Kotimaa

KRP tutkii: Miehet hyökkäsivät bussikuskien kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla, toinen linja-auto oli matkalla Ouluun

Kotimaa 5.12.2018 14:30 | Päivitetty 5.12.2018 17:00
Heidi Peltonen, Ulla Jäske

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta tapahtumaa, joissa linja-auton matkustajien epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun tarkoituksenaan suistaa bussi ulos tieltä.

KRP:n tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Sanna Springaren mukaan välikohtauksen aiheuttanut mies oli yllättäen noussut paikaltaan ja puuttunut kuljettajan ajoon.

Springaren mukaan kyseessä on ulkomaalaistaustainen noin 30-vuotias mies.

– Miehen motiiveja ei vielä tässä vaiheessa kuulusteluja tiedetä, hän kertoo Lännen Medialle.

Loimaallakin kyseessä oli ulkomaalaistaustainen noin 30-vuotias mies. Springare ei kommentoi mahdollista yhteyttä toistaiseksi tarkemmin.

Uuraisten välikohtaus tapahtui, kun matkustajana ollut mies nousi yhtäkkiä istuimeltaan ja puuttui kuljettajan ajoon. Linja-auton etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat huomasivat tilanteen ja taltuttivat epäillyn. He pitivät epäiltyä painettuna lattiaan ja paikallaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen partion saapumiseen saakka. 

Tapaus sattui Helsingistä Ouluun matkanneessa linja-autossa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä yhden aikaan. 

KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja lievänä pahoinpitelynä. KRP:n mukaan asian tutkinta on alkuvaiheessa. 

Liikennetuhotyön yritys on rangaistava. Itse liikennetuhotyöstä vähttäisrangaistus on vähintään neljä kuukautta vankeutta ja enintään neljä vuotta vankeutta. 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kukaan ei tunnu noteeraavan näitä terroristi hyökkäyksiä, mutta ehkäpä kolmas tulee kun vaan hiljaa odotetaan. Onnistumisella tosin voisi olla karmaisevat seuraukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai tulee, nyt harjoiteltiin vasteaikoja ym. Kyllä se kolmannen tuhoisan atakin jälkeen taas päättäjät twiittailevat ja tuomitsevat teot. Järkyttyvät siksi aikaa kun twiittaavat ja sitten unohtavat koko tapauksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin me ollaan menossa ? Näihin järjettömiin yksittäistapauksiin on tultava loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valppaat kanssamatkustajat eivät olisi napanneet terroristia verekseltään kiinni, niin nyt puhuttais ehkä uhreista ja iskusta. Toivottavasti tuomio tulee kans sit kovimman mukaan, eikä jää saamatta siksi, että muut matkustajat estivät tapahtuman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö meidän päättäjillä on otsaa hyväksyä se järjetön GCM sopimus viimepäivien- ja vuosien tapahtumien jälkeen??? Se on monelle viimeinen niitti jatkuvasta sylkemisestä OMAN kansan päälle ja samalla hyväksyä tälläiset JATKUVAT eläimelliset teot Suomalaisia kohtaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkustan bussilla paljon ilmaston ja aatteeni vuoksi. Uskaltaakohan enää ilman turvamiehiä? Taitaa kulut nousta. Pakko ostaa auto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta bussi ja aja sillä, niin muutos ei ole järkyttävä ja saastuttaa enemmän. Minäkin aatteeni vuoksi suosin suomalaista.
Kiitos kuitenkin kommentistasi, siinä sarkasmi tuli hienosti kiteytettyä kommenttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse varastaa rekkoja, helpompi kaapata bussi, tulee onnistumaan jossain välissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista ei ole koskaan dokumentoitu tapahtuneen maassamme. Nyt samana päivänä kaksi,tekotavaltaan samanlaista tapausta. Vaikeaa uskoa etteikö olisi suunniteltua tekoa. Toisaalta, näin turvakameran videon jossa salama iski ukkorukkaan, kolme kertaa minuutin sisällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se se Uuraisten keisarikunnan huutokauppakeikari vai alati häviävän jypin otteisiin tyytymätön Nykäskylän kojelautakamerakuvaaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kuski ei ole keilannut tarpeeksi matkustajia Scanialla kumoon, kun piti asiantuntijan alkaa antamaan neuvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:09
Katso puolueiden kannatus pohjoisen vaalipiireissä sekä koko maassa
20:06
Eurovaalien ennakkoäänet on laskettu: Kokoomus suurin, SDP toisena, keskustalle vaalitappio
19:54
Jännitys kasvaa puolueiden vaalivalvojaisissa – Rinne odottaa sdp:lle viimekertaisia eurovaaleja parempaa menestystä
19:16
Äänestys sujuu odotetun rauhalliseen tahtiin Oulussa – Madekoskella keskimääräistä innokkaampia äänestäjiä, ja värttöläiset nuoret erityisen aktiivisia
19:00
Isä, poika ja huolella entisöity Napapiirin junankeula – Jorma Valkama etsi Kastenwagenia kaksi vuotta: "On mahtava tunne, kun auto on valmis ja katsastettu" Tilaajille
19:00
Monacon GP:ssa kolmanneksi sijoittunut Bottas: Vähän sunnuntaiajelua oli
19:00
Leijonien tie MM-finaaliin - katso kooste turnauksen ratkaisuhetkistä
193
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
64
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
49
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
41
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
36
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
34
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
21
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oululaiset ahdasmielisiä

Osa tänne kirjoittavista on kateellisia. Katoppa talouteen ja rahaan liittyviä aloituksia. Enin osa kadehtii, pari poikk... Lue lisää...
Suurin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image