Kotimaa

Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun

Karhunmetsästys on käynnistyi tiistaina. Tämä karhu on kuvattu Kuhmossa Kiekikosken maastossa katselukojusta, eikä se liity tapaukseen. KUVA: Juha Neuvonen
Kotimaa 22.8.2019 12:57
Heidi Peltonen

Karhunmetsästyksen yhteydessä loukkaantunut karhu raateli metsästäjää keskiviikkoiltana Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Metsästäjä sai tilanteessa vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. 

Pohjanmaan poliisi kertoo, että tapahtumat saivat alkunsa, kun karhu tuli kohti passiketjua ja yksi metsästäjistä ampui eläintä. Karhu jatkoi kuitenkin matkaansa osumasta huolimatta koirat perässään.

Metsästäjät ilmoittivat loukkaantuneesta karhusta välittömästi hätäkeskukseen. Karhun metsästys jatkui loukkaantuneen vaarallisen eläimen jahtina. 

Koirat saivat karhun haukkuun, jolloin metsästäjä ampui eläintä uudelleen. Karhu jatkoi matkansa, jolloin metsästäjien muodostama passiketju ampui lähestyvää karhua useamman kerran. 

Loukkaantunut karhu hyökkäsi yhden metsästäjistä kimppuun, jolloin karhua seuranneet koirat kävivät karhun kimppuun. Karhu lopetti jossain vaiheessa metsästäjän raatelemisen. 

Karhu oli vielä elossa muiden metsästäjien saapuessa paikalle. Metsästäjät lopettivat eläimen. 

Poliisin mukaan keskikokoinen naaraskarhu toimi tilanteessa loukkaantuneena omien vaistojensa perusteella. Poliisin mukaan metsästys oli luvallista ja karhun metsästyksen ohjeita noudatettiin tilanteessa, eikä asiassa epäillä rikosta. 

Karhunmetsästys alkoi tiistaina 20. elokuuta. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

Sotilaat vois vähentää pedot nollaan helikopterista ikään kuin tarkuusammuntana tai räjähteitä käyttäen.
Ja loma palkkiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteissa monet puolustelevat metsästystä ja metsästäjiä. Mielestäni metsästys on useammasta eri syystä hyväksyttävää ja tarpeellista, mutta uutisessa kuvattu karhun rääkkääminen ei. Metsästys täytyy osata hoitaa taidolla siten, että saaliseläin ei kärsi. Se on kunnon metsästäjälle kunnia-asia. Joku kirjoitti, että sudetkin kiduttavat saalistettavaa eläintä ennen sen kuolemanhetkeä. Ihminen on eläinlajeista älykkäin ja käytössä ampuma-ase, sudella ei. Sudella on vain hampaat ja se metsästää elossa pysyäkseen. On se jo kumma jos tuolla verukkeella ihmiselle annetaan oikeus rääkätä ja kiduttaa metsästettäviä eläimiä! Ampuminen ja osuminen on taitolaji. Jos hommaa ei osaa, niin kannattaa vaihtaa harrastusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos karhuja ei metsästettäsi niin ne hilluisivat talojen pihoilla, roskapöntöillä ja autoissa.
Otetaan opiksi ja pidetään kanta kurissa. Se on maailman nisäkäsevoluution johtajan homo sapiensin tehtävä. Valitettavasti kaikki ihmiset eivät kuulu tähän kategoriaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Otetaan opiksi ja pidetään kanta kurissa." Todellakin tässä tapauksessa on aihetta oppia metsästämään karhuja TAVALLA, jota homo sapiensilta eli VIISAALTA ihmiseltä voi odottaa ja vaatia! Kyse ei ole siitä, että karhujen metsästäminen pitäisi lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhunampumakokeessa painotetaan tarkkaa laukausta.Jos meininki on että ammutaan etu-tai takavitteeseen huonoon tilanteeseen juoksevaa karhua ei metsästäjä sovellu hirvi ja karhujahtiin.Jos näin käsi tärisee ampumatilanteessa on päässä vikaa ja parempi pysyä pois jahdista eihän saalis ole aseistautunut ja sillä on oikeus puolustautua henkensä pitimiksi.On valitettavaa ,että aikoinaan kun nimismies seurasi metsästäjien käyttäymistä sanktioilla nyt on mennyt siihen malliin että jotkut ampuu miten sattuu.Karhukin ja hirvi on eläin ja se pitää lopettaa ilman kärsimyksiä eläisuojelulain säädösten mukaan.Eihä kukaan lopeta omaa eläintäkään ampumalla perseelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhujahdin ikävä päätös oli kun karhu joutui taitamattoman metsästäjän kaduttamaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhu on suomen suurin petoeläin, salaman nopea,tappava peto, karhunmetsästys on riskialtista,ei voi verrata hirvenmetsästyksen, karhu on saalistaja ,väijyy saalistaan hiljaisuudessa, arvaamaton , joka vaatii metsästäjitä erityistä valpautta, varovaisuutta , oikea suuntaus että petoja vähennetään,joita on liikaa,onnea ja erityistä varovaisuutta karhunmetsästäjille, vielä löytyy suomessa oikeita metsästäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cadanassa ne pyytää jousipyssyllä karhuja ja siellä ei tarte kavereita apuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen monesti ollut karhumetsällä täällä Kanadassa. Voi olla, että jotkut metsästävät jousella, mutta itse käytän puukkoa. Kyttään sopivalla oksalla ja kun karhu menee alta heittäydyn sen niskaan ja vedän kurkun auki. Kosher lihaa jota juutalaiset ja arabitkin voi syödä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää työtä tekevät metsästäjät, auttavat laji kantoja pysymään oikeassa suhteessa toisiinsa luonnossa. Riista kannat lasketaan joten tiedetään minkä verran kaatolupia myönnetään kullekin lajille. Lisäksi tämä metsästys tuo leivän pöytään ja ihmiset ovat ammoisista ajoista metsästäneet, kalastaneet ja marjastaneet saadakseen ruokaa, vaatetta ja toimeentuloa perheellensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä sitä metsästäjiä nyt moititaan moneen kertaan ! Luontohan on raaempi toista eläintä kohtaan . Kun sudet saavat hirven kiinni , ne raatelevat ja syövät sen elävältä ! Samoin tekee karhu saaliilleen. Joten eipä tarvitsisi haukkua luvallisia metsästäjiä . Kyllä on aiheellista petokantoja harventaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo niitä petoja on puolustella kaupunkiyksiössä tai lähiössä kun ei tarvitse yksin mennä syypimeään metsään. Ennenkuin alatte kirjoitella puolustuspuheita kokeilkaapa mennä kävelemään syyspimeällä pari kilometriä petoja vilisevään metsään tai laitaa lapsenne kävelemään pimeällä aamulla tienpäälle koulumatkalle. Useimmat alkaa olla jo niin luonnosta vieraantuneita että eivät ymmärrä luontoa oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne karhut kuule huvikseen päälle tule, eikä niitä ole syytä opetella pelkäämään. Itse en pelkää ja pihapiirissäni niitä on ollut vuosien saatossa useita. Uteliaita ovat, mutta eivät jää lojumaan, koska niille ei löydy pihapiiristä mitään syötävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen illalla lenkkeilin 15 km yksin metsässä. Ja sitä ennen keskiviikkona ja sitä ennen taas viikonloppuna jne.. metsässä olen liikkunut noin 40 vuotta ja isäni 28 vuotta pidempään eikä ole kertaakaan tullut ainuttakaan vaaratilannetta petojen kanssa. Lapsena jopa nukuttiin kavereiden kanssa öitä teltassa metsässä kun se oli niin jännää. Kerran näinkim veljeni kanssa karhun lapsena ja silloinkin se säikähti meitä ja pakeni.

Jutun karhulla oli koirat kimpussa ja sitä ammuttiin useasti. Tottakai karhu on agressiivinen taistellessaan hengestään, mutta tämäkin karhu olisi paennut paikalta jos sitä ei olisi ammuttu. Kannattaa itse joskus tutustua sinne luontoon niin huomaa etteivät Suomen metsät tosiaankaan ole ihmiselle mitenkään hengenvaarallinen paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka vuosi poimitaan karhun kanssa hilloja samoilta mättäiltä. Otson isoja ja pienempiä tassun jälkiä näkyy myös, samoin muita jälkiä. Aika läheltä on emon ja pennun äänikin kuulunut, harmi kun ei näkemään tahdo päästä kun ovat niin fiksuja. Karhut tietävät meidät ja aina väistävät. Pimeässäkin metässä kuljeskellaan. Eli huuhaata häpötät pimeää mettää ja mörköjä pelkäävä. Mee mettään ja yritä opettella ymmärtämään luontoa. Ymmärtämään oppii vain vähitellen, mutta kun malttia ja nöyryyttä piisaa, niin saat sellaisen lahjan ettet voinut kuvitellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsästys on ihan järjetöntä ja julmaa huvia! Kunpa karhuillakin ois pyssyt,ois puntit tasan! Kuinka raaka ja julma ihminen voikaan olla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenpä muutenkaan karhu olisi tilanteessa voinut toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsästys muuttui eläinrääkkäykseksi. Kaikki kunnioitus sellaisille metsästäjille, jotka saavat eläimen hengiltä kertalaakista! Haavikkohirven ampunut metsästäjä ei hurraahuutoja porukalta saa. Mutta tämän uutisen karhustajat ovat kyllä keitelleet kokoon melkoisen fiaskon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
28
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
18
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
7
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
7
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta
6
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image