunniteltua tekoa. Toisaalta, näin turvakameran videon jossa salama iski ukkorukkaan, kolme kertaa minuutin sisällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se se Uuraisten keisarikunnan huutokauppakeikari vai alati häviävän jypin otteisiin tyytymätön Nykäskylän kojelautakamerakuvaaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kuski ei ole keilannut tarpeeksi matkustajia Scanialla kumoon, kun piti asiantuntijan alkaa antamaan neuvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:57
Kansallispukujen tuuletuspiknik järjestetään elokuussa Limingassa
10:57
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
10:26
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
9:46
Pelastuslaitos auttoi mato-onkeen sotkeutuneen naakan vapauteen Muhoksella
9:31
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
9:30
Oikeus pui Helsingin Arabianrannan henkirikosta suljetuin ovin – Taustalla seitsemänvuotiaan uhrin omaisten pyyntö
9:27
Tutkimus: Valtaosalla kilparavihevosista löytyi suun vaurioita kuolainten alueella
29
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
22
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
12
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
10
Pari kysymystä: Miksi Kiimingin ekopisteitä on lopetettu?
9
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
8
Yrittäjä myy "sotkun munkkeja", joita ei ole leivottu missään sotilaskodissa – Sotilaskotiyhdistys pitää toimintaa moraalittomana Tilaajille
8
Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan kotikaupungissaan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image