Kotimaa

Kokoomuksen Kai Mykkänen: Emme ole keskustelleet pe­rus­suo­ma­lais­ten johtamasta hallituksesta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo, ettei kokoomus ole puolueena käynyt sellaisia neuvotteluita, joissa hallitusta olisi lähdetty rakentamaan perussuomalaisten johdolla. KUVA: Silja Viitala
Kotimaa 16.7.2019 12:56
Minna Akimo

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Ville Tavion mukaan kokoomus ja perussuomalaiset kävivät keskusteluja hallitusyhteistyöstä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen mukaan kokoomus ei ole puolueena käynyt sellaisia neuvotteluita, joissa hallitusta olisi lähdetty rakentamaan perussuomalaisten johdolla.

– Keskusteluja kaikkien puolueiden johtajien kanssa on käyty, mutta minä en ole ollut läsnä missään sellaisessa, jossa olisi mietitty hallituksen runkoa perussuomalaisten johdolla rakennettavaksi, Mykkänen sanoo Lännen Medialle.

Turun Sanomien haastattelussa (maksullinen sisältö) perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo käyneensä eduskuntavaalien jälkeen keskusteluja hallitusyhteistyöstä kokoomuksen johdon kanssa. Tavion mukaan kokoomus olisi suhtautunut asiaan myönteisesti.

– Kokoomus oli varsin halukas muodostamaan perussuomalaiset–kokoomus–keskusta-hallituksen. Keskustalaisilta ei tullut sellaista vastakaikua, Tavio sanoo lehdessä.

Mykkäsen mukaan yhteistyö perussuomalaisten kanssa olisi ollut vaikeaa erilaisten arvopohjien vuoksi. Mykkäsen mukaan kansainvälisyys on perussuomalaisille "jatkuva punainen vaate".

– Perusristiriita on se, että me uskomme, että Suomen pitää olla sekä kansainvälinen että turvallinen. Perussuomalaisille kansainvälisyys tuntuu olevan jatkuva punainen vaate. Lisäksi he väittivät eduskunnassa EU-puheenjohtajakauden tiedonantokeskustelussa, että EU ei edusta eurooppalaisia, vaan on eliitin projekti.

– Tätä on vaikea yhdistää kansainvälisyyteen ja avoimuuteen, johon kuuluu se, että olemme tiukkoja turvallisuuden suhteen, mutta kaikkia ihmisiä kohdellaan tasavertaisina, Mykkänen sanoo.

Perussuomalaiset olisivat vaatineet hallitusohjelmaan tiukkaa, Tanskan mallin mukaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Tavio: "Perussuomalaiset ainoa Suomen itsemääräämisoikeutta ajava puolue"

Turun Sanomissa Tavio toteaa, että kevään kiemuroista kävi selväksi, ettei kokoomus ainakaan pidä perussuomalaisia hallituskelvottomana.

Samaan aikaan hän kuitenkin sivaltaa oppositiossa istuvaa kokoomusta, sillä Tavion mukaan perussuomalaiset on eduskunnan ainoa kansallismielinen ja Suomen itsemääräämisoikeutta ajava puolue.

– Kokoomus ei ole sellainen. Se on globalisaatio- ja liittovaltiomielinen puolue, hän sanoo lehden haastattelussa.

Velkakierteen lopettamisessa yhteistyön mahdollisuus

Kai Mykkänen näkee, että kokoomusta ja perussuomalaisia yhdistää yhteinen näkemys siitä, mitä Suomen velkaantumiselle pitäisi tehdä.

– Velaksi elämisen pysäyttäminen on asia, jossa jonkinlaista yhteistä pohjaa löytyy. Uskon, että syksyllä tämän piirissä voidaan tehdä yhteistyötä. Yritämme saada hallituksen ymmärtämään, ettei niin voi elää. Mitään tarkkoja keskusteluja tästä ei ole kuitenkaan käyty, Mykkänen sanoo.

Kannatuskilpailu käydään palkansaajista, ei yrittäjistä

Ylen heinäkuussa julkaiseman gallupin mukaan perussuomalaisten suosio oli 19,7 prosenttia ja kokoomus tulee heti toisena 16,8 prosentin kannatuksella.

Vaikka perussuomalaisten kannatus on vahvinta työväestön keskuudessa, myös yrittäjistä osa valuu perussuomalaisten leiriin.

Mykkänen itse ei kuitenkaan näe, että perussuomalaiset olisi yrittäjäpuolue, vaan kilpailu kannattajista käydään palkansaajien leirissä.

– Perussuomalaiset ei ole erityisesti yrittäjäpuolue, vaan kilpailemme kannattajista yhtä lailla palkansaajissa, joihin suurin osa myös kokoomuksen äänestäjistä kuuluu. Tullakseen yrittäjämyönteiseksi perussuomalaiset ei enää voi kannattaa kaikkia mukavia menolisäyksiä, vaan pitää olla kanttia hankaliin valintoihin, jotta verot pysyvät aisoissa, Mykkänen sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaisten eduskuntaryhmä on suhtautunut menolisäyksiin "melko populistisesti ja vastuuttomasti.”

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

😀persutko muka työväenpuolue?En yhessäkään työpaikassa oo vielä ketää persua oo tavannu,mistähän se sitte johtuu😀

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvopohja menee vallitsevan käsityksen mukaan,kun joki arvo nousee yli muiden arvopohja mukautuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU on jonkinverran konservatiivinen ja kaukana jäsenmaiden yhteisistä tavoitteista. Hämmästyttää esim. se, että ajatellaan siellä Jemenin kolmannen maan asioita, vaikka EU:ssa itsessään on parantamisen varaa.
Velaksi eläminen ei kannata,se todella on sama ajatus molemmilla puolueilla.
Perussuomalaiset on itsekin kansainvälisesti ajattelivia Huhtasaaresta nyt puhumattakaan.
Perussuomalaiset pitävät tosiaan itseään johtavana oppositiopuolueena.
Muut puolueet eivät ole sitä maininneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan palkansaaja, jolla on edes hieman järkeä päässä, ei äänestä Kokoomusta tai Perussuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on eihän nuo persut ja kokkareet aja duunareitten asiaa,,kyllä oikeet duunarit sen tietääkin eikä äänestä noita,,eihän ammattiliitoissakasn persuilla ole mitään sanomista ja se jo kertoo jotain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuslaisilla ei ole sydäntä eikä moraalia. Puolue on aina ollut härski pääoman edun ajaja. On hyvin uskottavaa, että kosiskelevat perussuomalaisia. Rasismi, julma ihmiskäsitys, julma talouspolitiikka ei todellakaan haittaa kokoomusta. Niiden ideologia on hyvin pitkälti sama, Monet kokoomuspoliitikot ovat lämpimästi puhuneet perussuomalaisista.

Kokoomus haikailee yhteistyötä äärioikeiston kanssa ja toisaalta siellä varmaan mietitään keinoja miten muuttaa oma imago enemmän äärioikeiston suuntaan.

Kun katsotaan historiaa ja tämän päivän Eurooppaa, oikeistopopulistit ovat aina käyttäneet perinteisiä konservatiivipuolueita astinlautana valtaan. Kun oikeistopopulistit saavat tarpeeksi hyvän jalansijan, ne hylkäävät astinlautapuolueet ja meno onkin sitten karmeaa demokratian ja ihmisoikeuksien kannalta. Natsit lopulta teloittivat niiden kanssa kaveeranneet oikeistopoliitikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli Mykkänen ei ole ollut paikalla eikä tiedä asiasta. Eikö otsikko ole vähän virheellinen tämän tiedon valossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ero on häviävän pieni, ero tulee vain maahanmuuttopolitiikasta. Tätä ei kaikki tunnu ymmärtävän, mutta voihan seuraavat vaalit näyttää mitä Perussuomalaisten politiikka käytännössä on. Sitten tulee keskustan tapainen kannatuksen romahdus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomushallitusten aikaan on tehty lähes kaikki valtionvelka 1990-luvulta alkaen rikkaiden verotusta keventämällä. Teot ja puheet pahasti ristiriidassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea on yhdistää demokratiaan eu huippuvirkojen suhmurointia.

Jälleenkö äänestetään yhdestä ehdokkaasta? Kim olisi ylpeä kuullessaan tämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisia ei pidä koskaan päästää johtamaan hallitusta ja parempi kun se porukka pidetään hallituksen ulkopuolella kokonaan jatkossakin. Muiden puolueiden on yhdessä pidettävä tästä huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se demokratiaa että kieroilemalla ja kaikenalaisella temppuilulla estetään selkeästi suurimman kannatuksen saaneen puolueen pääsy hallitukseen ?

Mielestäni se ei ole demokratiaa, vaan se on plutokratiaa, eli harvainvaltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen pitäminen hallituksen ulkopuolella ei ole kieroilua vaan palvelus kansalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan se on palvelus jollekin kansalle, vaan Suomen kansalle se on karhunpalvelus. Tasa-arvo- ja demokratiakäsityksesi on lievästi ilmaistuna outo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinusta vaalit Suomessa eivät ole rehelliset? Yllättävää, koska meitä pidetään esimerkkinä muille.

Eniten ääniä saanut puolue perusti hallituksen, johon mukaan tuli ne puolueet, jotka pyrkivät samaan suuntaan. Siksi Kokoomus, Kristilliset ja muut joutuivat oppositioon. Neljän vuoden päästä on uudet vaalit, jolloin muutosta voi taas hakea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreitä ei pidä koskaan päästää johtamaan hallitusta ja parempi kun se porukka pidetään hallituksen ulkopuolella kokonaan jatkossakin. Muiden puolueiden on yhdessä pidettävä tästä huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

119
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
82
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
50
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – voitosta tuli 50 miljonääriä
49
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
40
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
37
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
29
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image